Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 2 [3] 4
  Drukuj  
Autor Wątek: MariuszW nowe 60l  (Przeczytany 9287 razy)
MariuszW
Stały użytkownik

« Odpowiedz #30 : Grudzień 13, 2008, 22:34:26 »

KSnake dzieki za slowa krytyki jakby niebylo motywuja one do dzialania ...wierz mi na "zywo" wyglada znacznie lepiej, nie chcialbys widziec jak sztucznie wygladalo jeszcze do niedawna... mnie osobiscie juz zaczyna sie podobac a przeciez glownie o to chodzi Wink zmiany zaczalem wprowadzac gdy stalem sie czytelnikiem tego forum dowiedzialem sie wielu ciekawych zeczy o znaczeniu zywych roslin roslin w akwarium i bezuzytecznosci tych plastikowych o dojzewaniu akwarium (na szczescie przy probie zakupu pierwszych rybek pan mnie uswiadomil ze powinienem odczekac min 2tyg, gdzie inny pan w tym samym sklepie gdy nabywalem akwarium powiedzial ze po gora 3 dniach juz moge zarybiac Huh) , o roznych testach w ktore sie trzeba zopatrzyc i wielu innych rzeczach.....jestem poczatkujacym akwarysta i ucze sie wlasnych bledach tak ze jak dlamnie na poczatek nie jest zle Tongue....a krewetki jezeli sie zaaklimatyzuja i bedzie im dobrze to napewno dokupie im towarzystwo:)
mlody_et
Zainteresowany
**

melex? jaki melex?jeden kiełbas i dwa bułki prosze

« Odpowiedz #31 : Grudzień 14, 2008, 00:10:26 »

dla mnie troche "misz masz" ;p
wole jak akarium jest podzielone na plany Smiley
1-trawnik
2- bacopy mchy
3- nurzańce /krypto

akwa w miare, ale brakuje czegoś Smiley ten żwirek daje taki wygląd sztucznego, moze lepiej zrobic żwirek kwarcowy + piach albo ziemia doniczkowa i dołożyć cos na tył ?Smiley
daj czarny brystol i tą "tapete" wywal Smiley albo odwróć ją.

Co nas nie zabije to nas wzmocni...
http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=19156.new#new

gg: 2947862
macciek
Stały użytkownik

« Odpowiedz #32 : Grudzień 14, 2008, 17:01:05 »

Cheesy Witam akwarium potrzebuje pracy ale jak dodasz kilka zywych roslin pozaslaniasz sztuczne ozdoby to bedzie fajne najwazniejsze ze chcesz zmian a co do glonojada to chyba gibiceps rosnie do 40 cm wie zamien w zoologu na cos mniejszego powodzenia pozdrawiam papa papa papa
lwica79
Super aktywny

« Odpowiedz #33 : Grudzień 14, 2008, 17:27:50 »

Wow..dla mnie sie Twoje akwarium starsznie podoba! Bardzo bardzo ładne. Dodatkowo jakie wyraźne i piękne fotki, nic tylko podziwiać. W krewetkach się zakochałam..niebywale dystyngowane zwierzątka.
Mam pytanie.. czy te roślinki w kolorze czerwonym są prawdziwe? Jeśli tak to jak się nazywają?

MariuszW
Stały użytkownik

« Odpowiedz #34 : Grudzień 14, 2008, 21:38:13 »

Dzieki Lwica79  Good ! tak ta roslinka jest prawdziwa "zywa" szukalem przez chwile informacji na jej temat w necie ale jak na razie nie znalazlem ale to z braku czasu tak samo na temat tej "paprotki" jak cos znajde to dam znac.....tych sztucznych ozdob juz tak wiele nie pozostalo tylko ten niby korzen (sluzy mi za dyfuzor CO2) i ta sztuczna roslinka po prawej (bedzie wymieniona na kokos i mech) zwirku jak na razie niemam mozliwosci wymienic bo wiazalo by sie to prawie z restartem akwa ale w przyszlosci na pewno Marzyciel  Glonojady postaram sie oddac moze juz w tym tygodniu i zastapic je czyms mniejszym  Wink dzieki wszystkim za rady i uwagi.....

Znalazlem cos na temat tych roslinek hmmm tylko dwa opisy pasuja mniej wiecej do niej moze to byc Lobelia cardinalis (Lobelia szkarłatna) albo Alternanthera reineckii lilacina (Alternantera Reineckego f.bzowa)  ale na 100% jeszcze pewny nie jestem...

« Ostatnia zmiana: Styczeń 05, 2009, 20:40:11 wysłane przez MariuszW » Zapisane
MariuszW
Stały użytkownik

« Odpowiedz #35 : Styczeń 05, 2009, 20:52:08 »

Nie wiem jak to teraz wyglada czy lepiej czy gorzej Huh Sami ocencie...

« Ostatnia zmiana: Styczeń 27, 2009, 20:28:09 wysłane przez MariuszW » Zapisane
Marcin14
Super aktywny

« Odpowiedz #36 : Styczeń 05, 2009, 20:57:36 »

Dodaj roślin a będzie lepiej bo takie pustawe te akwarium jest. Termometr daj na jakąś boczną szybę aby nie psuł efektu wizualnego. Żwirek bym zmienił bo (moim zdaniem) pasuje do cyrku (sory za słowa). Tę rośline co leży nakokosie "postaw" a na kokos "posadź" mech.

250L słodkie
540L + 112L morskie
MariuszW
Stały użytkownik

« Odpowiedz #37 : Styczeń 27, 2009, 20:29:19 »

maly update Embarrassed
gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny

« Odpowiedz #38 : Styczeń 27, 2009, 21:33:54 »

Widze ze po prawej stronie masz piekna dracene ( roslina nie nadajaca sie do akwarium )

izago1
Stały użytkownik

« Odpowiedz #39 : Styczeń 27, 2009, 21:54:58 »

Ja uwazam, ze sie zmienilo duzo i na lepsze, tak trzymac Smiley Mysle, ze dopoki nie zmienisz zwirku, bedzie sprawialo wrazenie sztucznego.Krewecie piekne, mam nadzieje, ze wszystko ok z nimi, bo mi one do zludzenia przypominaja jakies morskie, ale oczywiscie moge sie mylic. Zycze powodzenia w dazeniu do naturalnosci!
« Ostatnia zmiana: Styczeń 28, 2009, 22:04:49 wysłane przez izago1 » Zapisane

54l
6xneon czerwony
3xgupik endlera
5xotosek
5xkirysek pando podobny
2+1 pielegniczka ramirezi
Smiley Smiley
SebastianW
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #40 : Styczeń 27, 2009, 22:00:45 »

Nie wiem jak to teraz wyglada czy lepiej czy gorzej Huh Sami ocencie...

Witam

Moim zdaniem teraz jest o niebo lepiej. Jedyny mankament wg mnie to zbyt pstrokate podłoże, ale to już przedmówcy pisali. Życzę powodzenia

Pozdrawiam
Sebastian

MariuszW
Stały użytkownik

« Odpowiedz #41 : Styczeń 27, 2009, 22:12:13 »

Widze ze po prawej stronie masz piekna dracene ( roslina nie nadajaca sie do akwarium )

Wiem niestety takie moje "szczescie" do roslin. Bylem w niedziele w takim sklepie "world of water" (Anglia)  mowie wam cos pieknego bylem tutaj juz w wielu zoologach ale czegos takiego jeszcze nie widzialem normalnie jak w oceanarium piekne akwaria wystawoawe, akwaria morskie (cos pieknego) duze ryby w akwariach po 300 l  i wiekszych wybor rybek normalnie przeogromny bojowniki w duzych akwariach z innymi rybkami....i tak by jeszcze dlugo opowiadac..... ogladalem roslinki patrze ladna zielono biala dobra bedzie na tyl filtra troche zasloni ...mysle w takim sklepie to chyba badziewia nie sprzedawaja Huh kupilem posadzilem czytam na necie a tu masz doniczkowa sie okazala Wściekły a zona mowila ja to chyba taka w polsce w doniczce mam trzeba bylo sluchac Grin  ale rybki piekne mieli mimo to.... najdrozsza 2000 funtow!!!!! Huh

Zwirek mam zamiar przykryc jakims innym zeby nie rzucal sie tak w oczy..... A krewetki maja sie jak najlepiej a sa juz ze mna dosc dlugo...ale takich bojowych krewetek to jeszcze nie widzialem nawet kiryska i ramireza potrafia odgonic tymi swoimi lapkami Cheesy
« Ostatnia zmiana: Styczeń 27, 2009, 22:14:58 wysłane przez MariuszW » Zapisane
Mataertest
Bywalec

« Odpowiedz #42 : Styczeń 27, 2009, 22:34:01 »

a za ile kupiłes ta doniczkowa rosline?
\

MariuszW
Stały użytkownik

« Odpowiedz #43 : Styczeń 27, 2009, 22:38:20 »

a za ile kupiłes ta doniczkowa rosline?

A bodajze za 2,90 funta dokladnie niepamietam bo bralem jeszcze kilka innych rzeczy.....
Pethro
Super aktywny

« Odpowiedz #44 : Styczeń 28, 2009, 01:40:12 »

anubiasa posadz na korzeniu lub kokosie bo mu korzenie zgniją Wink
Strony: 1 2 [3] 4
  Drukuj  

Skocz do: