Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 12
  Drukuj  
Autor Wątek: izago1, 54l, 25l  (Przeczytany 23555 razy)
gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny

« Odpowiedz #60 : Grudzień 27, 2008, 22:48:21 »

Mchy nie przepadają za dużą ilością światła. Ja miałem mech jawajski w ogólniaku gdzie mam więcej światła niż w krewetkarium i w ogólniaku zaczynał mi gnić a w krewetkarium rośnie jak szalony. Za niedługo chyba będę go rozdawał  Tongue
to jakby, gdyby to ja sie pisze  Embarrassed , oczywiscie pokrywam koszty przesylki + dobra czekolada

MichcioRoslina
Bywalec

« Odpowiedz #61 : Grudzień 27, 2008, 22:49:48 »

Milka? ;p no mchy lubią "przyciemnienie"
izago1
Stały użytkownik

« Odpowiedz #62 : Grudzień 28, 2008, 00:43:06 »

Grin ?No to mnie pocieszyliscie!! Mam nadzieje, ze mi sie rozrosnie zatem papa I jeszcze raz - ale ta moja krewecia fajna...... Grin

54l
6xneon czerwony
3xgupik endlera
5xotosek
5xkirysek pando podobny
2+1 pielegniczka ramirezi
Smiley Smiley
Marcin14
Super aktywny

« Odpowiedz #63 : Grudzień 28, 2008, 10:15:40 »

Teraz to napewno mchów nikomu nie dam bo mam problem ale jak sie z tym uporam to rozdam tylko niech się lepiej rozrośnie bo po 20 gałązkach to nie warto  Undecided Jeśli ktoś wie to prosze o pomoc http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=19734.new#new

A mchy będą Ci przy takim świetle rosły.  Wink

250L słodkie
540L + 112L morskie
izago1
Stały użytkownik

« Odpowiedz #64 : Grudzień 29, 2008, 20:56:42 »

Na pewno mnie zlinczujecie ale musze Wam napisac, ze kupilam pielegniczki Kakadu- parke ( mam nadzieje). Wlasciwie to  pojechalam do sklepu zeby kupic Ramirezi ale nie bylo. Zobaczylam te kakadu i nie bylam pewna czy moge miec w moim akwa czy nie, ale pamietalam, ze byly na jednej z moich list rybek branych pod uwage. W drodze powrotnej probowalam sobie przypomniec czy byly jakies przeciwskazania a jesli tak to jakie. Pierwsze co zrobilam po powrocie do domu- rybki w woreczku do wody a ja na neta i sprawdzam..... Co pierwsze akwarium o dlugosci minimum 80 cm!! Angry  No i teraz nie wiem, mam duzo roslinek , dwa korzenie...rybki po 4 godzinach od wpuszczenia plywaja po calym akwarium, nie dokuczaja innym rybkom, tylko samiec samiczke tak w brzuszek noskiem udarza raz na kiedy jak sie spotka z nia.... Oddac je?? Bo ja juz je polubilam...... Cry Zdjecia w pierwszym poscie, to parka, nie?
« Ostatnia zmiana: Grudzień 29, 2008, 21:04:02 wysłane przez izago1 » Zapisane

54l
6xneon czerwony
3xgupik endlera
5xotosek
5xkirysek pando podobny
Smiley Smiley
gina2006
Super aktywny

« Odpowiedz #65 : Grudzień 29, 2008, 21:52:27 »

Linczowac Cie nikt nie bedzie, ale maly klaps sie nalezy  Wink  Nastepnym razem po zakupy prosze jezdzic z kartka : na 1 stronie co mozna , na 2 co nie mozna !  Grin

izago1
Stały użytkownik

« Odpowiedz #66 : Grudzień 29, 2008, 22:52:42 »

To nie oddaje, wrzuce lisci debu i buka, zeby im fajniej bylo Grin Ciekawe te rybenki... papa

Cry Dzisiaj wylowilam martwa Crystal Redke. Byla cala wiec nie sadze, zeby ja ktores rybki zaatakowaly. Pewnie padla z samotnosci ( chociaz w sklepie przeciez tez sama jakis czas byla ) albo te parametry wody...... Cry
« Ostatnia zmiana: Grudzień 30, 2008, 18:24:09 wysłane przez izago1 » Zapisane

54l
6xneon czerwony
3xgupik endlera
5xotosek
5xkirysek pando podobny
Smiley Smiley
lauri24
Super aktywny

Power^^

« Odpowiedz #67 : Grudzień 30, 2008, 10:30:51 »

Akwarium lepsze niż na początku Wink
ale powiem ci że te kakadu to nie był dobry pomysł...
Miałam je z ramirezkami w 112....
Samiec gonił ramirezki i ZJADŁ małe danio!!!
więc chyba zgon twojej krewetki mógł być spowodowany apetytem kakadu...

112l. Ogólne
30l.- Gupiki, platki
izago1
Stały użytkownik

« Odpowiedz #68 : Grudzień 30, 2008, 18:28:40 »

Moj samczyk kakadu nie tyka innych rybek jak narazie.Mam neonki czerwone i kiryski jeszcze wszystkie i mam nadzieje ze tak pozostanie! Za to ugania sie za samiczka i tak ja traca, to zaloty czy wrecz przeciwnie?Huh Samiczka nic sobie z tego nie robi i je sobie w najlepsze na przyklad. Zauwazalam, ze moje wszystkie rybki uwilbiaja karme dla kiryskow Sera- VIPACHIPS, tez to macie??

54l
6xneon czerwony
3xgupik endlera
5xotosek
5xkirysek pando podobny
Smiley Smiley
izago1
Stały użytkownik

« Odpowiedz #69 : Grudzień 31, 2008, 08:23:03 »

Sorki, ze nowy post ale na tamten nikt nie odpowiedzial, to moze na ten. Dzisiaj rano zauwazylam, ze samiec kakadu gania kiryski. One sa zwinne i szybkie takze bez problemu uciekaja ale chyba to moze byc niebezpieczne dla nich na dluzsza mete? Co do zachowan w stosunku do samicy to ja jeszcze tak ogonem uderza. Chyba jej nie lubi Huh Pozdrawiam i udanej zabawy sylwestrowej zycze wszystkim!!

54l
6xneon czerwony
3xgupik endlera
5xotosek
5xkirysek pando podobny
Smiley Smiley
lauri24
Super aktywny

Power^^

« Odpowiedz #70 : Grudzień 31, 2008, 09:52:09 »

Mój też ganiał samice...
I widziałam zdjęcia na internecie jak kakadu zjada swoją partnerkę Shocked
Możliwe, że to zaloty gdy odgania inne ryby , móze ma już swoje terytorium i przed tarłem nie wpuszcza tam ryb. Albo jest agresywny i nienasycony czego ci nie życzę Wink

112l. Ogólne
30l.- Gupiki, platki
izago1
Stały użytkownik

« Odpowiedz #71 : Styczeń 03, 2009, 00:29:59 »

Moje wszystkie rybki jedza glownie Vipachips dla kiryskow i ryb dennych. Probowalam 3 roznych rodzajow jedzenia, ale co nieco poskubia a na vipachips wrecz sie rzucaja. Obojetnie, czy gupiki, neonki, pielegniczki- wszystkie do tego gnaja. Myslicie, ze powinnam dalej probowac i szukac czegos innego czy karmic je wszystkie tym samym?? papa

54l
6xneon czerwony
3xgupik endlera
5xotosek
5xkirysek pando podobny
Smiley Smiley
gina2006
Super aktywny

« Odpowiedz #72 : Styczeń 03, 2009, 00:42:50 »

Dla dobrej kondycji ryb zaleca sie pokarm bardzo urozmaicony jak kazdemu innemu stworzeniu

izago1
Stały użytkownik

« Odpowiedz #73 : Styczeń 03, 2009, 00:58:38 »

No tak, staram sie ale one niczego innego nie chca i co teraz mam zrobic? Nie wrzucalam tylko robali no ale tego robic nie bede bo sie brzydze- taka juz sie urodzilam papa

W pierwszym poscie nowe zdjecia moich rybeniek
« Ostatnia zmiana: Styczeń 03, 2009, 10:17:11 wysłane przez izago1 » Zapisane

54l
6xneon czerwony
3xgupik endlera
5xotosek
5xkirysek pando podobny
Smiley Smiley
Marcin14
Super aktywny

« Odpowiedz #74 : Styczeń 03, 2009, 11:16:05 »

Moje ryby też na początku nie chciały jeść larwy komara ale dwa dni były głodne skosztowały i jedzą nadal  Tongue

PS: Fajne gupiki i akwa też  Good !

250L słodkie
540L + 112L morskie
Strony: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 12
  Drukuj  

Skocz do: