BIG GAME
Nowy
|
|
« Odpowiedz #780 : Listopad 26, 2010, 20:22:29 » |
|
Mój rhom zjadł dzisiaj pierwszy posiłek i przyznam z radością, że zrobił to spektakularnie :] Ogólnie nie poznaję ryby, jest śmiała, agresywna i aktywna. Chyba dobrze jej u mnie :]
|
|
|
|
|
|
|
Drago
|
|
« Odpowiedz #781 : Listopad 27, 2010, 03:56:09 » |
|
bloniu ja się cieszę że mój hoplias jest taki łagodny, po tym jak czytałem o Twoim to miałem obawy, w innym przypadku musiałbym go trzymać oddzielnie, a mógłbym mu zapewnić tylko 300 l nędzne. Nie wrzucę już nic większego za małe pomieszczenie mam. Ja swoje też karmię co drugi dzień, zresztą większe drapieżniki odżywiają sie jak węże, jedzą do syta raz na jakiś czas, i tak najlepiej je karmić.
BIG GAME a co jej zaserwowałeś ? Niektóre ryby potrzebują trochę czasu do tego żeby się zadomowić, a inne od razu po wpuszczeniu zachowują się jakby tam cały czas pływały.
|
|
|
|
Akwarium może mieć każdy, akwarystą trzeba się urodzić bo może tylko 2% to hobbyści reszta to ludzie którzy mają ryby. Lecz czym jest bezmyślne lampienie się na najpospolitsze gatunki i ciąże u gupika wśród chwastów, w porównaniu z odkrywaniem i poznawaniem nowych, tajemniczych i ciekawych gatunków
|
|
|
BIG GAME
Nowy
|
|
« Odpowiedz #782 : Listopad 27, 2010, 10:24:42 » |
|
Kawałek tilapii, wielkości kciuka. Następnym razem spróbuję z dużą krewetką. Zauważyłem wczoraj, że atakuje filtr wewnętrzny. Rurkę od napowietrzacza pocięła na kawałeczki...
|
|
|
|
|
|
|
bloniu
Super aktywny
Hoplias malabaricus
|
|
« Odpowiedz #783 : Listopad 27, 2010, 10:56:47 » |
|
Eeee bez takich! Ja mam 300l i jest OK! Drago myślisz, że pawiookie można też traktowac jak rasowe drapieżniki i karmić je do syta raz na 2 dni?
|
|
|
|
I consider myself as a one fish wolf pack
|
|
|
Drago
|
|
« Odpowiedz #784 : Listopad 27, 2010, 20:11:05 » |
|
BIG GAME a dlaczego chcesz ją karmić krewetkami ? Mięso ryb będzie lepsze, tym bardziej że z chęcią zjadła.
bloniu bo ja jestem megalomanem jeżeli chodzi o akwaria, ale i tak mam za małe. Ja swoje wilki trzymam w gównianym 200x46x50 h i nie powiem żeby to było szaleństwo. A to co ewentualnie mógłbym na razie mu zaoferować tylko 120x50x50. No ale nie wiadomo jak będzie się dalej zachowywał i może będę musiał go odseparować, wszystko wyjdzie w praniu. Na razie sam się uczę na tych rybach. Co do pawich to wydaje mi się że po przekroczeniu tych 17 cm raczej uszczerbku nie odczują gdy będą karmione co drugi dzień, są drapieżne. A dawałem dzisiaj duże płatki bocjom i moje wilki wszystkie nawet tego nie powąchały.
|
|
|
|
Akwarium może mieć każdy, akwarystą trzeba się urodzić bo może tylko 2% to hobbyści reszta to ludzie którzy mają ryby. Lecz czym jest bezmyślne lampienie się na najpospolitsze gatunki i ciąże u gupika wśród chwastów, w porównaniu z odkrywaniem i poznawaniem nowych, tajemniczych i ciekawych gatunków
|
|
|
BIG GAME
Nowy
|
|
« Odpowiedz #785 : Listopad 27, 2010, 22:37:57 » |
|
Naczytałem się, że piranie uwielbiają krewetki i że są pożywne.
|
|
|
|
|
|
|
4tog
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #786 : Listopad 30, 2010, 12:17:44 » |
|
! Artur powiedział, ze postara się wysłać elongatusa pod koniec tygodnia ! Zajebiaszczo ! Wrzucę zdjęcia od razu jak dostane czy to ktos z naszego forum zamawial cos do wroclawia od Artura ?
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 01, 2010, 08:51:43 wysłane przez 4tog »
|
|
300l - serrasalmus compressus 112l - aktualnie puste 70l - baniak na karmówke.
|
|
|
ducze
WhiteWater
Global Moderator
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #787 : Grudzień 06, 2010, 12:57:01 » |
|
czy to ktos z naszego forum zamawial cos do wroclawia od Artura ?
Zamawiał a co? skrzypłocza zamawiałem, kumpel całe armie bojowników od niego ściągał do Wrocławia. Nigdy nie było problemów. Pilnuj tylko, żeby wysłał przed wieczorem, bo ja odbierałem Cudaka z PKP o 2 czy 3 w nocy Hehe, wzięło mnie dzisiaj na wycinanie zielska od szczupaków. Wyszło tego... 1,5 kg
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 06, 2010, 19:12:41 wysłane przez ducze »
|
|
|
|
|
4tog
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #788 : Grudzień 07, 2010, 12:14:19 » |
|
czy to ktos z naszego forum zamawial cos do wroclawia od Artura ?
Zamawiał a co? skrzypłocza zamawiałem, kumpel całe armie bojowników od niego ściągał do Wrocławia. Nigdy nie było problemów. Pilnuj tylko, żeby wysłał przed wieczorem, bo ja odbierałem Cudaka z PKP o 2 czy 3 w nocy Hehe, wzięło mnie dzisiaj na wycinanie zielska od szczupaków. Wyszło tego... 1,5 kg Hah, spora ilosc tego zielska =] Pytalem bo, wiedzialem od Artura, ze w mojej paczce bedzie paczka jeszcze kogos z Wroclawia, i myslalem, ze moze ktos z naszego forum Juz drugi raz cos zamawiałem od niego i znowu wszystko ok Pirania jest swietna, ale rozpisze sie co uwazam jak juz znajde ten cholerny kabel od aparatu(dostaje ku*wicy swoja droga bo ani kabla w domu nie moge znalezc ani w media nie maja czegos takiego !!)
|
|
|
|
|
|
|
thunderdome
Bywalec
HARDCORE 4 LIFE!
|
|
« Odpowiedz #789 : Grudzień 07, 2010, 17:17:01 » |
|
No Rhom BIG GAME'a jest prze piękny po prostu A są jakieś gatunki ryb, właśnie typu rhom, czy coś takiego drapieżnego, które mógłbym trzymać w 54 l ? Bo mam akurat wolne i myślę nad czymś takim właśnie
|
|
|
|
|
|
|
4tog
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #790 : Grudzień 07, 2010, 17:38:08 » |
|
No Rhom BIG GAME'a jest prze piękny po prostu A są jakieś gatunki ryb, właśnie typu rhom, czy coś takiego drapieżnego, które mógłbym trzymać w 54 l ? Bo mam akurat wolne i myślę nad czymś takim właśnie 54 litry to troche malo chyba. Ale kto wie, nie pamietam wszystkich ryb w tym temacie - http://www.monsterfishkeepers.com/forums/showthread.php?t=227845a wszystkie sa mniej lub bardziej agresywne.
|
|
|
|
|
|
|
thunderdome
Bywalec
HARDCORE 4 LIFE!
|
|
« Odpowiedz #791 : Grudzień 07, 2010, 17:41:11 » |
|
Wiem wiem, mało Tak się na coś takiego napaliłem, że nawet bym był gotów wywalić obsadę z 63 l..Chociaż jestem bardziej początkujący jeśli o takie ryby chodzi, więc gdybym miał typ, który mógłby być w takim akwarium, musiałby duuużo poczytać no i też chyba nie ma pewności, że znajdę taką rybę w swojej okolicy
|
|
|
|
|
|
|
thunderdome
Bywalec
HARDCORE 4 LIFE!
|
|
« Odpowiedz #792 : Grudzień 07, 2010, 20:37:24 » |
|
Swego rodzaju aktualizacja Więc wie ktoś ? Czy jest jakiś taki gatunek ryby drapieżnej, do takiego małego baniaka ?
|
|
|
|
|
|
|
baniakmaniak
Andrzej
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #793 : Grudzień 07, 2010, 22:03:36 » |
|
Jest taka opcja zmień. A ty aktualizujesz wątek po 3 godzinach?
sory za OT ale koleś mnie rozbawił
|
|
|
|
|
|
|
thunderdome
Bywalec
HARDCORE 4 LIFE!
|
|
« Odpowiedz #794 : Grudzień 07, 2010, 22:14:01 » |
|
Chodzi mi o to, żeby ktoś odpowiedział..Bo wątpię, żeby ktoś ten temat przeglądał jeśli go nie zobaczy prawda? Tzn. jeśli nie będzie go w "ostatnio na forum", a przynajmniej tak mi się wydaje.
|
|
|
|
|
|
|
|