|
gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #16 : Grudzień 25, 2008, 23:02:34 » |
|
chodzi mi o to że po zakończonej aukcji nie wystawiają go ponownie od razu, tylko po 2 tygodniach mniej więcej
Jesli koniecznie chcesz kupic to zawsze mozna sie dogadac ze sprzedajacym Jak narazie mam obsade jaka mam i nie zamierzam w najblizszej przyszlosci zmieniac. Ale mysle wlasnie o czyms nowym niepospolitym, nie spiesze sie, ale zbieram informacje. Jak juz cos sobie upatrze to albo oddam to co mam, albo zaloze nowy baniaczek i wtedy bede miala cos niespotykanego Drago to nie chce sie wyswietlic
czegos brakuje
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 25, 2008, 23:06:36 wysłane przez gina2006 »
|
|
|
|
|
Sanders
Nowy
|
|
« Odpowiedz #17 : Grudzień 25, 2008, 23:20:27 » |
|
no juz wiem chyba o co chodzi.. a goniu, mi link działa, spróbuj jeszcze raz. Chyba ze brakuje Ci flashplayera
|
|
|
|
|
|
|
gina2006
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #18 : Grudzień 25, 2008, 23:31:56 » |
|
Juz mam - sa superrrrrrrrr
|
|
|
|
|
|
|
Drago
|
|
« Odpowiedz #19 : Grudzień 25, 2008, 23:36:01 » |
|
gina2006 spróbuj jeszcze raz bo klikałem na ten link z you tobe i wchodzi to morze inny wrzucę
no właśnie jest problem ze sprzedającymi bo nie maja pojęcia o takich rybach i nawet nie chcą przyjmować zamówień bo niewiedzą skąd je wziąć ja do tej pory to tylko jedna sprzedawczyni mi sprowadzała takie osobliwości ale wyjechała inie ma skąd wziąć
|
|
|
|
Akwarium może mieć każdy, akwarystą trzeba się urodzić bo może tylko 2% to hobbyści reszta to ludzie którzy mają ryby. Lecz czym jest bezmyślne lampienie się na najpospolitsze gatunki i ciąże u gupika wśród chwastów, w porównaniu z odkrywaniem i poznawaniem nowych, tajemniczych i ciekawych gatunków
|
|
|
Misquamacus
|
|
« Odpowiedz #20 : Grudzień 26, 2008, 10:24:11 » |
|
Gina, zapuść sobie stadko pirani, będą miały co jeść przez tydzień i będziesz miała coś niepospolitego.
|
|
|
|
>>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<< >>>>>>>> www.fawa.pl <<<<<<<
|
|
|
gina2006
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #21 : Grudzień 26, 2008, 11:42:59 » |
|
Gina, zapuść sobie stadko pirani, będą miały co jeść przez tydzień i będziesz miała coś niepospolitego.
Dowcip bardzo niskiej klasy !!!
|
|
|
|
|
|
|
Drago
|
|
« Odpowiedz #22 : Grudzień 26, 2008, 21:11:05 » |
|
bardzo ładnie to napisałeś ale co to wnosi do tematu takimi farmazonami nabijasz sobie licznik i pewnie jesteś dumny że napisałeś 3115 wiadomości które nie maja wartości z resztą w temacie jest napisane wyraźnie szukam zainteresowanych
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 26, 2008, 22:25:21 wysłane przez Drago »
|
|
Akwarium może mieć każdy, akwarystą trzeba się urodzić bo może tylko 2% to hobbyści reszta to ludzie którzy mają ryby. Lecz czym jest bezmyślne lampienie się na najpospolitsze gatunki i ciąże u gupika wśród chwastów, w porównaniu z odkrywaniem i poznawaniem nowych, tajemniczych i ciekawych gatunków
|
|
|
ivan23
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #23 : Grudzień 27, 2008, 13:00:31 » |
|
A ja uderzam na wątek w kwestii rybek może nieco bardziej pospolitych niż dotychczas tu omawiane, jednakże na tyle rzadko występujących w forumowych dyskusjach, że chętnie bym się dowiedział czegoś praktycznego na ich temat. A nuż ktoś z Was miał z nimi bezpośrednio do czynienia. 1. Razbora Galaxy 2. Pstrążenica 3. Promieniczka Wernera Niedługo startuję z 112 litrowym akwenem. Oprócz standardowych otosków i kirysków zamierzam zakupić rodostomusy i któryś z gatunków wymienionych powyżej. Jak już pisałem, są one na tyle rzadkie wśród forumowiczów, iż uznałem za stosowne poruszenie ich tematu na tym wątku. Czytałem trochę tam i ówdzie i można wnioskować, że nie są to odpowiednie gatunki dla początkujących (wracam do akwarystyki po 20 latach, więc można mnie uznać za początkującego ) Ciekaw jestem Waszych opinii, które z zestawień: otoski + kiryski + rodostomusy + 1, 2 albo 3 byłoby najodpowiedniejsze? Wyczytałem, że to rybki delikatne (zwłaszcza pstrążenice), panuje opinia, że raczej należałoby je trzymać w jednogatunkowym środowisku. No i nie ukrywam, że te rybki nie kosztują 2-3 zeta, więc głupio byłoby po jakimś czasie zostać bez kasy i bez rybek Proszę, jeśli macie jakieś osobiste doświadczenia <albo Wasi znajomi> z w/w gatunkami, podzielcie się swą wiedzą. I jeszcze jedno, panuje opnia iż spośród kirysków, najtrudniejsze w hodowli są pandy. Czy to uzasadniona opinia ?
|
|
|
|
122, 63, 15, 36, 24, 24, 22 microrasbora galaxy, erythromicron, neocaridina heteropoda var. yellow, caridina babaulti cf. green, stripes, dario dario, boraras brigittae, cambarellus orange
|
|
|
|
ivan23
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #25 : Grudzień 27, 2008, 13:18:47 » |
|
Jasne gina Po prostu mam nadzieję, że ktoś na tym forum miał do czynienia z tymi gatunkami i sobie miło pogaworzymy na ich temat
|
|
|
|
122, 63, 15, 36, 24, 24, 22 microrasbora galaxy, erythromicron, neocaridina heteropoda var. yellow, caridina babaulti cf. green, stripes, dario dario, boraras brigittae, cambarellus orange
|
|
|
|
Misquamacus
|
|
« Odpowiedz #27 : Grudzień 27, 2008, 14:58:04 » |
|
Dowcip bardzo niskiej klasy !!! Ależ to wcale nie jest dowcip ! Piranie wcale nie są popularne, a szkoda bo to naprawdę piękne ryby. takimi farmazonami nabijasz sobie licznik i pewnie jesteś dumny że napisałeś 3115 wiadomości które nie maja wartości
Farmazony to ty masz w czaszce, licznika nie nabijam - nie muszę, nie ma dla mnie znaczenia ilość postów, ale wcale nie wymagam od ciebie abyś to pojął, wkońcu to wyższa szkoła jazdy. No i nie tobie oceniać wartość moich postów.
|
|
|
|
>>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<< >>>>>>>> www.fawa.pl <<<<<<<
|
|
|
gina2006
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #28 : Grudzień 27, 2008, 15:09:31 » |
|
Ależ to wcale nie jest dowcip !
Kuba ostatnio jestes bardzo uszczypliwy w swoich wypowiedziach, choc musze przyznac niezle sie z nich tlumaczysz. Dziekuje za propozycje, ale poczekam jak Ty sie dochowasz tych pieknych rybek. Ja jak narazie mam dla nich za male akwarium i taka jednorodnosc w moim baniaku nie zadowoli mnie, a bylby i problem z karmieniem - nie wiem czy znajde ochotnika, a sama bym tego nie robila
|
|
|
|
|
|
|
Misquamacus
|
|
« Odpowiedz #29 : Grudzień 27, 2008, 15:41:41 » |
|