dilayla
Stały użytkownik
|
|
« : Listopad 15, 2008, 16:07:11 » |
|
Witam!
Mam pomysł założenie w mojej klasie (hm... mojej jak mojej w sali od przyrody bo maja wychowawczyni uczy tego przedmiotu) akwarium.Myślałam o akwarium 25l.Proszę o doradzenie mi obsady.
|
|
|
|
Jostein Gaard Czy to nie smutne, że większość ludzi musi zachorować, by zdać sobie sprawę z cudowności życia?
|
|
|
marcinl
|
|
« Odpowiedz #1 : Listopad 15, 2008, 16:11:39 » |
|
do 25l albo 1 bojownik albo z 7 gupików (same samce) albo krewetki
|
|
|
|
|
|
|
ala
|
|
« Odpowiedz #2 : Listopad 15, 2008, 16:14:59 » |
|
A mi akwarium w szkole wydaje sie poronionym pomysłem! - widzieliscie takie akwaria? - najczęściej pływają w nich niechciane rybki oddawane przez wszystkich uczniów , i resztki kanapek... czasem kreda lub długopis ...
|
|
|
|
|
|
|
jaaasiek
|
|
« Odpowiedz #3 : Listopad 15, 2008, 16:24:14 » |
|
tak jak mówisz ma mój brat nie dość że nikt nie chce dać kasy na utrzymanie to uczniowie dla zabawy plują do tego akwarium bądź wyciskają do niego gąbki(jak by coś to szkoła podstawowa)
|
|
|
|
|
|
|
dilayla
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #4 : Listopad 15, 2008, 17:20:24 » |
|
marcinl a co myślisz o bojowniku i kilku kiryskach na dnie?
|
|
|
|
Jostein Gaard Czy to nie smutne, że większość ludzi musi zachorować, by zdać sobie sprawę z cudowności życia?
|
|
|
matka siedzi z tyłu
|
|
« Odpowiedz #5 : Listopad 15, 2008, 17:23:20 » |
|
Za mały litraż
|
|
|
|
ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ
|
|
|
dilayla
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #6 : Listopad 15, 2008, 17:29:16 » |
|
matka siedzi z tyłu ,,Za mały litraż'' w sensie za mało litrów?
|
|
|
|
|
|
|
jaaasiek
|
|
« Odpowiedz #7 : Listopad 15, 2008, 17:42:11 » |
|
tak
|
|
|
|
|
|
|
marcinl
|
|
« Odpowiedz #8 : Listopad 15, 2008, 17:45:19 » |
|
na kiryski, dla jednego bojownika będzie ok kiryski to stadne rybki a na stadko to zbyt małe akwarium
|
|
|
|
|
|
|
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny
Dariusz
|
|
« Odpowiedz #9 : Listopad 15, 2008, 20:26:42 » |
|
Ja podpisuje sie pod postem ali. Nie mowie ze to napewno nie wypali ale trudno bedzie upilnowac by wszystko bylo tak ok. Kazdy bedzie chcial nakarmic, kazdy da cos od siebie.
|
|
|
|
GG 12591627 "Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15 160l na ziemi!
|
|
|
Patu$1117
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #10 : Listopad 15, 2008, 20:38:36 » |
|
No ja nie radzę wogule ŻADNEGO zwierzaczka klasowego.Mieliśmy w 3 kl.podstawowej akwarium 35l.Pływało tam sobie kilka gupików same samce.ale po kilku dniach dzieciaki zaczęły znośic swoje ryby.pzrynieśli skalary,bojownikiitp.I pewnego razu pielęgnice pawiooką. były tam wrzucane kredy i gąbki moczone w tej wodzie nikt tych ryb nie kammirł po za mnąi moją kumpelką w końcu zabrałam akwarium do domu a rybki rozdałam do zoo... i do pzryjaciół.Potem pani wymyśłiła chomika.chomik był karmiony pzrezemnie karmą podstawową a przez innych kanapkami czekoladą itp...raz wycisneli gąbke nad nim. ehhh zawsze znajdzie się jakiś genialny "człoweik" co zrobi coś głupiego więc nie radzę
|
|
|
|
|
|
|
lauri24
Super aktywny
Power^^
|
|
« Odpowiedz #11 : Listopad 15, 2008, 22:36:38 » |
|
ja pamiętam kiedyś w podstawówce w sali od przyrody akwa 60l. z gupikami... pani sama je karmiła i akwa było ok dopuki jakiś geniusz nie wrrzucił gumki do mazania do akwa...pani wyciągnęła gumkę i aby zapobiec kolejnym takim przypadkom przykryła akwa szybą tak że nic nie mogło się przedostać pozdrowienia dla pani kulig ja szczerze odradzam akwa w klasie...kupcie sobie plastikowy kubek i go karmcie i rozwalajcie
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 15, 2008, 22:38:24 wysłane przez lauri24 »
|
|
112l. Ogólne 30l.- Gupiki, platki
|
|
|
dilayla
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #12 : Listopad 15, 2008, 22:42:24 » |
|
Widze jak krytykujecie uczniów Ja miałam kiedyś w klasie myszki(albo jakieś myszo skoczki trudno stwierdzić ) oczywiście wszyscy je bardzo lubili i podchodzili do nich czasami.Ale dzięki bogu nic im nie robiliśmy(w sensie moja klasa nie robiła) pani je karmiła i bylo fajnie.Szkoda tylko że wygryzły dziure i uciekły :/
|
|
|
|
|
|
|
lauri24
Super aktywny
Power^^
|
|
« Odpowiedz #13 : Listopad 15, 2008, 22:45:21 » |
|
a teraz pływają w łazience i wyskakują i gryzą uczniów w zadki...myszoskoczki zombie
|
|
|
|
112l. Ogólne 30l.- Gupiki, platki
|
|
|
dilayla
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #14 : Listopad 15, 2008, 22:48:33 » |
|
lauri24 to muszą być w męskiej bo w damskiej ich nie widziałam...Były karaluchy owszem....
|
|
|
|
|
|
|
|