mrs
:)
Super aktywny
bla bla bla...
|
|
« Odpowiedz #1050 : Czerwiec 14, 2011, 19:35:42 » |
|
Ducze, jak tam płaskoboki? Fotka jakaś znajdzie się w końcu?
|
|
|
|
|
|
|
Drago
|
|
« Odpowiedz #1051 : Czerwiec 15, 2011, 04:37:53 » |
|
Domel a Ty zaskoczyłeś mnie tym linkiem, dawno nie byłem na tej stronie i nie sądziłem że jest nawet zdjęcie siedliska.
|
|
|
|
Akwarium może mieć każdy, akwarystą trzeba się urodzić bo może tylko 2% to hobbyści reszta to ludzie którzy mają ryby. Lecz czym jest bezmyślne lampienie się na najpospolitsze gatunki i ciąże u gupika wśród chwastów, w porównaniu z odkrywaniem i poznawaniem nowych, tajemniczych i ciekawych gatunków
|
|
|
ducze
WhiteWater
Global Moderator
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #1052 : Czerwiec 15, 2011, 08:23:40 » |
|
Ducze, jak tam płaskoboki? Fotka jakaś znajdzie się w końcu? Wczoraj to przeczytałem i nawet zrobiłem jakieś fotki. Tyle, że tym razem się okazało, że jak już pożyczyłem aparat, to bez kabla do kompa Płaskie fajne, pływają ekipą, stały się jedynymi dynamicznymi mieszkańcami zbiornika Ale zielska dalej nie chcą szamać w jakichś zauważalnych ilościach. U poprzedniego właściciela przez 2 lata urosły niewiele, u mnie w miesiąc (czy ile tam minęło) przybrały zauważalnie, więc chyba im się podoba. Totalnie olewają szczupaki, jak się rzucają na mrożonki to potrafią obijać się o pyski szczupoli
|
|
|
|
|
|
|
mrs
Super aktywny
bla bla bla...
|
|
« Odpowiedz #1053 : Czerwiec 15, 2011, 09:34:57 » |
|
Wczoraj to przeczytałem i nawet zrobiłem jakieś fotki. Tyle, że tym razem się okazało, że jak już pożyczyłem aparat, to bez kabla do kompa Płaskie fajne, pływają ekipą, stały się jedynymi dynamicznymi mieszkańcami zbiornika Ale zielska dalej nie chcą szamać w jakichś zauważalnych ilościach. U poprzedniego właściciela przez 2 lata urosły niewiele, u mnie w miesiąc (czy ile tam minęło) przybrały zauważalnie, więc chyba im się podoba. Totalnie olewają szczupaki, jak się rzucają na mrożonki to potrafią obijać się o pyski szczupoli Mam nadzieje, że uda się znaleźć kabel przed wyjazdem na kajaki Ryby wyrwałeś zapewne z mniejszego zbiornika, stąd nagły przyrost ryb - ale to dobrze - widać, że baniak im leży. Czekam na fotki bo bardzo lubie te ryby
|
|
|
|
|
|
|
emperor
|
|
« Odpowiedz #1054 : Czerwiec 15, 2011, 17:18:20 » |
|
Ducze za każdym razem muszę pisać o Tobie leniu. Dawaj te foty i nie ściemniaj. Przepraszam najmocniej za OT
|
|
|
|
|
|
|
ducze
WhiteWater
Global Moderator
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #1055 : Czerwiec 17, 2011, 11:33:40 » |
|
Jak dopadnę kabel przed wyjazdem to wrzucę ale nie obiecuje bo jestem w strasznym niedoczasie w domu. I głównie w pracy mam czas na akwarium Tak przejrzałem moje filmy ze słonawego i doszedłem do wniosku, że monodactylusy to był najlepsze ryby w mojej "karierze". Miały wszytko co lubię u akwariowych ryb - ładne, super aktywne, żarłoczne, a przy tym potrafiące się sfoszyć i np odmówić żarcia. Jedynie słonawa woda była upierdliwa w preparacji. No i chyba jedne z najszybciej pływających ryb, zwłaszcza przy szamie filmik nijak nie przyspieszany (pewnie już go wrzucałem, ale i tak wrzucę jeszcze raz
Jak kiedyś znajdę Monodactylus kottelati (taka zminiaturyzowana wersja M. argenteus) to bankowo sobie sprawie spore stado Chyba, że powiększę zbiornik kilka razy to wrócę do argenteusów i sebae.
|
|
|
|
|
|
|
mrs
Super aktywny
bla bla bla...
|
|
« Odpowiedz #1056 : Czerwiec 17, 2011, 19:15:01 » |
|
Widać, sentyment do ryb pozostał. Ja mam podobnie odnośnie żagli i jestem pewien, że kiedyś znów je będe miał, tym razem jednak w wersji ciekawszej typu altum, manacapuru, leopoldi
|
|
|
|
|
|
|
4tog
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #1057 : Czerwiec 26, 2011, 18:35:40 » |
|
|
|
|
|
300l - serrasalmus compressus 112l - aktualnie puste 70l - baniak na karmówke.
|
|
|
|
4tog
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #1059 : Lipiec 01, 2011, 02:36:01 » |
|
Dziekuje http://www.goslinea.com/Imports.htmlDrago, widziałem, ze maja elongatusy z czerwonym gardłem. Myślałem, czy by nie zamawiać. Tak pomyślałem sobie, ze może moglibyśmy zrobić jakieś zamówienie forumowe na kilka osób ? Wyszloby taniej zapewne, no i bylaby okazja aby sie spotkac na ktoryms lotnisku w Polsce e: jeszcze z firmy massiveagression(ze stanów chyba) można zamówić ryby, ale chcieliby to zrobić przez brokera.
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 02, 2011, 00:05:24 wysłane przez 4tog »
|
|
|
|
|
Domel442
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #1060 : Lipiec 01, 2011, 14:03:13 » |
|
Dziekuje http://www.goslinea.com/Imports.htmlDrago, widziałem, ze maja elongatusy z czerwonym gardłem. Myślałem, czy by nie zamawiać. Tak pomyślałem sobie, ze może moglibyśmy zrobić jakieś zamówienie forumowe na kilka osób ? Wyszloby taniej zapewne, no i bylaby okazja aby sie spotkac na ktoryms lotnisku w Polsce Jezu jakie te ryby sa piekne zławasz te pielegnice jakie zywe kolory
|
|
|
|
|
|
|
badrass
Bywalec
Mówi sie trudno i płynie sie dalej...
|
|
« Odpowiedz #1061 : Lipiec 03, 2011, 20:24:49 » |
|
Tak pomyślałem sobie, ze może moglibyśmy zrobić jakieś zamówienie forumowe na kilka osób ? Wyszloby taniej zapewne, no i bylaby okazja aby sie spotkac na ktoryms lotnisku w Polsce Ja się na to piszę i zamawiam ap. rositae o ile będzie to lotnisko w Gdańsku
|
|
|
|
Było.... wiele baniaków ale najbardziej tęsknię do tego pierwszego, gdzie nie miałem żadnych doswiadczeń, a każdy nowy listek zielska cieszył, aż serducho kołatało.
|
|
|
4tog
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #1062 : Lipiec 03, 2011, 21:20:20 » |
|
Tak pomyślałem sobie, ze może moglibyśmy zrobić jakieś zamówienie forumowe na kilka osób ? Wyszloby taniej zapewne, no i bylaby okazja aby sie spotkac na ktoryms lotnisku w Polsce Ja się na to piszę i zamawiam ap. rositae o ile będzie to lotnisko w Gdańsku co do lotniska to zapewne tam skąd będzie najwięcej osób zamawiać
|
|
|
|
|
|
|
arsik
Nowy
|
|
« Odpowiedz #1063 : Lipiec 19, 2011, 10:38:15 » |
|
Jeśli chcecie coś z AAA Exotics (b. Amazon Exotic Import) to proszę pisać. Co do samolotu to myślę, że to się nie uda, bo zabiera min. 100kg na pokład ;-) No, chyba, ze tyle nazbieracie ;-)
|
|
|
|
Pozdrawiam Artur
|
|
|
asagoth
Coldwater
Super aktywny
Rock 'n' roll baby
|
|
« Odpowiedz #1064 : Lipiec 21, 2011, 09:30:08 » |
|
ostatnio przywieźli 2 gatunki steatrocranusów, to chyba jedyne puki co co by mnie interesowało, ale to nie Amazon Exotic;)
|
|
|
|
|
|
|
|