Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Nasze akwaria « Nasze akwaria « gina2006 - Moje 275 L Pola zielone.......
Strony: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 17
  Drukuj  
Autor Wątek: gina2006 - Moje 275 L Pola zielone.......  (Przeczytany 52718 razy)
gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny

« Odpowiedz #120 : Luty 01, 2009, 13:32:45 »

Witam Gina2006, a może być wkleiła jakieś nowe fotki. Bardziej aktualne.
Czytaj moja wypowiedz powyzej z 24.01 tego roku ( narazie nic sie nie zmienilo  Embarrassed )

ganboui
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #121 : Luty 07, 2009, 11:30:23 »

jest to duże akwarium ale mi się nie podoba Undecided nie ma tego czegoś w sobie nieładny żwir kolorowy biało czarny  Tongue  i jeszcze piach pewnie trudno go sprzątać? heh Roll Eyes i według mnie to za dużo rybek Wściekły

Maciek Cheesy 50L
gina2006
Super aktywny

« Odpowiedz #122 : Luty 07, 2009, 11:50:34 »

Nie wszystkim musi sie podobac  Wink zwiru juz nie bedzie widac - bedzie caly przykryty galezatka (wlasnie jestem w trakcie) co do piachu :
Ja mam plaze i nie narzekam, wcale nie jest taka wymagajaca w czyszczeniu. Jesli sypiesz papu tyle zeby znikalo od razu - bez opadania na dno, sprzatasz kawalki roslin na bezaco i masz ekipe pomocnicza (kiryski, krewecie, slimaki), oddzielony zwir to nie ma brudow ani problemow  Cheesy
A przerybienia nie ma z pewnoscia, jedynie gupiki szaleja z rozrodem - ale nie odlawiam narybku - wiec naturalna selekcja jest. A to co jest nadwyzka co jakis czas to oddaje do sklepu na wymiane lub sprzedaje innym chetnym (mieczyki tez  Grin ) i caly czas jest tyle mniej wiecej (raz mniej, a raz wiecej) co na poczatku.

MichcioRoslina
Bywalec

« Odpowiedz #123 : Luty 07, 2009, 12:03:26 »

Gdybym ja miał takie akwarium to zrobiłbym taka obsadę:
40 neonków innesa
zostawiłbym te mieczyki
ew. kilka molinezji
no i bojownika
(większe rybki żeby neonki sie "bały" i trzymały się w ławicy)
wywaliłbym ten cały żwir. Pojechałbym do żwirowni i kupił 60 kg żwirku granulacji 2-4 mm (ło matko)  w zoologicznym bym się nie wypłacił. Bazaltu. Kupiłbym Red Cherry albo jakieś inne krewetki na dno (ostatnio mi się zaczęły podobać "yellowki") ale przed tem poczekałby żeby rośliny się jak najbardziej rozrosły, wyrwał je wszystkie i porozsadzał grupami w akwarium (trochę planowanym planem, troszkę spontanicznie) ten korzeń który tam leży z tyłu... obróciłbym go do góry nogami żeby zrobić coś w rodzaju drzewa (bo widzę ze korzeń ma taki ciekawy kształt) i obsadził bym go Christmas moss i microsoriami. Wywaliłbym te kamienie sie zabawił. Ale to są tylko takie moje skryte marzenia.. Może kiedys sie spełnią....
gina2006
Super aktywny

« Odpowiedz #124 : Luty 07, 2009, 13:05:13 »

Niezle myslisz MichcioRoslina , prawie tak jak ja  Grin. Wlasnie probuje zlikwidowac calkiem gupiki (lecz za darmo ich nie oddam - to musi troszke potrwac), mam nadzieje ze te nieszczesne paletki przeniosa sie w koncu do krainy wiecznych lowow (choc im tego nie bede ulatwiac). Molinezje juz dawno dostaly eksmisje bo wyzeraly mi mchy (a maja duzo papu roslinnego ! ) Z obsady planuje zostawic tylko mieczyki, duzoooooooo neonow (w tym czarne tez), bojownik ( moze kiedys dokupie mu dziewczynki - ale nie bardzo mam chec na ich dzieci) i ekipa sprzatajaca: kiryski, otoski moze tez krewetki. Chyba ze trafi sie cos niespotykanego a pasujacego, co mi sie bardzo spodoba.
Zwiru nie bedzie wcale widac wiec nie widze problemu, jeden korzen usiluje sprzedac (ten z odgalezieniami), a drugi z pewnoscia zostanie, ale pomysle nad jego ustawieniem. Szukam korzenia z bardzo wieloma "ramionami" cienkimi i pokreconymi. Piaskowce albo przykryje calkowicie albo wywale.
To chyba na tyle - narazie !

MichcioRoslina
Bywalec

« Odpowiedz #125 : Luty 07, 2009, 13:25:31 »

to byla tylko jedna z moich wieeelu cząsteczek mózgu. Co by było gdybym użył go w całości  Grin  Jak jeszcze się na obecne zdjęcia napatrze ... to moze podsunę Ci za jakieś 30 min kilka innych pomysłow.. jak chcesz oczywiście  Cheesy
« Ostatnia zmiana: Luty 07, 2009, 13:27:36 wysłane przez MichcioRoslina » Zapisane
Xmodsss
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #126 : Luty 07, 2009, 13:26:33 »

ładne akwa  Grin  Grin  Grin  Grin  Grin  Grin  Grin
gina2006
Super aktywny

« Odpowiedz #127 : Luty 08, 2009, 08:28:51 »

ładne akwa  Grin  Grin  Grin  Grin  Grin  Grin  Grin
Dziekuje  Embarrassed
MichcioRoslina mysl, mysl intensywnie - co 2 glowy to nie jedna  Grin

roger12
Nowy
*

« Odpowiedz #128 : Luty 22, 2009, 14:17:14 »

straszne akwa niepodoba mi sie wogule co to ma byc a mojego sie czepialas nara
Mutari28
Stały użytkownik

« Odpowiedz #129 : Luty 22, 2009, 14:53:51 »

Szkoda słów.

Siemanko Gina2006, widzę, że bierzesz się za przemeblowanie. No..., ciekawy jestem co wymyślisz ??
« Ostatnia zmiana: Luty 22, 2009, 14:55:46 wysłane przez Mutari28 » Zapisane

Moje 375 litrów http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=19435.0

Zapraszam do oglądania i komentowania.

Pozdro
Marcin
gina2006
Super aktywny

« Odpowiedz #130 : Luty 22, 2009, 15:52:53 »

Dziekuje za wypowiedz, nie musi Ci sie podobac - to ja spogladam na nie codziennie  Cheesy
Jednak jest tu wszystko naturalne i duzo wiecej niz dwa brukowce w otoczeniu plastikowych roslin
« Ostatnia zmiana: Luty 22, 2009, 15:54:54 wysłane przez gina2006 » Zapisane

Mutari28
Stały użytkownik

« Odpowiedz #131 : Luty 22, 2009, 16:01:54 »

Gina olej go. Szkoda marnowac klawiatury, odpowiadając na jego komentarze.

A do Ciebie mam prośbę. Przydała by mi się kobieca rada co do mojego baniaka. Co byś mi doradziła jeszcze posadzić Huh? Chodzi mi o lewy róg koło żabienic
(tył akwa), tam jest taka luka. A kompletnie nie wiem co tam wsadzić.

Jestem również ciekawy jak ulegnie zmianie twój baniak Huh? Piszesz, że będziesz zmieniać wystrój.

Moje 375 litrów http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=19435.0

Zapraszam do oglądania i komentowania.

Pozdro
Marcin
gina2006
Super aktywny

« Odpowiedz #132 : Luty 22, 2009, 16:07:01 »

Mutari28 juz ide rzucic okiem na Twoj baniaczek.
A co do mojego, to czekam jeszcze na dobranie 3 korzenia (2 juz kupione, jak chcesz to moge Ci pokazac na pw)
« Ostatnia zmiana: Luty 22, 2009, 16:20:15 wysłane przez gina2006 » Zapisane

Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #133 : Luty 22, 2009, 23:23:55 »

Co to za korzeń/gałąź z przodu w kształcie węża, z jakiego drzewa jest? Wygląda bombastycznie  Good !

Pozdrawiam,
Emi

Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.pl

Małe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
gina2006
Super aktywny

« Odpowiedz #134 : Luty 23, 2009, 08:20:35 »

Co to za korzeń/gałąź z przodu w kształcie węża, z jakiego drzewa jest? Wygląda bombastycznie  Good !
Dzieki. Nie mam pojecia, to raczej jest galaz lub klacze ale mnie tez sie podoba  Grin

Strony: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 17
  Drukuj  

Skocz do: