marcinl
|
|
« Odpowiedz #165 : Wrzesień 28, 2009, 20:36:56 » |
|
No i nie mam juz ani jednej white pearl, wyginely wszystkie wciagu kilku miesiecy jeśli nie masz redek to zaproponuję Yellowki - wyglądają bosko na tle zieleni
|
|
|
|
|
|
|
MichcioRoslina
|
|
« Odpowiedz #166 : Wrzesień 29, 2009, 07:04:51 » |
|
Czuję się zaszczycony Może lepiej na początek kupić red cherry- sa chyba najłatwiejszym do hodowania odmianą- u mnie sie nawet rozmnażają wiec to musi być prawa I na pewno ładnie wyglądają na tle tej gałęzatki ;P Krewetkarium oczywiscie na 5
|
|
|
|
|
|
|
izago1
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #167 : Wrzesień 29, 2009, 07:51:18 » |
|
Ja mam red cherry Dokupilam tez 5 amano na glony, tylko jak podrosna to obawiam sie, ze 25 l im nie wystarczy! Jest opcja zeby je przeniesc do drugiego akwarium pozniej ale tam z kolei mam 2 krewetki wielkoramienne i nie wiem czy ryzykowac. Chociaz mam gatunek nieagresywny wiec moze sprobuje. Zdjecie jednej amano (po kliknieciu zjecie otworzy sie w pelnym rozmiarze):
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 29, 2009, 07:56:22 wysłane przez izago1 »
|
|
54l 6xneon czerwony 3xgupik endlera 5xotosek 5xkirysek pando podobny 2+1 pielegniczka ramirezi
|
|
|
izago1
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #168 : Listopad 29, 2009, 18:03:35 » |
|
Uaktualnienie 29.11.09
|
|
|
|
54l 6xneon czerwony 3xgupik endlera 5xotosek 5xkirysek pando podobny 2+1 pielegniczka ramirezi
|
|
|
Damianos115
KULE PRECZ !
Bywalec
|
|
« Odpowiedz #169 : Grudzień 10, 2009, 07:31:59 » |
|
Witam akwa piękne a mam pytanko jakie masz podłoże w tym krewetkarium ? i czy heniek rośnie bez problemów?
|
|
|
|
|
|
|
izago1
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #170 : Grudzień 10, 2009, 20:59:22 » |
|
W krewetkarium mam cos podobnego do kociego zwirku. Nawet niezle wyglada ale ja odradzam, bo zwirek jest leciutki i bardzo latwo z niego roslinki wyplywaja. A henka nie mam juz Dziekuje za komentarz i milo slyszec, ze sie komus podoba. Pozdrawiam!
|
|
|
|
|
|
|
eni
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #171 : Grudzień 15, 2009, 17:35:18 » |
|
Hej planuję podobną obsadę w moich 54 l zamiast neona czerwonego: 8xrazbora klinowa 5xgupik endlera i kogoś kto będzie zbierał z dna 1+1 pielegniczka ramirezi dlaczego masz harem ramireza? to konieczne czytam ciagle ze parami powinny być ....? Chcialabym tez otoski ale mam podłoze bazaltowe i nie wiem czy się nie pokaleczą? czy żadna roślina denna nie moze miec bazalowego?
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 15, 2009, 17:39:20 wysłane przez eni »
|
|
|
|
|
izago1
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #172 : Grudzień 15, 2009, 18:52:51 » |
|
Otoski malo urzeduja na dnie, raczej na szybkach lub lisciach roslinek zwykle je widze. A moze bys chciala krewetki? One ladnie sprzataja, przynajmniej u mnie. Ramirezki nie zrobia im krzywdy jesli kupisz jakies wieksze krewetki np. amano. Odnosnie ramirezek to ja mam dwie samiczki i samca, kupilam je jak byly malutkie i chcialam zeby samiec sobie wybral swoja partnerke Nie ma wiekszych klotni miedzy nimi wiec tak juz zostalo. Powodzenia w dokonywaniu wyboru! Jak cos to sluze pomoca oczywiscie
|
|
|
|
|
|
|
eni
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #173 : Grudzień 15, 2009, 22:26:35 » |
|
Musze sie zaglębic w takim razie w lekture o krewetkach bo nic o nich nie wiem. Moze to nie głupie rozwiązanie. A takie pytanie: czy cięzko było Ci dostac w sklepie gupiki endlera ? ja mam parkę młodych od hodowcy, zamierzam od niego dokupić jeszcze dwie samice i samca jednego, jest z tym troche zachodu bo on mieszka kawałek ode mnie, a teraz taki mróz, u nas w sklepach zoologicznych endlerów NIE MA. Ten hodowca ma także kerwetki red cherry i babaulti rainbow, które pasowały by d otej obsady jaką wcześniej opisałam?
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 15, 2009, 22:30:21 wysłane przez eni »
|
|
|
|
|
MichcioRoslina
|
|
« Odpowiedz #174 : Grudzień 15, 2009, 22:55:40 » |
|
Eni wiesz, Izago1 mieszka w Holandii (tak, w Holandii?) wiec raczej u nas tych endlerków nie kupiła :] Wydaje mi się, że raczej babaulti , chociaż ta obsada mi się średnio podoba. Ale Eni wydaje mi się, że to nie jest miejsce do takiej dyskusji, lepiej napisz to w wątku z "pytaniami o obsadę" .
|
|
|
|
|
|
|
eni
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #175 : Grudzień 16, 2009, 10:21:31 » |
|
Mam swój wątek o obsadzie i juz o tym pisałam, a tu się radzę. Dziwne macie tu zasady,.
|
|
|
|
|
|
|
|