Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Nasze akwaria « Nasze akwaria « andrzejkowac 112l ogólne początek nowej aranżacji .
Strony: 1 [2] 3 4 5
  Drukuj  
Autor Wątek: andrzejkowac 112l ogólne początek nowej aranżacji .  (Przeczytany 14629 razy)
Dawg
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #15 : Grudzień 10, 2008, 17:26:26 »

A o jakie parametry wydają się wam takie dziwne powiedzcie proszę .
O TwW, raczej rzadko się spotyka tak wysoką wartość.
piecyk99
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #16 : Grudzień 10, 2008, 17:33:49 »

malo roslin. daj jakis duzy korzen albo jakas skale.. tak jakos pusto i nienaturalnie.. ale to tylko moje prywatne zdanie Smiley
andrzejkowac
Bywalec

« Odpowiedz #17 : Grudzień 10, 2008, 18:09:51 »

No może i więc zajrzałem do danych z wodociągu podam dane będą dwa bo woda jest z dwóch ujęć i ja zdaje się mam tą twardszą .
PH 7,6 lub 7,8
twardość mgCaCO3/ l238 – 396
Przewodność μs/cm 339 -1048
Utlenialnosć z KMnO4 mgO2/dm3 2,8 2,2 5 5 -
W stopniach niemieckich  to-13,3 – 22,2 a jeśli test zooleka mierzy w tych stopniach to chyba ma to sens

Młode ampularie oddam
ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #18 : Grudzień 10, 2008, 18:35:23 »

Proszę mówię ; parametry całkiem jak na malawi a ty tam pielęgniczki trzymasz - masakra . Jak tww jest takie to jakie musi być two?

piecyk99
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #19 : Grudzień 10, 2008, 19:39:11 »

zrob sobie malawi Smiley
andrzejkowac
Bywalec

« Odpowiedz #20 : Grudzień 10, 2008, 21:39:01 »

Ala nie każdy ma tak miękką wodę w kranie jak ty to po pierwsze a drugie akurat kakadu są trochę mniej wymagające i mogą żyć w kranówce z tylko nie będą się rozmnażały . Zresztą są u mnie od 1,5 roku i dożyją swoich dni a dalsza hodowla już planowana nie jest   

piecyk99 A może zaproponujesz jakąś przykładową obsadę z malawi tak na wszelki wypadek .

Młode ampularie oddam
ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #21 : Grudzień 10, 2008, 22:08:30 »

Ala nie każdy ma tak miękką wodę w kranie jak ty to po pierwsze a drugie akurat kakadu są trochę mniej wymagające i mogą żyć w kranówce z tylko nie będą się rozmnażały . Zresztą są u mnie od 1,5 roku i dożyją swoich dni a dalsza hodowla już planowana nie jest  

Ja nie mam miękkiej wody - dlatego dolewam ro. Jasne żyć żyją - tylko to chyba nie chodzi o to aby jakoś żyły tylko o to aby jak najlepsze warunki im stworzyć.A te ich dni to raczej prędzej niż później nadejdą....

andrzejkowac
Bywalec

« Odpowiedz #22 : Grudzień 10, 2008, 22:37:51 »

Z RO też się bawiłem ale musiałem zlikwidować z pewnych względów a kakadu zostały co robić takie życie i nie krzyczcie już więcej na mnie obiecuję poprawę zero pielęgniczek .

Młode ampularie oddam
piecyk99
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #23 : Grudzień 10, 2008, 23:18:39 »

hmm.. w takim akwa to np cos w stylu Saulosi lub Labidochromis Caeruleus ok 6szt.
andrzejkowac
Bywalec

« Odpowiedz #24 : Grudzień 11, 2008, 10:44:37 »

hmm.. w takim akwa to np cos w stylu Saulosi lub Labidochromis Caeruleus ok 6szt.

Tak po wstępnym rzuceniu okiem na podane gatunki to 112l nie wydaje się zbyt dobrym rozwiązaniem takie minimim z minimum trochę naciągane .    Jeśli już to bardziej bym poszedł w kierunku muszlowców ale to jak z roslinnym się poddam czyli jeszcze nie tak szybko  papa

Młode ampularie oddam
piecyk99
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #25 : Grudzień 11, 2008, 11:00:00 »

nie spiesz sie.. akwa sie zaklada stopniowo. i tak bedziesz mial jeszcze tyle pomyslow co do aranzacji ze ci sie co chaiwla bedzie chcialo zmieniac Smiley
Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #26 : Grudzień 11, 2008, 12:19:31 »

Andrzej, dlaczego masz taki dziwny nick "Jaś"? Stary Ci się znudził? I co się stało z ziemią? Nie udał się eksperyment?
« Ostatnia zmiana: Grudzień 11, 2008, 12:21:36 wysłane przez Emi » Zapisane

Pozdrawiam,
Emi

Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.pl

Małe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
andrzejkowac
Bywalec

« Odpowiedz #27 : Grudzień 11, 2008, 13:11:06 »

Andrzej, dlaczego masz taki dziwny nick "Jaś"? Stary Ci się znudził? I co się stało z ziemią? Nie udał się eksperyment?

No brawo Emi nie sądziłem że jestem już tak znany widać ze światek akwarystyczny jest mniejszy niż myślałem hi hi   .
A odnośnie nicku to tak jakoś wyszło  Embarrassed Embarrassed Embarrassed lenistwo w pisaniu ,    zupełnie przypadkowo wpadłem na chwilę  spodobało mi się kilka ciekawych postów chyba nawet jeden był twój o glonach  i zostałem   . Nie miałem żadnych złych zamiarów, słowo .
A stara aranżacja jakoś nie wypaliła po kilku przemeblowaniach w akwa łącznie z przesadzaniem większych roślin zrobił się niezły bajzel ziemia się zmieszała z żwirkiem zaczęły się glony a i sam żwirek już mi zbrzydł . Oglądając galerie zobaczyłem podłoże z kwarcu i stwierdziłem ze to jest to a że wiele do stracenia nie było to zrobiłem sobie   prezent świąteczny .

A tak z czystej ciekawości to co mnie zdradziło ?

Młode ampularie oddam
ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #28 : Grudzień 11, 2008, 17:39:42 »

A tak z czystej ciekawości to co mnie zdradziło ?
fotosik zapewne
i nie krzyczcie już więcej na mnie obiecuję poprawę zero pielęgniczek .
W sumie cała Twoja obsada wymaga miękkiej wody o odczynie kwaśnym lub obojętnym
« Ostatnia zmiana: Grudzień 11, 2008, 17:42:40 wysłane przez ala » Zapisane

dobraf
Super aktywny

« Odpowiedz #29 : Grudzień 11, 2008, 18:06:02 »

witam,
jak ci się sprawuja ten ex 700?, jestem ciekaw gdyż mój jest aktualnie na gwarancji, zawór węża doprowadzającego wodę do deszczowni stracił szczelność, prawdopodobnie za dużo nim kręciłem  Angry

http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=23648.0
Pterophyllum scalare
Ancistrus dolichopterus
Hoplosternum thoracatum
Strony: 1 [2] 3 4 5
  Drukuj  

Skocz do: