Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Nasze akwaria « Nasze akwaria « [030] KREWETKARIUM - MARTIN [Aktualizacja ost. strona - 21-05-09]
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 ... 17
  Drukuj  
Autor Wątek: [030] KREWETKARIUM - MARTIN [Aktualizacja ost. strona - 21-05-09]  (Przeczytany 48794 razy)
Martin
Stały użytkownik

« Odpowiedz #45 : Grudzień 01, 2008, 22:42:13 »

Tymczasowo pokrywa akwarium zrobiła wyjazd - na jej miejsce wstawiłem lampke energooszczędną ze świetlówką o zimniejszej barwie światła. Kolorki w aqua zupełnie się zmieniły.

Na "waszą" prośbę zmieniłem tło na czarne - było po drugiej stronie tej błękitnej fototapety którą kupiłem.
Dołożyłem też dziś parę kamyków

Zdjęcia wyszły tak:

Ps. Poczekam na komentarze - i sam na końcu się wypowiem co o tym myślę.

Tola
Stały użytkownik

« Odpowiedz #46 : Grudzień 01, 2008, 22:46:17 »

NO i teraz o niebo lepiej Cheesy

ppjotr
Nowy
*

« Odpowiedz #47 : Grudzień 01, 2008, 23:05:34 »

Mnie sie bardzo podoba. Mam akwarium od tygodnia. Dojrzewa. :-) Mysle ze niedluge tez zamieszcze zdjecia.
macciek
Stały użytkownik

« Odpowiedz #48 : Grudzień 02, 2008, 08:20:20 »

Cheesy   Witam akwa fajne ale na twoim miejscu bym dosypal piasku na twoja plarze i wyrownal bym to ze zwirkiem a zaoszczedzisz sobie pracy przt czyszczeniu (piach kup wypukaj dobrze i do akwa ) pozdrowienia papa papa papa
Martin
Stały użytkownik

« Odpowiedz #49 : Grudzień 02, 2008, 08:36:57 »

Jak dosypię piasku to nie będzie już tak ładnie > kupie jakiś odmulacz i będę odkurzał najwyżej plaże raz w tygodniu Wink

Puki co, jak jeszcze nie ma rybek a krewetki czyszczą plaże z pokarmu wcale nie widać, żeby było tam brudno.

macciek
Stały użytkownik

« Odpowiedz #50 : Grudzień 02, 2008, 08:41:10 »

Mowilem przyszlosciowo jak beda rybki ruch wody caly syfek wprowadzi w najnizsze miejsce akwa  papa papa papa
ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #51 : Grudzień 02, 2008, 10:25:47 »

Good ! Good !

Martin
Stały użytkownik

« Odpowiedz #52 : Grudzień 02, 2008, 11:10:26 »

[...] Wam się podoba czarne tło - a wg mnie akwarium zrobiło się jakieś takie smutne...

I zastanawiam się czy nie zmienić spowrotem na Granatowe... Ono wyszło tak oczo*bnie na zdjęciach.
W rzeczywistości wygląda tak:

I własnie mam taki zestaw - po jednej stronie deep blue sea, po drugiej midnight sea.

marcinl
Szczecin
Super aktywny

« Odpowiedz #53 : Grudzień 02, 2008, 11:13:23 »

ważne aby Tobie się podobało Smiley
lubię ciemnie tło ale IMO to czarne jest faktycznie zbyt ciemne

moje 72l - http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=17736.0
Ulubione - Kiryski Pstre, Gurami Mozaikowe i krewetki Smiley
ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #54 : Grudzień 02, 2008, 11:29:42 »

czarne lepsze a jak Ci się zdaje za ciemne to spróbuj beżowe - wiesz taki papier pakowy za grosze kupisz na poczcie jak nie masz , wydaje mi sie że w tedy m,oże też być fajny efekt . A niebieskie jest do bani.

asiag
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #55 : Grudzień 02, 2008, 15:08:36 »

bradzo ładne akwa  podoba mi się. Fajnie wykombinowałeś z tymi kamieniami:) pozdrawiam
Patu$1117
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #56 : Grudzień 02, 2008, 15:23:28 »

Mi się to z czarnym bardziej podoba Wink  Krewecie śłiczne i akwa też urządzone ładnie  a jakie rybki będą w nim pływać (o ile jakieś ędą ?? Cheesy
« Ostatnia zmiana: Grudzień 02, 2008, 15:25:13 wysłane przez Patu$1117 » Zapisane
Martin
Stały użytkownik

« Odpowiedz #57 : Grudzień 02, 2008, 16:41:19 »

Jestem pewien w 99%, że do czarnego tła nie wrócę - po prostu jest czarne jak ....

nieważne.

Powróciłem do błękitnego tła i wasza ocena, że jest "oczo*bne" wynikła tylko z błędu w sztuce fotografowania.
Lampa rozjaśniła tak tło, że po prostu tak ono wyglądało.

W rzeczywistości wygląda tak:

Z lampą faktycznie wygląda paskudnie:

Moje krewetki cały czas chowają się pod korzeń z mchem. W nocy dopiero wychodzą. Czy to normalne, po prostu boją się, czy coś jest nie tak?

W każdym obsada krewetkowa nie zmniejszyła swojej ilości.

Co do pozostałej obsady, to cały czas zastanawiam się.
Myślę o:
6 neonkach innesa

albo

kilka gupików

albo

Bojowniku - ale jakoś nie jestem przekonany, chcę pare rybek, nie jedną.

albo

Jeszcze jednym rodzaju, którego nazwy nie pamiętam - ale jak przypomnę sobie to napiszę.

Dawg
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #58 : Grudzień 02, 2008, 19:18:14 »

Ja bym zostawił czarne tło, ale to tylko i wyłącznie Twoja decyzja. Nie bierz gupików, będą podskubywać krewetki i pewnie powoli je zjedzą Tongue Ile masz krewetek? Pamiętaj, że jak przetrwają i podrosną to zaczną się rozmnażać dosyć często i będziesz miał problem z potomstwem. Może zostaniesz przy samych krewetkach?
lauri24
Super aktywny

Power^^

« Odpowiedz #59 : Grudzień 02, 2008, 20:03:45 »

Tak z lampą wyszło okropnie ale bez Grin
wybierz tą tapetę którą wolisz Cheesy

112l. Ogólne
30l.- Gupiki, platki
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 ... 17
  Drukuj  

Skocz do: