Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « O nozowcach flądrach belonach i tym podobne ciekawe - szukam zainteresowanych
Strony: 1 ... 50 51 [52] 53 54 ... 86
  Drukuj  
Autor Wątek: O nozowcach flądrach belonach i tym podobne ciekawe - szukam zainteresowanych  (Przeczytany 321312 razy)
BIG GAME
Nowy
*

« Odpowiedz #765 : Listopad 16, 2010, 10:27:07 »

Długo siedzę w pracy, a stąd nie dam rady. Mogę puścić komuś na maila.

Poznaję rybę coraz lepiej. Nie jest taka odważna jak mi się początkowo wydawało. Po prostu od wewnątrz szyba akwarium wygląda jak lustro. Ryba mnie nie widzi i dlatego dość śmiało sobie egzystuje (od czasu do czasu z furią atakując swoje odbicie). Gdy zdjąłem pokrywę, żeby okleić folią aluminiową świetlówki wpadła w taki popłoch, że myślałem, że rozbije akwarium od środka. Podjąłem jedną próbę karmienia krewetkami ale je zignorowała. Spróbuję z kilka dni jak się lekko uspokoi. Gdy w akwarium jest zgaszone światło zachowuje się całkowicie swobodnie.
4tog
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #766 : Listopad 16, 2010, 17:27:18 »

Długo siedzę w pracy, a stąd nie dam rady. Mogę puścić komuś na maila.

Poznaję rybę coraz lepiej. Nie jest taka odważna jak mi się początkowo wydawało. Po prostu od wewnątrz szyba akwarium wygląda jak lustro. Ryba mnie nie widzi i dlatego dość śmiało sobie egzystuje (od czasu do czasu z furią atakując swoje odbicie). Gdy zdjąłem pokrywę, żeby okleić folią aluminiową świetlówki wpadła w taki popłoch, że myślałem, że rozbije akwarium od środka. Podjąłem jedną próbę karmienia krewetkami ale je zignorowała. Spróbuję z kilka dni jak się lekko uspokoi. Gdy w akwarium jest zgaszone światło zachowuje się całkowicie swobodnie.

Super ! Szkoda, ze nie mam takiego wielkiego baniaka aby trzymać rhoma.
Zamówiłem juz u Artura elongatusa, akwarium już stoi, jak znajdę wreszcie kabel od aparatu bo nie wiem gdzie jest to wrzucę jakieś zdjęcia.
Zagladam tu codziennie Smiley

300l - serrasalmus compressus
112l - aktualnie puste
70l - baniak na karmówke.
BIG GAME
Nowy
*

« Odpowiedz #767 : Listopad 16, 2010, 19:44:30 »

4tog póki co mam akwarium 216l i w 100% wystarcza. Daj koniecznie znać, jak już dostaniesz swojego elonga i wrzuć foty.

Mój rhom zaatakował dzisiaj krewetkę ale jej nie zjadł. Następna próba jutro :]
« Ostatnia zmiana: Listopad 16, 2010, 19:48:44 wysłane przez BIG GAME » Zapisane
4tog
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #768 : Listopad 16, 2010, 22:10:57 »

Czadowo wyglada. Masywna paszcza strasznie !
A docelowo w czym planujesz go trzymać ?

112l - aktualnie puste
BIG GAME
Nowy
*

« Odpowiedz #769 : Listopad 16, 2010, 22:26:46 »

Zobaczę jak szybko będzie rosła. Następny etap to pewnie jakieś 375l, ale myślę, że to odległa przyszłość.
BIG GAME
Nowy
*

« Odpowiedz #770 : Listopad 19, 2010, 21:21:39 »

Drago
Super aktywny

akwarystyka jest dla pasjonatów

« Odpowiedz #771 : Listopad 25, 2010, 07:19:50 »

BIG GAME na zdjęciu jest jasny tak jak chciałeś, jednak czy na tym czarnym grysie nie ciemnieje ?
4tog jak tam twoja pirania dostałeś już, ja na swoją chyba długo poczekam.

A bloniu i ducze pogniewaliście się ? Wydaje mi się iż to że mamy odmienne zdanie w niektórych kwestiach nie znaczy żeby nie dzielić się wiadomościami.

Akwarium może mieć każdy, akwarystą trzeba się urodzić bo może tylko 2% to hobbyści reszta to ludzie którzy mają ryby. Lecz  czym jest bezmyślne lampienie się na najpospolitsze gatunki i ciąże u gupika wśród chwastów, w porównaniu z odkrywaniem i poznawaniem nowych, tajemniczych i ciekawych gatunków
ducze
WhiteWater
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #772 : Listopad 25, 2010, 09:56:48 »

A bloniu i ducze pogniewaliście się ? Wydaje mi się iż to że mamy odmienne zdanie w niektórych kwestiach nie znaczy żeby nie dzielić się wiadomościami.
Bez żartów Smiley Odmienne zdanie jest cenne, gdyby nie to, to nie byłoby w ogóle o czym gadać Wink

U mnie nic się nie dzieje, skład ten sam, zachowanie podobne. Miałeś rację, że to bzdura, jakoby buszowce wolno rosły. Mój jest już ze 2x większy niż jak go kupowałem. I cały czas zdarza mu się ganiać szczupaki. Ale ogólnie to teraz stagnacja w zbiorniku, oprócz tego, że najmniejszego w ogóle już prawie nie widać, jedynie na szamę się rzuca i zaraz ucieka w krzaki. Ale nic mu fizycznie nie dolega, tyle, że stłamsił go największy szczupak i buszowiec. Poluję na jakieś rzadsze gatunki buszowców, ale jak na razie bez efektów, wszędzie tylko C. acutirostre.

bloniu
Super aktywny

Hoplias malabaricus

« Odpowiedz #773 : Listopad 25, 2010, 10:13:08 »

Eee tam pogniewaliście, roboty huk przed świętami.
A może to dominacja piranii na forum tak nas odstraszyła Cheesy ?

Wilcze wieści - Hopliasa aktualnie karmię pyszczakami Cheesy Gość z trudem, ale zjada 8-9cm pyszczaki i ma spokój na 2-4 dni.
Erythrinus niewiele rośnie. Wyzdrowiał, ale miał problemy z jedzeniem - rany się zagoiły, ale nie chciał jeść.
Zachęciłem go danio, na które poluje z częstotliwością 1 na 2-3 dni. Natomiast zaskoczenie pełne - przy karmieniu danio Erythrinus zjada pokarm w płatkach i to bardzo namiętnie!!

I consider myself as a one fish wolf pack
4tog
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #774 : Listopad 25, 2010, 13:10:48 »

Akwarium stoi, pirania zamówiona, już zapłaciłem Arturowi nawet Smiley
Musze się zebrać wreszcie i kupić kabel od aparatu bo nie moge zdjęć wrzucić tutaj, a chciałem pokazać co zmatowałem dla elonga.

Dla czego na swojego masz dlugo czekac ?

Jak z aktywnością hopliasow u was ? To prawda, ze tylko siedza na dnie i czekaja na szame ? Nie wierze w to Smiley

Bloniu, jaki to pokarm w płatkach ? Ja tez jestem zdziwiony Smiley Moze w naturze wcina składnik który jest w płatkach ? Super sprawa Smiley

112l - aktualnie puste
ducze
WhiteWater
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #775 : Listopad 25, 2010, 14:19:58 »

Natomiast zaskoczenie pełne - przy karmieniu danio Erythrinus zjada pokarm w płatkach i to bardzo namiętnie!!
A jesteś pewny, że zjada? bo coś faktycznie mało to do wilczura pasuje Smiley może tak jak moje hepsetusy, biorą w paszczę jakieś żarcie opadające, większe płatki suchego albo kłębki mrożonego drobnego żarcia w stylu artemii, ale jednak zaraz wszystko wypluwają. Chociaż przez chwilę też miałem nadzieję, że szamają suchy albo drobne kostkowane mrożonki Smiley

Drago, pokaż jakiś swój zbiornik, tutaj nie galeria, żeby ktoś płakał, że zielska nie ma albo, że brzydko Wink Myślę, że wiele osób by się ucieszyło, jakby mogło zobaczyć któreś akwa. Może być to z Hepsetusami, wtedy ja się najbardziej ucieszę Wink

BIG GAME
Nowy
*

« Odpowiedz #776 : Listopad 25, 2010, 20:59:55 »

Drago ryba mimo czarnego grysu nie jest ciemna. Podniosłem jej temperaturę z 26 do 27,5 stopnia i momentalnie stała się bardziej agresywna i śmiała. Jednak mimo to nadal nic nie je.
Drago
Super aktywny

akwarystyka jest dla pasjonatów

« Odpowiedz #777 : Listopad 25, 2010, 22:03:11 »

ducze no właśnie z buszowcami jest generalnie trudno, ja też przez tyle lat oprócz acutirostre, znalazłem tylko  Kingsleya które są już u mnie jakieś 7 lat, i jedną sztukę Ansorga. A też z chęcią bym nabył inne.
To zachowanie Twojego buszmena jest co najmniej zaskakujące.
Pokarzę jednak najpierw muszę rozwiązać kwestię oświetlenia mojej piwnicy bo jest tam jedna żarówka i co za tym idzie zdjęcia akwariów wychodzą ciemne, aparat nie jest jakiś rewelacyjny.
Ja swoim szczupakom mrożonki daję razem z zmieloną wołowiną bo są za drobne, jednak jak np. wrzucę kostkę ochotki bocjom modestom to szczupaki nieraz ją przechwycą i zjadają.

bloniu zauważyłem że moje erythrinusy też pomału rosną ,jednak od tamtego pogryzienia kiedy wykurowany wrócił z powrotem razem z hopliasem panuje spokój. Hoplias nie rusza żadnych ryb trochę jestem tym zaskoczony po tym co czytałem o Twoim.
To że erythrinus je suchy to zaskoczenie, no ale nie niemożliwe, ja spróbuję podać swoim zobaczę jaka będzie reakcja.

4tog ja na swoje poczekam bo ciężko namierzyć którąś z odmian barwnych którą bym chciał.
Co do hopliasa to u mnie jak zachodzę  często widuję go pływającego w toni, i co ciekawe ze szczupakami. Nie mam pojęcia dlaczego wilki tak lubią ich towarzystwo.     
Ale też często siedzi na dnie, natomiast z kryjówek a ma korzenie, korę i dużą rurę ceglaną nie korzysta wcale.

BIG GAME jak długo już trwa ta głodówka, i czym karmili go w sklepie ? Może spróbuj dać jej jakąś żywą rybę lub świeże mięso ryby.

Akwarium może mieć każdy, akwarystą trzeba się urodzić bo może tylko 2% to hobbyści reszta to ludzie którzy mają ryby. Lecz  czym jest bezmyślne lampienie się na najpospolitsze gatunki i ciąże u gupika wśród chwastów, w porównaniu z odkrywaniem i poznawaniem nowych, tajemniczych i ciekawych gatunków
BIG GAME
Nowy
*

« Odpowiedz #778 : Listopad 25, 2010, 22:36:18 »

Nie je już prawie 2 tygodnie, więc się jeszcze tym nie martwię. Jeszcze pewnie powybrzydza drugie tyle. Karmiona była żywymi rybami i w tym problem, bo ja jej serwuje mrożone. Będzie się musiała przekonać, bo nie chce wrzucać żywca.
bloniu
Super aktywny

Hoplias malabaricus

« Odpowiedz #779 : Listopad 26, 2010, 19:55:44 »

U mnie wilk jest motherfucker superhero superman!
Po prostu rozwala wszystkich. Ale pawiookie dzielnie z nim stają i dzisiaj widze, że po łbie sam dostał (pawie oczywiście też pokancerowane są, ale to znaczy że się odgryzają).

Spokój panuje jak towarzystwo jest pasione codziennie do rozpuku.
Ale ja tak nie hoduje ryb. Karmię co 2-3 dni, bo lepiej wówczas chodzą.
I wtedy są sprzeczki, ale na szczęście wilk nie zjada pawiookich Cheesy

I consider myself as a one fish wolf pack
Strony: 1 ... 50 51 [52] 53 54 ... 86
  Drukuj  

Skocz do: