1. Samym czosnkiem tego nie wyleczysz (zamiast kombinować lepiej np uzyc suchego d-allio plus albo d-alio tabin)
Ludzie którzy to stosowali twierdzą że to pomaga. W wodzie jest sera costapur i sól akwariowa, mam jeszcze do tego wlewać inne lekarstwa ? Przecież te ryby będą miały gorzej niż w Czarnobylu.
Przecież nie napisałem że masz coś dodawać. Zresztą już masz costapur i to powinno wystarczyć (czy akurat ten lek - trudno mi powiedziec - ja słyszałem o metronidazolu i czymś jeszcze czego nazwy nie pamiętam). Napisałem, że
samym czosnkiem tego się nie wyleczy. Pomaga na pewno ale jako "suplement" jedzenia.
Narazie to objawy ma tylko jedna ryba, i zaczyna jeść, zdrowieje ? Wątpię bo niby po czym ale wszystko jest możliwe
Jeśli pobiera pokarm to tylko się cieszyć. Zwróć uwage na stan odchodów.
I znowu rozwinę wypowiedź wcześniejszą - przy tej chorobie ryby w późniejszej fazie nie pobierają pokarmu czyli leczenie pokarmem z czosnkiem i/lub pokarmem z lekarstwem jest po prostu niemożliwe, stąd zostaje podawanie lekarstwa do wody. Niestety nie ma co ukrywać - najlepiej zadziałać lekarstwem "wewnętrznie" czyli im szybciej wykryte objawy tym większa szansa na skuteczne leczenie (dopóki ryby pobierają pokarm - jak widać koło się zamyka)