sztamka
Nowy
|
|
« Odpowiedz #15 : Grudzień 20, 2008, 17:44:54 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Peterpl
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #16 : Grudzień 20, 2008, 18:04:08 » |
|
Ja to widzę tak :Kirys spiżowy 4-6 szt. Neon czerowny 10-15 szt. Otosek 7 szt. Brzanka pięciopręga 6 szt. (zapewne żona będzie bardzo niezadowolona z braku Brzanek ) Oczywiście można coś zmienić czekam na sugestie Kiryski bez problemu możesz mieszać, sam mam 4 pandy, 2 pstre i 2 albinosy, są bardzo towarzyski i trzymają się razem, bez różnicy im jakiej odmiany jest kolega 10 neonów zniknie w tym akwarium, sam miałem na początku 10 i dokupiłem do 19, taka ławica już robi całkiem fajne wrażenie
|
|
|
|
|
|
|
gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #17 : Grudzień 20, 2008, 21:51:41 » |
|
Jak narazie srednio ze wzgledu na mala ilos roslin, powiedz zonie ze to nie tylko dla efektu wizualnego - sa tez potrzebne dla dobrej funkcji akwarium. Jesli chodzi o kupno w sklepach internetowych to nie widze ryzyka, bardzo wielu tak kupuje sa sprawdzeni sprzedawcy, jest duzo taniej nie mowiac juz o wyborze, pakowanie tez jest bezpieczne np. http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1779575
|
|
|
|
|
|
|
sztamka
Nowy
|
|
« Odpowiedz #18 : Styczeń 19, 2009, 19:21:39 » |
|
Witam Po sporej przerwie wstawiam nowe zdjęcie i kilka zmian w opisie akwa. Zapraszam do komentowania ,porad i krytyki
|
|
|
|
|
|
|
izago1
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #19 : Styczeń 19, 2009, 19:48:00 » |
|
NO CALKIEM PRZYJEMNIE TAM MASZ jA BYM TYCH BRZANEK SIE POZBYLA A JAKIES PIELEGNICE DALA, NP. AKARY Z MARONII. NADAJA SIE DO TWOICH PARAMETROW WODY A SA BARDZO SPOKOJNYMI PIELEGNICAMI. ZDAJESZ SOBIE SPRAWE, ZE TA KREWECIA TO DUZA CI UROSNIE??
|
|
|
|
54l 6xneon czerwony 3xgupik endlera 5xotosek 5xkirysek pando podobny 2+1 pielegniczka ramirezi
|
|
|
sztamka
Nowy
|
|
« Odpowiedz #20 : Styczeń 19, 2009, 20:41:20 » |
|
jA BYM TYCH BRZANEK SIE POZBYLA A JAKIES PIELEGNICE DALA, NP. AKARY Z MARONII. NADAJA SIE DO TWOICH PARAMETROW WODY A SA BARDZO SPOKOJNYMI PIELEGNICAMI Brzanki napewno polecą do mniejszego akwa które dojrzewa.Jeśli chodzi o parametry wody to muszę to sprawdzić bo teraz używam CO2 i pewnie ph spadnie a co za tym idzie twardości wody również ZDAJESZ SOBIE SPRAWE, ZE TA KREWECIA TO DUZA CI UROSNIE?? zdaje sobie zdaje doskonale juz jest dość spora jakieś 6cm ale przy tym litrażu i jej spokojnym usposobieniu wszystko będzie ok Pozdrawiam
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 19, 2009, 20:46:31 wysłane przez sztamka »
|
|
|
|
|
sztamka
Nowy
|
|
« Odpowiedz #21 : Styczeń 22, 2009, 16:45:18 » |
|
jA BYM TYCH BRZANEK SIE POZBYLA A JAKIES PIELEGNICE DALA, NP. AKARY Z MARONII. NADAJA SIE DO TWOICH PARAMETROW WODY A SA BARDZO SPOKOJNYMI PIELEGNICAMI Brzanki napewno polecą do mniejszego akwa które dojrzewa.Jeśli chodzi o parametry wody to muszę to sprawdzić bo teraz używam CO2 i pewnie ph spadnie a co za tym idzie twardości wody również C o tym zestawieniu sądzicie jeśli wysiedle brzanki, platki i 3 kirysy to ta opcja z akarami w moich parametrach wody ma szanse zdać egzamin czy polecacie coś innego
|
|
|
|
|
|
|
izago1
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #22 : Styczeń 22, 2009, 20:57:43 » |
|
Ja sie twardo trzymam, ze opcja z akarami zda egzamin. Ale moze inni maja lepsze propozycje?
|
|
|
|
54l 6xneon czerwony 3xgupik endlera 5xotosek 5xkirysek pando podobny 2+1 pielegniczka ramirezi
|
|
|
sztamka
Nowy
|
|
« Odpowiedz #23 : Styczeń 24, 2009, 18:08:29 » |
|
Ja sie twardo trzymam, ze opcja z akarami zda egzamin. Ale moze inni maja lepsze propozycje? I jest problem AKARY są niedostępne w moim regionie. Jeśli ktoś w okolicach Sieradza posiada AKARY Z MARONI i chce odsprzedać parkę to jestem zainteresowany (lub ew. wie gdzie można te ryby dostać). Mogę nawet dojechać po odbiór do 30 - 40 km gg 3187187 pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
pkas
Nowy
|
|
« Odpowiedz #24 : Styczeń 24, 2009, 19:05:11 » |
|
Puste to akwarium - zwłaszcza z tyłu i ten filtr tak bardzo rzuca się w oczy... Ale moczarka powinna Ci się bardzo szybko rozrosnąć i będziesz mógł obsadzić trzeci plan.
Pozdrawiam!!
|
|
|
|
|
|
|
sztamka
Nowy
|
|
« Odpowiedz #25 : Styczeń 24, 2009, 19:12:50 » |
|
Puste to akwarium - zwłaszcza z tyłu i ten filtr tak bardzo rzuca się w oczy... Ale moczarka powinna Ci się bardzo szybko rozrosnąć i będziesz mógł obsadzić trzeci plan.
Pozdrawiam!!
A kochana moja twierdzi że roślin już dość bo się zielsko rozrośnie (i co wtedy?) ja też twierdze ze mało roślin ale Ona ma swoje zdanie i mnie goni co bym nie grzebał więcej w akwa i liczę że to co mam się trochę rozrośnie. A tym czasem nadal próbuje ją przekonać Co do filtra przymierzam się do zewnętrznego i ten powędruje do 60l
|
|
|
|
|
|
|
gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #26 : Styczeń 24, 2009, 19:20:21 » |
|
To wytlumacz swojej lubej ze rosliny to nie tylko ozdoba akwarium, ale koniecznosc do prawidlowego egzystowania baniaczka A jak sie zielsko rozrosnie to zawsze mozna sprzedac - rosliny sa w cenie, lub wymienic w sklepie na karme dla rybek lub cos innego
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 24, 2009, 19:25:35 wysłane przez gina2006 »
|
|
|
|
|
pkas
Nowy
|
|
« Odpowiedz #27 : Styczeń 24, 2009, 19:27:19 » |
|
ja też twierdze ze mało roślin ale Ona ma swoje zdanie i mnie goni co bym nie grzebał więcej w akwa i liczę że to co mam się trochę rozrośnie. A tym czasem nadal próbuje ją przekonać Że tak powiem, czasami trzeba być mężczyzną i wziąć sprawy w swoje ręce Ja też obrywam od swojej ukochanej za to, że ładuję w akwarium kasę, zmieniam aranżację, siedzę na forum itd. Ale generalnie efekt jest wart poświęceń Co do filtra przymierzam się do zewnętrznego i ten powędruje do 60l Git! Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
izago1
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #28 : Styczeń 24, 2009, 23:18:13 » |
|
Mozesz spytac w sklepie czy Ci nie moga sprowadzic tej rybki, ale nie wiem jak to w Polsce wyglada. Wiem, ze tutaj mozna tak, co prawda czeka sie 2-3 tygodnie no ale ma sie to co sie chce
|
|
|
|
|
|
|
sztamka
Nowy
|
|
« Odpowiedz #29 : Styczeń 25, 2009, 12:29:47 » |
|
Mozesz spytac w sklepie czy Ci nie moga sprowadzic tej rybki, ale nie wiem jak to w Polsce wyglada. Wiem, ze tutaj mozna tak, co prawda czeka sie 2-3 tygodnie no ale ma sie to co sie chce Pytanie padło i odpowiedź też minimalna ilość ryb na zamówienie to 30 a tyle nie kupie bo i po co mi taka wielka ekipa
|
|
|
|
|
|
|
|