Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Glonojad.  (Przeczytany 5085 razy)
Jukaa_
Nowy
*

« Odpowiedz #15 : Listopad 15, 2008, 22:39:20 »

Mój ma jakies 12cm. Nigdy nie widziałam żeby jadł jakas rybkę, ale nie raz mi ginęły więc to musiała byc jego sprawka  Undecided Narazie obserwujei nie lezie do glonojadów ale boje sie że w nocy zacznie a one są takie malutkie  Sad

Wink
Misquamacus
Super aktywny

« Odpowiedz #16 : Listopad 15, 2008, 22:43:06 »

Bardzo możliwe, sumy z natury są drapieżnikami, w dodatku nocnymi co daje im przewagę.
« Ostatnia zmiana: Listopad 15, 2008, 22:56:58 wysłane przez Misquamacus » Zapisane

>>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<<
>>>>>>>>   www.fawa.pl  <<<<<<<
speedeecat
Bywalec

http://www.moja-akwamania.za.pl

« Odpowiedz #17 : Listopad 15, 2008, 22:46:18 »

Wiesz... mi niedawno też wykluły się młode glonki a kilka ich było teraz został tylko 1 co ma 2,5cm no może tamte pożarło sumisko a może nie? Mam też dorodną parkę skalarów i narazie to są jedyni mordercy co na moich oczach samiec zżarł młodego glonka.

Misquamacus
Super aktywny

« Odpowiedz #18 : Listopad 15, 2008, 22:49:43 »

Skalary nie mają żadnych skrupułów Smiley
żrą co tylko zmieści im się w pysk, a jak nie to rozerwą i zeżrą Grin

>>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<<
>>>>>>>>   www.fawa.pl  <<<<<<<
Jukaa_
Nowy
*

« Odpowiedz #19 : Listopad 15, 2008, 22:57:48 »

Ja też kiedyś miałam pare glonojadów i rozmnozyli mi sie w takiej wiekszej muszelce, byly tyci tyci ale bylo ich od groma, ale ja ich nie odłowiłam w pore więc wszystkie pozjadali  Undecided Skalary też miałam, ale nigdy nie zauważyłam zeby jadły inne ryby no ale wszystko mozliwe, więc narazie wole odchodować pozostałe rybki a na koniec kupię skalary. słyszałam że skalar żaglowiec bardzo dobrze zyje z glonojadem.

Wink
Esmi
Bywalec

Cave hominem

« Odpowiedz #20 : Listopad 16, 2008, 11:22:31 »

Masz 70l akwa i chcesz do niego skalary kupować? I jeszcze przy takiej obsadzie (sumy, glonojady)? Zastanów się, może jeszcze rekina tam wsadzisz? Jak sobie postawisz 200l akwa to możesz trochę poszaleć a nie w takim słoiku.

Jesteśmy zarozumiałymi ignorantami zapatrzonymi w swoje "człowieczeństwo", które zamiast otworzyć nam szerzej oczy na otaczający nas świat, przysłoniło je mgłą pychy.
Jukaa_
Nowy
*

« Odpowiedz #21 : Listopad 16, 2008, 11:35:51 »

Jakoś zawsze miałam skalary nawet po 3 i glonojada, a tego suma dostałam razem z tym akwarium więc mam go od zawsze i jakoś nie zauważyłam żeby męczył się.

Wink
Tigerek
Zainteresowany
**

Jedne z najsłodszych na świecie ...

« Odpowiedz #22 : Listopad 16, 2008, 19:11:19 »

Ryba Ci nie powie że się męczy !! Pozatym skalary potrzebują akwa o wys. co najmniej 45/50  cm !!! to znaczy tylko tyle że męczyłaś te ryby ....

Tyle pytań a tak mało czasu ...
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: