andrzejkowac
|
|
« Odpowiedz #45 : Marzec 19, 2009, 20:26:18 » |
|
|
|
|
|
Młode ampularie oddam
|
|
|
andrzejkowac
|
|
« Odpowiedz #46 : Kwiecień 23, 2009, 20:03:34 » |
|
|
|
|
|
Młode ampularie oddam
|
|
|
Atria_C
Global Moderator
Bywalec
|
|
« Odpowiedz #47 : Kwiecień 23, 2009, 20:17:45 » |
|
Wooww.. Ale piękny mech.. To X-mass moss czy coś mi się pomyliło? ps. aktualizacje wrzucamy do pierwszego wątku (lub chociażby jedno zdjęcie i link do reszty)
|
|
|
|
|
|
|
andrzejkowac
|
|
« Odpowiedz #48 : Kwiecień 23, 2009, 20:29:56 » |
|
Nie jestem pewien co to za mech .A z tymi fotkami to pierwsze słyszę i postaram się pamiętać .
|
|
|
|
Młode ampularie oddam
|
|
|
Emi
|
|
« Odpowiedz #49 : Kwiecień 24, 2009, 14:06:33 » |
|
Andrzeju, niezła dzicz Z tymi fotkami to jest tak, że najlepiej pierwszy post przeznaczyć na aktualny wygląd naszego zbiornika i aktualizować go co jakiś czas wtedy bez skakania po kilku stronach można łatwo znaleźć jak wygląda aktualnie akwarium. Jak się akwarium zmienia - o tym można pisać w dalszej części tematu ale jakoś tak się utarło, ze pierwszy post przeważnie pokazuje jak akwarium wygląda aktualnie.
|
|
|
|
Pozdrawiam, Emi Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.plMałe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
|
|
|
tutusik
Nowy
|
|
« Odpowiedz #50 : Kwiecień 24, 2009, 14:48:21 » |
|
to chyba peacock moss
|
|
|
|
|
|
|
andrzejkowac
|
|
« Odpowiedz #51 : Kwiecień 24, 2009, 14:55:33 » |
|
Andrzeju, niezła dzicz Dzięki też zauważyłem że zawsze mi taka dzicz wychodzi a marzy mi się takie starannie zaplanowane dopieszczone .Widać tak już mam
|
|
|
|
Młode ampularie oddam
|
|
|
magda78
czas na zmiany
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #52 : Kwiecień 24, 2009, 18:10:38 » |
|
ojeja, ten mech to marzenie a mam pytanie odnośnie podłoża - czy trudniej jest utrzymać je w czystości niż podłoże ze żwirku rzecznego? widzę na przedniej ściance trochę glonów pod wierzchnią warstwą, czy odmulanie nie sprawia dużego kłopotu?
|
|
|
|
250l towarzyskie 60l krewetki RC
|
|
|
andrzejkowac
|
|
« Odpowiedz #53 : Kwiecień 25, 2009, 17:35:14 » |
|
Madziu mech to żaden problem mocujesz do kamienia korzenia lub siatki i reszta się już sama robi Pytasz o odmulanie tego białego piasku ? To zwykły piasek kwarcowy którego nie odmulam tylko delikatnie odkurzam przesuwając odmulacz kilka milimetrów nad nim .Gówienka są lżejsze i są odsysane razem z wodą jak zbyt nisko obniżysz odmulacz to zaciągniesz piasek trzeba trochę uważać .A jeśli chodzi o bazalt to darowałem sobie odmulanie bo i tak niema gdzie odmulać .Jedynie przy przycince jak wyciągnę rośliny ( limnofilie moczarkę i bakopę ) to odkurzam trochę tak dla zasady Pod piaskiem faktycznie jest coś podobnego do glonów lub stref beztlenowych co to jest dokładnie nie jestem pewien ale wydaje mi się że raczej jakiś glon .Jak glonek trochę tego odkopie to jest to szybko przez niego zjadane w niczym to nie przeszkadza więc zostawiam jak jest
|
|
|
|
Młode ampularie oddam
|
|
|
|
andrzejkowac
|
|
« Odpowiedz #55 : Czerwiec 25, 2009, 16:50:45 » |
|
|
|
|
|
Młode ampularie oddam
|
|
|
andrzejkowac
|
|
« Odpowiedz #56 : Lipiec 06, 2009, 12:49:46 » |
|
|
|
|
|
Młode ampularie oddam
|
|
|
Mechanic
|
|
« Odpowiedz #57 : Lipiec 06, 2009, 18:43:10 » |
|
Ładnie wybarwione krewetki. To jakiś trik fotograficzny?
|
|
|
|
|
|
|
andrzejkowac
|
|
« Odpowiedz #58 : Lipiec 07, 2009, 08:16:29 » |
|
O jaki trik chodzi nie rozumiem ,to są autentyczne zdjęcia z mojego baniaczka .Wyjaśnij co miałeś na myśli .
|
|
|
|
Młode ampularie oddam
|
|
|
Female_Raziel
|
|
« Odpowiedz #59 : Lipiec 07, 2009, 08:19:57 » |
|
Moje sa lepiej wybarwione bez zadnych sztuczek. Widziałam u akwarysty, takie RedCherry, które naprawde maja kolor ciemnego cherry.
|
|
|
|
|
|
|
|