Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 ... 4 5 [6] 7 8
  Drukuj  
Autor Wątek: Mutari28 - 375 l towarzyskie  (Przeczytany 38375 razy)
gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny

« Odpowiedz #75 : Styczeń 08, 2009, 23:01:26 »

W bezruchu lepiej zeby nie byly  Wink
ja tez sie bede pozbywac molinezji, dobrze je karmie a one mi wcinaja rosliny  Angry

Mutari28
Stały użytkownik

« Odpowiedz #76 : Styczeń 09, 2009, 16:10:57 »

Siemanko, oddałem dzisiaj molenezje, a za to otrzymałem na wymiane: 20 neonów inessa, 1 sztukę gurami mozaikowy (zamówiłem jeszcze 3 sztuki), 1 sztukę gurami dwuplamistego (również zamówiłem jeszcze 3 sztuki). Wziełem je ostatnie ze sklepu i nie mieli więcej.
Jak dojadą te pozostałe zamówione ryby to zakończy się moje obsada. Później inwestować będę wyłacznie w rośliny.

Moje 375 litrów http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=19435.0

Zapraszam do oglądania i komentowania.

Pozdro
Marcin
Mutari28
Stały użytkownik

« Odpowiedz #77 : Styczeń 10, 2009, 19:17:53 »

Witam, dodałem trochę nowych fotek. Tym razem zwinniki są nawet nieźle uchwycone, ponieważ wykryłem u nich ospę i są nieco ospałe. Podniosłem już temp. do 28 0C i wlałem preparacik do zwalczenia tej choroby. Najprawdopodobnij przeszło im ze zbrojnika. Na szczęście neony tego nie złapały i w porę zastosowałem odpowiednie kroki i myślę, że będzie ok. Rośliny już zamówiłem, będą w przyszłą sobotę. Więc już nie będę zaśmiecał swojego postu innymi fotkami, tylko poczekam aż posadzę nowe zielsko.

Pozdro
Marcin
gibonek
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #78 : Styczeń 11, 2009, 21:09:44 »

ty no fajne ,podobaj mi si taki styl
korzenie: kaj zes to dopadl?!?! tez chce takie ;p

amazonius fanaticus
Mutari28
Stały użytkownik

« Odpowiedz #79 : Styczeń 11, 2009, 21:17:32 »

hehe, dzięki. Akwarium jeszcze w czasie pracy. Czekam na nowe rośliny, a co do korzenia to mam go ze sklepu. Kosztował mnie 98 zł. A drugi , ten mniejszy to mam go jeszcze ze starego akwa. W sobote powinny być nowe rośliny, więc wtedy zapodam nowe foty.

Pozdro
Marcin
Mutari28
Stały użytkownik

« Odpowiedz #80 : Luty 20, 2009, 18:06:09 »

Siemanko ludziska.
Długo nie pisałem już w swoim poście. Zrobiłem zmiany u siebie w baniaku. Zmianie uległa obsada jak i rośliny. Zapraszam do oglądania. Myślę, że z tym podłożem jest lepiej.
Co wy o tym sądzicie?Huh

Pozdro
Marcin
gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny

« Odpowiedz #81 : Luty 20, 2009, 20:10:32 »

Z ciekawosci - ile masz tego podloza w cm i L ?
Korzonki klasa SS - warte swojej kaski (a nawet wiecej  Grin )

PGR
Bywalec

where are those good old-fashioned values?

« Odpowiedz #82 : Luty 20, 2009, 20:31:02 »

Moim zdaniem jest wzorowo!!! wyśmienicie!! podoba mi się pod każdym względem Smiley podłoże też wyśmienicie się prezentuje- ja bym go teraz dopieszczał- widzę w tym zbiorniku potencjał na jeden z ładniejszych na forum Smiley zadbałbym jeszcze tylko trochę bardziej o 1 plan Smiley

Podziwiam Smiley Chciałbym tak ładnie umieć stroić baniaki Cheesy

izago1
Stały użytkownik

« Odpowiedz #83 : Luty 20, 2009, 20:41:03 »

Wszystko wyglada swietnie, podloze, korzonki, roslinki. Tak trzymac!! Bo za bardzo nie ma sie do czego przyczepic. Moglbys dodac zdjec samych rybek papa

54l
6xneon czerwony
3xgupik endlera
5xotosek
5xkirysek pando podobny
2+1 pielegniczka ramirezi
Smiley Smiley
Mutari28
Stały użytkownik

« Odpowiedz #84 : Luty 20, 2009, 20:45:53 »

Siemanko ludziska. Dzięki za miłe komentarze.

Odp.do pytania Giny2006
Z przodu jest mniej więcej 7 cm, tył około 10 cm. Trudno zmierzyć idealnie, ponieważ jest od rozrzucony nierównomiernie. Jeśli chodzi o litry tego podłoża to, jedno opakowanie starcza gdzieś tak na około 40 litrów.

Dzięki PGR za miły komentarz. Co do pierwszego planu to czekam jeszcze na rośliny. W sklepie w mojej miejscowości przywożą towar 2x w tygodniu, więc na pewno coś jeszcze będzie. Na pierwszy plan chciałbym Hemianthus Callitrichoides - Hemiantus Niski albo  Lilaeopsis Novae-Zelandiae - Lileopsis Nowozelandzki. A może jakoś je połączę. Jeszcze nie wiem ale myślę nad tym.

Dodam tylko tyle, że te moje nowe podłoże jest rewelacyjne.

A o to kilka fotek moich ryb. Może niektóre nie będą idealne, ale to już wina mojego aparatu.

« Ostatnia zmiana: Luty 21, 2009, 08:45:00 wysłane przez Mutari28 » Zapisane

Pozdro
Marcin
karol13
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #85 : Luty 21, 2009, 18:11:46 »

Akwarium baaaardzo mi się podoba, a szczególnie stadko neonków Grin Grin Grin
U siebie też takie chciałbym dać Cheesy
Pozdrawiam

Nie polemizuj z idiotą bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pobije doświadczeniem. Grin Grin Grin Grin Grin
PGR
Bywalec

where are those good old-fashioned values?

« Odpowiedz #86 : Luty 21, 2009, 22:11:46 »

Gurami, tłusty mieczyk, panda, neonki... generalnie rewelacja Smiley brakuje tylko microrasbor do jednej z omich wymazonych obsad Smiley jedno polecam, ja przesadzilem z tym co chcialem szybko zrobic w akwarium, dlatego polecam Ci cierpliwość i nie poprawianie NICZEGO poki co, jedynie odrobine na pierwszy plan. na prawde masz znakomity zbiornik Smiley

wystrzebaj sie nadgorliwości a to będzie coś wyjątkowego, a chętnie rzucę na tametę zdjęcie Twojego baniaka za 3 miesiące jak załatwisz lepszy aparat Smiley

Mutari28
Stały użytkownik

« Odpowiedz #87 : Luty 22, 2009, 09:04:59 »

Dzięki PGR. Rybki były świeżo po karmieniu więc trochę miały wypełnione brzuchy  Grin. W poniedziałem idę jeszcze zakupić 6 szt. cierniooczków kuhla i 3 szt. gurami mozaikowe. Co do microrasbor galaxy to są bardzo ładne rybki jak również drogie. Nie wiem czy u mie by się dobrze czuły. Mam jeszcze wielkopłetwy wspaniałe 3x, a to są rybki terytorialne i mogły by je poskubać. Na razie dokupie tylko te, które napisałem wyżej. Czekam jeszcze na rośliny. Na tym chyba poprzestane, nie chcę mieć zupy rybnej, a po drugie to nie lubię jak jest dużo ryb.

Pozdro
Marcin
renii2
Stały użytkownik

lubimy rybcie (;

« Odpowiedz #88 : Luty 22, 2009, 10:27:42 »

Pięknie, no ale taki litraż zmusza właściciela do działania Wink, korzenie są po prostu re-we-la-cyj-ne!Neonki prezentują się świetnie, cieszą oko Cheesy- też mam u siebie spore stadko Smiley

Mutari28
Stały użytkownik

« Odpowiedz #89 : Luty 22, 2009, 13:01:11 »

Taaa, taki litraż zmusza do działania  Grin i do wydawania kasy. Ale czegos się nie robi dla hobby. Co pawda baniak jeszcze jest niedopracowany, ale myślę, że jutro przywiozą mi rosliny, które chciałem i wtedy jeszcze dodam z parę fotek dla porównania.

Pozdro
Marcin
Strony: 1 ... 4 5 [6] 7 8
  Drukuj  

Skocz do: