gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #75 : Styczeń 08, 2009, 23:01:26 » |
|
W bezruchu lepiej zeby nie byly ja tez sie bede pozbywac molinezji, dobrze je karmie a one mi wcinaja rosliny
|
|
|
|
|
|
|
Mutari28
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #76 : Styczeń 09, 2009, 16:10:57 » |
|
Siemanko, oddałem dzisiaj molenezje, a za to otrzymałem na wymiane: 20 neonów inessa, 1 sztukę gurami mozaikowy (zamówiłem jeszcze 3 sztuki), 1 sztukę gurami dwuplamistego (również zamówiłem jeszcze 3 sztuki). Wziełem je ostatnie ze sklepu i nie mieli więcej. Jak dojadą te pozostałe zamówione ryby to zakończy się moje obsada. Później inwestować będę wyłacznie w rośliny.
|
|
|
|
|
|
|
Mutari28
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #77 : Styczeń 10, 2009, 19:17:53 » |
|
Witam, dodałem trochę nowych fotek. Tym razem zwinniki są nawet nieźle uchwycone, ponieważ wykryłem u nich ospę i są nieco ospałe. Podniosłem już temp. do 28 0C i wlałem preparacik do zwalczenia tej choroby. Najprawdopodobnij przeszło im ze zbrojnika. Na szczęście neony tego nie złapały i w porę zastosowałem odpowiednie kroki i myślę, że będzie ok. Rośliny już zamówiłem, będą w przyszłą sobotę. Więc już nie będę zaśmiecał swojego postu innymi fotkami, tylko poczekam aż posadzę nowe zielsko.
|
|
|
|
|
|
|
gibonek
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #78 : Styczeń 11, 2009, 21:09:44 » |
|
ty no fajne ,podobaj mi si taki styl korzenie: kaj zes to dopadl?!?! tez chce takie ;p
|
|
|
|
amazonius fanaticus
|
|
|
Mutari28
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #79 : Styczeń 11, 2009, 21:17:32 » |
|
hehe, dzięki. Akwarium jeszcze w czasie pracy. Czekam na nowe rośliny, a co do korzenia to mam go ze sklepu. Kosztował mnie 98 zł. A drugi , ten mniejszy to mam go jeszcze ze starego akwa. W sobote powinny być nowe rośliny, więc wtedy zapodam nowe foty.
|
|
|
|
|
|
|
Mutari28
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #80 : Luty 20, 2009, 18:06:09 » |
|
Siemanko ludziska. Długo nie pisałem już w swoim poście. Zrobiłem zmiany u siebie w baniaku. Zmianie uległa obsada jak i rośliny. Zapraszam do oglądania. Myślę, że z tym podłożem jest lepiej. Co wy o tym sądzicie?
|
|
|
|
|
|
|
gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #81 : Luty 20, 2009, 20:10:32 » |
|
Z ciekawosci - ile masz tego podloza w cm i L ? Korzonki klasa SS - warte swojej kaski (a nawet wiecej )
|
|
|
|
|
|
|
PGR
Bywalec
where are those good old-fashioned values?
|
|
« Odpowiedz #82 : Luty 20, 2009, 20:31:02 » |
|
Moim zdaniem jest wzorowo!!! wyśmienicie!! podoba mi się pod każdym względem podłoże też wyśmienicie się prezentuje- ja bym go teraz dopieszczał- widzę w tym zbiorniku potencjał na jeden z ładniejszych na forum zadbałbym jeszcze tylko trochę bardziej o 1 plan Podziwiam Chciałbym tak ładnie umieć stroić baniaki
|
|
|
|
|
|
|
izago1
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #83 : Luty 20, 2009, 20:41:03 » |
|
Wszystko wyglada swietnie, podloze, korzonki, roslinki. Tak trzymac!! Bo za bardzo nie ma sie do czego przyczepic. Moglbys dodac zdjec samych rybek
|
|
|
|
54l 6xneon czerwony 3xgupik endlera 5xotosek 5xkirysek pando podobny 2+1 pielegniczka ramirezi
|
|
|
Mutari28
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #84 : Luty 20, 2009, 20:45:53 » |
|
Siemanko ludziska. Dzięki za miłe komentarze. Odp.do pytania Giny2006 Z przodu jest mniej więcej 7 cm, tył około 10 cm. Trudno zmierzyć idealnie, ponieważ jest od rozrzucony nierównomiernie. Jeśli chodzi o litry tego podłoża to, jedno opakowanie starcza gdzieś tak na około 40 litrów. Dzięki PGR za miły komentarz. Co do pierwszego planu to czekam jeszcze na rośliny. W sklepie w mojej miejscowości przywożą towar 2x w tygodniu, więc na pewno coś jeszcze będzie. Na pierwszy plan chciałbym Hemianthus Callitrichoides - Hemiantus Niski albo Lilaeopsis Novae-Zelandiae - Lileopsis Nowozelandzki. A może jakoś je połączę. Jeszcze nie wiem ale myślę nad tym. Dodam tylko tyle, że te moje nowe podłoże jest rewelacyjne. A o to kilka fotek moich ryb. Może niektóre nie będą idealne, ale to już wina mojego aparatu.
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 21, 2009, 08:45:00 wysłane przez Mutari28 »
|
|
|
|
|
karol13
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #85 : Luty 21, 2009, 18:11:46 » |
|
Akwarium baaaardzo mi się podoba, a szczególnie stadko neonków U siebie też takie chciałbym dać Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
PGR
Bywalec
where are those good old-fashioned values?
|
|
« Odpowiedz #86 : Luty 21, 2009, 22:11:46 » |
|
Gurami, tłusty mieczyk, panda, neonki... generalnie rewelacja brakuje tylko microrasbor do jednej z omich wymazonych obsad jedno polecam, ja przesadzilem z tym co chcialem szybko zrobic w akwarium, dlatego polecam Ci cierpliwość i nie poprawianie NICZEGO poki co, jedynie odrobine na pierwszy plan. na prawde masz znakomity zbiornik wystrzebaj sie nadgorliwości a to będzie coś wyjątkowego, a chętnie rzucę na tametę zdjęcie Twojego baniaka za 3 miesiące jak załatwisz lepszy aparat
|
|
|
|
|
|
|
Mutari28
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #87 : Luty 22, 2009, 09:04:59 » |
|
Dzięki PGR. Rybki były świeżo po karmieniu więc trochę miały wypełnione brzuchy . W poniedziałem idę jeszcze zakupić 6 szt. cierniooczków kuhla i 3 szt. gurami mozaikowe. Co do microrasbor galaxy to są bardzo ładne rybki jak również drogie. Nie wiem czy u mie by się dobrze czuły. Mam jeszcze wielkopłetwy wspaniałe 3x, a to są rybki terytorialne i mogły by je poskubać. Na razie dokupie tylko te, które napisałem wyżej. Czekam jeszcze na rośliny. Na tym chyba poprzestane, nie chcę mieć zupy rybnej, a po drugie to nie lubię jak jest dużo ryb.
|
|
|
|
|
|
|
renii2
Stały użytkownik
lubimy rybcie (;
|
|
« Odpowiedz #88 : Luty 22, 2009, 10:27:42 » |
|
Pięknie, no ale taki litraż zmusza właściciela do działania , korzenie są po prostu re-we-la-cyj-ne!Neonki prezentują się świetnie, cieszą oko - też mam u siebie spore stadko
|
|
|
|
|
|
|
Mutari28
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #89 : Luty 22, 2009, 13:01:11 » |
|
Taaa, taki litraż zmusza do działania i do wydawania kasy. Ale czegos się nie robi dla hobby. Co pawda baniak jeszcze jest niedopracowany, ale myślę, że jutro przywiozą mi rosliny, które chciałem i wtedy jeszcze dodam z parę fotek dla porównania.
|
|
|
|
|
|
|
|