Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Nasze akwaria « Nasze akwaria « Maskotus - 112 – ogólne(zlikwidowane), 45 l - apisto house
Strony: 1 [2] 3 4 5
  Drukuj  
Autor Wątek: Maskotus - 112 – ogólne(zlikwidowane), 45 l - apisto house  (Przeczytany 19088 razy)
gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny

« Odpowiedz #15 : Grudzień 19, 2008, 00:04:28 »

Baniaczek wymiarowo standartowy, jak narazie nie bede oceniac - poczekam az podokladasz i poukladasz  Good !
Tez mam slabe oswietlenie ale co2 chodzi i bardzo pomaga - rosliny musze przycinac co tydzien.
POWODZENIA !

Pethro
Super aktywny

« Odpowiedz #16 : Grudzień 19, 2008, 00:09:14 »

ale te 2 gupiki mogą pomóc by szybciej akwarium dojzewało bo troche przyspieszaja produkcje pokarmu dla bakterii dzieki czemu szybciej sie namnazają. Tylko ze to juz balansowanie na cienkiej lini i łatwo gupiki stracic ale w tylu litrach nie powinno sie im nic stac. jak juz masz to je tam zostaw. Jeśli masz stare akwarium to wlej z niego wodę albo porzycz trochę syfku z chodzącego filtra od jakiegos znajomego akwarysty i wrzuć go do akwarium.
maskotus
Stały użytkownik

« Odpowiedz #17 : Grudzień 19, 2008, 01:03:03 »

Jeśli masz stare akwarium to wlej z niego wodę albo porzycz trochę syfku z chodzącego filtra od jakiegos znajomego akwarysty i wrzuć go do akwarium.

Niestety nie mam starego akwa. Wszystko jest nowe. Znajomych akwarystów też nie mam (dziwne Shocked ). Cóż...teraz napowietrzam bardzo intensywnie, obserwuję i jakby co to mam odstaną wodę w pogotowiu do podmiany.

Mam pytanko: Załóżmy, że będzie wszystko ok. Kiedy mogę wpuścić kolejną turę ryb? Jaką ilość?

Pethro
Super aktywny

« Odpowiedz #18 : Grudzień 19, 2008, 01:56:57 »

poczytaj troche w tym wątku http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=7951.0  wydaje mi sie że po miesiacu mniej wiecej ale rosliny moga to przyspieszyc bo jak sie rozrosna to same beda pochłaniały NO2. Mozesz tez kupic zywe kultury bakterii w sklepie zoologicznym jesli nie masz od kogo
gina2006
Super aktywny

« Odpowiedz #19 : Grudzień 19, 2008, 06:47:25 »

Mozesz tez poszukac tutaj znajomych z Twojego miasta lub w poblizu - tylko poczytaj dokladnie caly watek (ja znalazlam sporo, nawet na swoim osiedlu  Cheesy )
http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=6107.msg166767#msg166767
albo tutaj   http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=171.0;topicseen

gregorij
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #20 : Grudzień 19, 2008, 07:01:45 »

a moze tak cos wiecej o tym piasku Sad napewno jest duzo zainteresowanych, podaj jakis link i cene przeciez to nie tajemnica

akwarium ciezko oceniac bo jest świeże ale z tymi roslinkami to faktycznie jakoś tak dziwnie narazie bo wszystkie są niemal rowne zobaczymy jak podrosnie, wtedy wieksze na tyl a malizna na przod

pozdrawiam
maskotus
Stały użytkownik

« Odpowiedz #21 : Grudzień 19, 2008, 11:43:57 »

a moze tak cos wiecej o tym piasku Sad napewno jest duzo zainteresowanych, podaj jakis link i cene przeciez to nie tajemnica

Oczywiście, że to żadna tajemnica Smiley Piasek, jak i wszystkie akcesoria akwarystyczne kupuję tego użytkownika allegro http://allegro.pl/show_user.php?uid=11239110
Cena nie jest może niska - 3 zł za litr - ale naprawdę warto bo podłoże z tego piasku prezentuje sie niezwykle efektownie. W połączeniu z czarnym tłem rośliny nabierają intensywnej zieleni.
Z czystym sumieniem mogę polecić Pana Michała (wodnik-9). Poznałem go osobiście, zawsze służy mi radą... no i ceny ma mocno konkurencyjne.

Wracając do mojego zbiornika: Gupiki żyją i nie wykazują żadnych nieprawidłowości, oby tak dalej....

wtedy wieksze na tyl a malizna na przod

Tak też są posadzone tylko, że w obecnym momencie te dorastające do 50 cm są czasami mniejsze od tych dorastających do 15 cm Smiley Wszystko osiągnie równowagę za jakiś czas.

Pozdrawiam

maskotus
Stały użytkownik

« Odpowiedz #22 : Styczeń 13, 2009, 19:49:14 »

Dodałem aktualne foto i opis, zapraszam  Wink

marcinl
Szczecin
Super aktywny

« Odpowiedz #23 : Styczeń 13, 2009, 19:54:53 »

Korzeń robi wrażenie! bardzo oryginalny kształt Smiley

moje 72l - http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=17736.0
Ulubione - Kiryski Pstre, Gurami Mozaikowe i krewetki Smiley
Ate
Nowy
*

« Odpowiedz #24 : Styczeń 13, 2009, 19:57:15 »

No właśnie! A w opisie "Dekoracje - brak (niebawem korzenie)"  Tongue
maskotus
Stały użytkownik

« Odpowiedz #25 : Styczeń 13, 2009, 20:02:01 »

No właśnie! A w opisie "Dekoracje - brak (niebawem korzenie)"  Tongue

Zmieniłem opis Embarrassed, dzięki za przypomnienie :*

gina2006
Super aktywny

« Odpowiedz #26 : Styczeń 13, 2009, 20:22:20 »

Zaczyna nabierac wygladu prawdziwego akwarium, ale piasku nie widze

Pethro
Super aktywny

« Odpowiedz #27 : Styczeń 13, 2009, 23:24:41 »

te bąbelki z filtra są niepotrzebne a wręcz szkodzą bo powodują że szybciej z wody ulatuje CO2, rybom w zupełności wystarczy powierzchniowy ruch wody
Dafi30
Nowy
*

« Odpowiedz #28 : Styczeń 14, 2009, 08:45:56 »

...bardzo ładne Cheesy jak roslinki ruszą to naprawde bedzie super!! no i nad tym światłem trzeba trochę poprawić i bedzie miodzio papa
loczek_13
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #29 : Styczeń 16, 2009, 14:24:14 »

Spoko akwa

126l Ogólniak

160l Malawi
Strony: 1 [2] 3 4 5
  Drukuj  

Skocz do: