Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Zrób to sam « temperatura w pokoju a działanie bimbrowni?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: temperatura w pokoju a działanie bimbrowni?  (Przeczytany 8391 razy)
skorpion83
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #15 : Listopad 20, 2009, 17:52:00 »

Mam identyczny problem z bimbrownią i tak myślę, że to może być spowodowane nieszczelnością układu. Jedyny wniosek, jaki mi się nasunął to, że sylikon nie nadaje się do uszczelniania zestawu. Bimbrownie robiłem już drugi raz, ponieważ za pierwszym razem była nieszczelność na korku, bo sylikon się odkleił. Jak zrobiłem drugi raz to nawaliłem tyle sylikonu, że na jakiś czas wystarczyło, ale znowu nie działa, pewnie gdzieś pojawiła się niewidoczna gołym okiem dziura.
Czego Wy użyliście do uszczelnienia miejsca łączenia wężyka z korkiem od butelki?

M G
NIE NABIJAĆ POSTÓW
Zainteresowany
**

gg: 12084964

« Odpowiedz #16 : Listopad 20, 2009, 21:22:40 »

co do chemika powiem mu o tym zobaczymy co powie  Wink

Ale mam taki pomysł może użyć do tych przejść butelka-rurka dławików do kabli 9mm można je kupić w Castoramie użyłem takich do budowy filtra kubełkowego a no i podłóżcie jakieś uszczelki 

użyjcie może też rurek nie z zoologa bo moim zdaniem są za miękkie, w motoryzacyjnym można kupić przeźroczyste ładne rurki które są grubsze i twardsze

Cool I'm your Master Cool

http://www.akwa-pasja.pl

papa Pozdrawiam [/color
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: