Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Nasze akwaria « Nasze akwaria « sztamka - towarzyskie 112 l aktualizacja
Strony: 1 [2] 3
  Drukuj  
Autor Wątek: sztamka - towarzyskie 112 l aktualizacja  (Przeczytany 6425 razy)
sztamka
Nowy
*

« Odpowiedz #15 : Grudzień 20, 2008, 17:44:54 »

Witam dodałem kilka nowych fotek, zmieniłem obsade zapraszam do komentowania i krytyki jakże pożądanej   Grin Grin Grin Grin Grin

Peterpl
Stały użytkownik

« Odpowiedz #16 : Grudzień 20, 2008, 18:04:08 »

Ja to widzę tak :

Kirys spiżowy 4-6 szt.
Neon czerowny 10-15 szt.
Otosek 7 szt.
Brzanka pięciopręga 6 szt. (zapewne żona będzie bardzo niezadowolona z braku Brzanek  Cheesy Cheesy )

Oczywiście można coś zmienić czekam na sugestie  Cheesy Cheesy

Kiryski bez problemu możesz mieszać, sam mam 4 pandy, 2 pstre i 2 albinosy, są bardzo towarzyski i trzymają się razem, bez różnicy im jakiej odmiany jest kolega Wink 10 neonów zniknie w tym akwarium, sam miałem na początku 10 i dokupiłem do 19, taka ławica już robi całkiem fajne wrażenie Smiley

Akwarium 112L w budowie Wink

25L krewetkarium
- ok. 13 fire red
- 4 red nose
- 2 orange
- 4 crystal red
- otoski

http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=18202.msg165541#msg165541
gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny

« Odpowiedz #17 : Grudzień 20, 2008, 21:51:41 »

Jak narazie srednio ze wzgledu na mala ilos roslin, powiedz zonie ze to nie tylko dla efektu wizualnego - sa tez potrzebne dla dobrej funkcji akwarium.
Jesli chodzi o kupno w sklepach internetowych to nie widze ryzyka, bardzo wielu tak kupuje sa sprawdzeni sprzedawcy, jest duzo taniej nie mowiac juz o wyborze, pakowanie tez jest bezpieczne np. http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1779575

sztamka
Nowy
*

« Odpowiedz #18 : Styczeń 19, 2009, 19:21:39 »

Witam
Po sporej przerwie wstawiam nowe zdjęcie i kilka zmian w opisie akwa.
Zapraszam do komentowania ,porad i krytyki  Smiley

izago1
Stały użytkownik

« Odpowiedz #19 : Styczeń 19, 2009, 19:48:00 »

NO CALKIEM PRZYJEMNIE TAM MASZ Smiley jA BYM TYCH BRZANEK SIE POZBYLA A JAKIES PIELEGNICE DALA, NP. AKARY Z MARONII. NADAJA SIE DO TWOICH PARAMETROW WODY A SA BARDZO SPOKOJNYMI PIELEGNICAMI. ZDAJESZ SOBIE SPRAWE, ZE TA KREWECIA TO DUZA CI UROSNIE?? papa

54l
6xneon czerwony
3xgupik endlera
5xotosek
5xkirysek pando podobny
2+1 pielegniczka ramirezi
Smiley Smiley
sztamka
Nowy
*

« Odpowiedz #20 : Styczeń 19, 2009, 20:41:20 »

jA BYM TYCH BRZANEK SIE POZBYLA A JAKIES PIELEGNICE DALA, NP. AKARY Z MARONII. NADAJA SIE DO TWOICH PARAMETROW WODY A SA BARDZO SPOKOJNYMI PIELEGNICAMI

Brzanki napewno polecą do mniejszego akwa które dojrzewa.Jeśli chodzi o parametry wody to muszę to sprawdzić bo teraz używam CO2 i pewnie ph spadnie a co za tym idzie twardości wody również

ZDAJESZ SOBIE SPRAWE, ZE TA KREWECIA TO DUZA CI UROSNIE?? papa

zdaje sobie zdaje doskonale juz jest dość spora jakieś 6cm ale przy tym litrażu i jej spokojnym usposobieniu wszystko będzie ok

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Styczeń 19, 2009, 20:46:31 wysłane przez sztamka » Zapisane

sztamka
Nowy
*

« Odpowiedz #21 : Styczeń 22, 2009, 16:45:18 »

jA BYM TYCH BRZANEK SIE POZBYLA A JAKIES PIELEGNICE DALA, NP. AKARY Z MARONII. NADAJA SIE DO TWOICH PARAMETROW WODY A SA BARDZO SPOKOJNYMI PIELEGNICAMI

Brzanki napewno polecą do mniejszego akwa które dojrzewa.Jeśli chodzi o parametry wody to muszę to sprawdzić bo teraz używam CO2 i pewnie ph spadnie a co za tym idzie twardości wody również

C o tym zestawieniu sądzicie jeśli wysiedle brzanki, platki i 3 kirysy to ta opcja z akarami w moich parametrach wody ma szanse zdać egzamin czy polecacie coś innego Huh

izago1
Stały użytkownik

« Odpowiedz #22 : Styczeń 22, 2009, 20:57:43 »

Ja sie twardo trzymam, ze opcja z akarami zda egzamin. Ale moze inni maja lepsze propozycje? papa

54l
6xneon czerwony
3xgupik endlera
5xotosek
5xkirysek pando podobny
Smiley Smiley
sztamka
Nowy
*

« Odpowiedz #23 : Styczeń 24, 2009, 18:08:29 »

Ja sie twardo trzymam, ze opcja z akarami zda egzamin. Ale moze inni maja lepsze propozycje? papa

I jest problem AKARY są niedostępne w moim regionie. Jeśli ktoś w okolicach Sieradza posiada AKARY Z MARONI i chce odsprzedać parkę to jestem zainteresowany (lub ew. wie gdzie można te ryby dostać). Mogę nawet dojechać po odbiór do 30 - 40 km Smiley
gg 3187187

pozdrawiam Smiley

pkas
Nowy
*

« Odpowiedz #24 : Styczeń 24, 2009, 19:05:11 »

Puste to akwarium - zwłaszcza z tyłu i ten filtr tak bardzo rzuca się w oczy...
Ale moczarka powinna Ci się bardzo szybko rozrosnąć i będziesz mógł obsadzić trzeci plan.

Pozdrawiam!!
sztamka
Nowy
*

« Odpowiedz #25 : Styczeń 24, 2009, 19:12:50 »

Puste to akwarium - zwłaszcza z tyłu i ten filtr tak bardzo rzuca się w oczy...
Ale moczarka powinna Ci się bardzo szybko rozrosnąć i będziesz mógł obsadzić trzeci plan.

Pozdrawiam!!

A kochana moja twierdzi że roślin już dość bo się zielsko rozrośnie (i co wtedy?) ja też twierdze ze mało roślin ale Ona ma swoje zdanie i mnie goni co bym nie grzebał więcej w akwa i liczę że to co mam się trochę rozrośnie. A tym czasem nadal próbuje ją przekonać Smiley   

Co do filtra przymierzam się do zewnętrznego i ten powędruje do 60l  Wink

gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny

« Odpowiedz #26 : Styczeń 24, 2009, 19:20:21 »

To wytlumacz swojej lubej ze rosliny to nie tylko ozdoba akwarium, ale koniecznosc do prawidlowego egzystowania baniaczka
A jak sie zielsko rozrosnie to zawsze mozna sprzedac - rosliny sa w cenie, lub wymienic w sklepie na karme dla rybek lub cos innego
« Ostatnia zmiana: Styczeń 24, 2009, 19:25:35 wysłane przez gina2006 » Zapisane

pkas
Nowy
*

« Odpowiedz #27 : Styczeń 24, 2009, 19:27:19 »

ja też twierdze ze mało roślin ale Ona ma swoje zdanie i mnie goni co bym nie grzebał więcej w akwa i liczę że to co mam się trochę rozrośnie. A tym czasem nadal próbuje ją przekonać Smiley   

Że tak powiem, czasami trzeba być mężczyzną i wziąć sprawy w swoje ręce Smiley Ja też obrywam od swojej ukochanej za to, że ładuję w akwarium kasę, zmieniam aranżację, siedzę na forum Tongue itd. Ale generalnie efekt jest wart poświęceń Smiley

Co do filtra przymierzam się do zewnętrznego i ten powędruje do 60l  Wink
Git!

Pozdrawiam
izago1
Stały użytkownik

« Odpowiedz #28 : Styczeń 24, 2009, 23:18:13 »

Mozesz spytac w sklepie czy Ci nie moga sprowadzic tej rybki, ale nie wiem jak to w Polsce wyglada. Wiem, ze tutaj mozna tak, co prawda czeka sie 2-3 tygodnie no ale ma sie to co sie chce Grin

54l
6xneon czerwony
3xgupik endlera
5xotosek
5xkirysek pando podobny
Smiley Smiley
sztamka
Nowy
*

« Odpowiedz #29 : Styczeń 25, 2009, 12:29:47 »

Mozesz spytac w sklepie czy Ci nie moga sprowadzic tej rybki, ale nie wiem jak to w Polsce wyglada. Wiem, ze tutaj mozna tak, co prawda czeka sie 2-3 tygodnie no ale ma sie to co sie chce Grin

Pytanie padło i odpowiedź też minimalna ilość ryb na zamówienie to 30 a tyle nie kupie bo i po co mi taka wielka ekipa  Cheesy Cheesy

Strony: 1 [2] 3
  Drukuj  

Skocz do: