Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2] 3 4
  Drukuj  
Autor Wątek: MariuszW nowe 60l  (Przeczytany 9279 razy)
MariuszW
Stały użytkownik

« Odpowiedz #15 : Grudzień 12, 2008, 17:22:19 »

A próbowałeś znaleść coś na eBay http://home-garden.shop.ebay.co.uk/items/Live-Plants__W0QQ_sacatZ66794  albo jakies sklepy internetowe poszukaj w necie Smiley

Tak odwiedzalem juz ta strone Smiley ale wybieram sie jutro do innego miasta i tam jeszcze poszukam roslinek w zoologach (kiedys tam mieszkalem) jak nic ciekawego nie znajde zostaje net:)

Dzieki wszystkim za rady i uwagi na pewno sie zastosuje do wiekszosci  Cheesy i wtedy przedstawie rezultat , (nie chcielibyscie wiedziec ile sztucznosci bylo na samym poczatku  Shocked)

Pytanie co do tego niby korzenia czy mech jawajski rosl by na czyms takim?? tak zeby zakryc troche ta sztucznosc?? musze go niestety na razie zostawic (prezent Wink )

wstawiam zdiecie glonojada moze ktos bedzie wiedzial co to za "typ" i jaki duzy rosnie

tylko na zdieciu taki spokojny  Grin zdiecie dosc stare nie sugerowac sie widocznymi roslinkami bo niestety padly Cry
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny

Dariusz

« Odpowiedz #16 : Grudzień 12, 2008, 19:39:46 »

Wolalbym sie mylic ale mi to bardziej wyglada na zbrojnika lamparciego niz niebieskiego  Huh

GG 12591627
"Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15

160l na ziemi!
MariuszW
Stały użytkownik

« Odpowiedz #17 : Grudzień 12, 2008, 21:35:27 »

no po przejzeniu zdjec na necie tez mi sie tak wydaje  Cry na dodatek ta kosiarka chyba okaze sie glonojadem syjamskim (ktore tez rosna duze) jestem pewny na jakies 80% bardzo sa do siebie podobne te dwie rybki...ale moja "kosiarka" ma takie kropki na ogonie ktore u kosiarek podobno nie wystepuja, moze ktos wie jak odroznic te dwa gatunki???
gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny

« Odpowiedz #18 : Grudzień 12, 2008, 21:57:25 »

http://pl.wikipedia.org/wiki/Grubowarg_syjamski

MariuszW
Stały użytkownik

« Odpowiedz #19 : Grudzień 12, 2008, 22:23:58 »

Kurcze sam juz niewiem  Huh no ale coz nie zmienia to faktu ze w obu przypadkach mam za male akwarium  wstawie fotke moze ktos madrzejszy odemnie sie wypowie Smiley

sorki za te wszystkie pytania i wogole ale im wiecej czlowiek czyta i oglada tym wiecej nieraz watpliwosci sie pojawia Roll Eyes
Marcin14
Super aktywny

« Odpowiedz #20 : Grudzień 13, 2008, 10:55:00 »

To nie jest kosiarka to jest "glonojad". A akwarium masz za małe na kosiarkę i "glonojada".

250L słodkie
540L + 112L morskie
gina2006
Super aktywny

« Odpowiedz #21 : Grudzień 13, 2008, 11:03:17 »

To nie jest kosiarka to jest "glonojad". A akwarium masz za małe na kosiarkę i "glonojada".

A mozesz podac dokladna nazwe i dane (moze link) - bo mi sie podoba

Marcin14
Super aktywny

« Odpowiedz #22 : Grudzień 13, 2008, 11:07:40 »

To jest glonojad syjamski. http://www.superakwarim.pl/glonojad-syjamski-id412.html Tylko barwy i wzorki są inne u każdej ryby.

250L słodkie
540L + 112L morskie
gina2006
Super aktywny

« Odpowiedz #23 : Grudzień 13, 2008, 11:23:37 »

Dzieki Marcin14 - jednak poprzestane tylko na podziwianiu fotki z tym osobnikiem

MariuszW
Stały użytkownik

« Odpowiedz #24 : Grudzień 13, 2008, 18:50:12 »

No tak wlasnie myslalem ze to syjamski dzieki za potwierdzenie Good ! niestety chyba bende mial problem z oddaniem tych rybek bylem dzis w 2 zoologach i nie przyjmuja rybek  Wściekły musze sprobowac w innym miescie.....
Ale za to kupilem pare roslinek i 3 krewetki (niewiem czy dobrze zrobilem z tymi krewetkami ale niemoglem sie powstrzymac)

imialbym jeszcze dwie prosby jesli mozna o identyfikacje 1 roslinki (ta na zdjeciu co wyglada jak nasza lesna paprotka) spodobala mi sie i gosc zapewnial ze jak najbardziej jest to roslina akwariowa

i druga prosba o identyfikacje krewetek przy zakupie niebylo zadnych informacji o gatunku tylko "krewetki"

tak teraz wyglada akwarium jeszcze tylko kokos w miejsce tej sztucznej planuje....

MariuszW
Stały użytkownik

« Odpowiedz #25 : Grudzień 13, 2008, 18:55:11 »

i krewetki 2 sa takie bardziej czerwone i jedna ta niebieska Huh... mam nadzieje ze sie "uchowaja" ...acha i czym sie karmi takie krewetki EmbarrassedHuh

gina2006
Super aktywny

« Odpowiedz #26 : Grudzień 13, 2008, 19:02:07 »

nie pisz posta pod postem !!! jest opcja zmien
A jesli chodzi o oddanie rybek mozesz sprobowac sprzedac, oddac http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?board=4.0
 lub tak jak ja zrobilam, wiele sklepow restauracji ma teraz akwaria jako ozdobe i chetnie przyjma -  powodzenia

Marcin14
Super aktywny

« Odpowiedz #27 : Grudzień 13, 2008, 19:07:29 »

Krewetki karmi się pokarm dla krewetek  Tongue

250L słodkie
540L + 112L morskie
MariuszW
Stały użytkownik

« Odpowiedz #28 : Grudzień 13, 2008, 19:33:47 »

nie pisz posta pod postem !!! jest opcja zmien
A jesli chodzi o oddanie rybek mozesz sprobowac sprzedac, oddac http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?board=4.0
 lub tak jak ja zrobilam, wiele sklepow restauracji ma teraz akwaria jako ozdobe i chetnie przyjma -  powodzenia

Sorki za te posty pod postem ale niedalo sie wkleic 2 zdiec w jednym poscie Huh, postaram sie juz tego nierobic Embarrassed.... chetnie bym z tego dzialu skozystal ale mieszkam w angli i pewnie niema tu tylu polskich akwarystow....co do jedzenia to juz znalazlem .....pokarm dla krwetek Tongue jedza tez banany, ogorki i wiele innych wazyw Smiley
KSnake
Stały użytkownik

Fauna Azja, Flora Ameryka - taki "misz masz"

« Odpowiedz #29 : Grudzień 13, 2008, 20:00:00 »

Nie wiem dla czego, ale to akwarium wydaje mi się... martwe... pomijam już tutaj sztuczność, ale wygląda ono jak plastikowy baniak do transportu ryb z dodanym podłożem i ozdobami. Na pewno się to zmieni i życzę powodzenia w tych zmianach, jednak do tego czasu nie napiszę dobrego słowa. Cieszy mnie to, że napisałeś na forum i mam nadzieję, że posłuchasz rad tutejszych bywalców.

Bardzo podobają mi się te krewetki, są to zapewne Swimming (Ghost) Shrimp - Palaeomonetes sp.  nie widziałem jej nigdy w naszych (Rybnik i okolice) sklepach akwarystycznych a szkoda  Roll Eyes . Dokup im jeszcze towarzystwa i mchu albo traw do mieszkania Grin

GG: Tylko na życzenie (po ostatnich wydarzeniach)
Moje akwarium: http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=18823.0 Wink

Jeśli się mylę to besztajcie i poprawiajcie - człowiek uczy się całe życie i czasem walnie głową w mur.
Strony: 1 [2] 3 4
  Drukuj  

Skocz do: