Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « O nozowcach flądrach belonach i tym podobne ciekawe - szukam zainteresowanych
Strony: 1 ... 70 71 [72] 73 74 ... 86
  Drukuj  
Autor Wątek: O nozowcach flądrach belonach i tym podobne ciekawe - szukam zainteresowanych  (Przeczytany 322417 razy)
arsik
Nowy
*

« Odpowiedz #1065 : Lipiec 21, 2011, 14:21:05 »

asagoth to jednak oni ;-) Ta firma występuję pod kilkoma nazwami ;-)
BTW ostatnio u naszego forumowego guru Pana Dragoo ;-) Szkoda, że miałem tak mało czasu, bo akwaria zadbane i jest co oglądać. Ponadto też dają po oczach swoją wielkością, bo w tym przypadku wielkość ma znaczenie  Grin Grin Grin

Pozdrawiam
Artur
Drago
Super aktywny

akwarystyka jest dla pasjonatów

« Odpowiedz #1066 : Lipiec 23, 2011, 02:57:46 »

Nie było mnie chyba z rok a temat wcale się nie buja.

tog rybka ładnie wyrosła. Co do zamówienia to to samo zdjęcie jest wstawione dużo wcześniej więc nie wiem jakie elongi teraz dostali, nie wiadomo jaka cena. No i najważniejsze ja na lotnisku nigdy nawet nie byłem więc chyba nieźle bym się nawk...... zanim i jeżeli bym te rybe odebrał. Poza tym najbliżej do lotniska mam w Gdańsku, więc ja odpadam.
Ale z tych ostatnich dostaw to by mnie bardzo Stomatepia pindu interesowała.

arsik jaki ze mnie guru, gdybym nim był to bym wziął udział w tym konkursie http://www.akwarium.net.pl/forum/akwarystyczne-pogaduszki/amazonia-w-zasiegu-reki!/.
Wygrałbym i Heiko zaje........ by sie wyciąganiem siatek z wody bo zakupiłbym największe jakie mają tam w ofercie, pewnie ze sto nowych ryb byśmy odkryli  Cheesy.

Dobra teraz do rzeczy kto trzymał w akwarium wzdręgę Scardinius erythrophthalmus ?

Akwarium może mieć każdy, akwarystą trzeba się urodzić bo może tylko 2% to hobbyści reszta to ludzie którzy mają ryby. Lecz  czym jest bezmyślne lampienie się na najpospolitsze gatunki i ciąże u gupika wśród chwastów, w porównaniu z odkrywaniem i poznawaniem nowych, tajemniczych i ciekawych gatunków
asagoth
Coldwater
Super aktywny

Rock 'n' roll baby

« Odpowiedz #1067 : Lipiec 23, 2011, 08:06:46 »

Ja Drago miałem wzdręgi nie raz.

Drago
Super aktywny

« Odpowiedz #1068 : Lipiec 23, 2011, 09:06:09 »

To dobrze, najbardziej ciekawi mnie to czy one są ławicowe czy pływają raczej oddzielnie ? O co mi chodzi zamówiłem większego żywca w sklepie i wśród karasi znalazła się jedna wzdręga, na razie będzie tylko jedna bo nie wiem czy dostanę więcej.

Akwarium może mieć każdy, akwarystą trzeba się urodzić bo może tylko 2% to hobbyści reszta to ludzie którzy mają ryby. Lecz  czym jest bezmyślne lampienie się na najpospolitsze gatunki i ciąże u gupika wśród chwastów, w porównaniu z odkrywaniem i poznawaniem nowych, tajemniczych i ciekawych gatunków
BIG GAME
Nowy
*

« Odpowiedz #1069 : Lipiec 25, 2011, 19:38:42 »

Uploaded with ImageShack.us

Prezentuję ponownie mojego rhoma. Jest u mnie około 9 miesięcy. Ryba aktywna, fajna. Z czystym sumieniem mogę polecić.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 25, 2011, 19:40:52 wysłane przez BIG GAME » Zapisane
thunderdome
Bywalec

HARDCORE 4 LIFE!

« Odpowiedz #1070 : Lipiec 25, 2011, 19:54:41 »

Jaki super ! Prze ładny Smiley
asagoth
Coldwater
Super aktywny

Rock 'n' roll baby

« Odpowiedz #1071 : Lipiec 25, 2011, 21:09:52 »

Piękna pirania, może wrzucisz fotkę całego zbiornika? Lub jakies spostrzeżenia z hodowli ?

4tog
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1072 : Lipiec 29, 2011, 21:41:18 »

Ktoś się orientował jakie hopliasy mamy dostępne w Polsce ?

Gratuluje rhoma !

300l - serrasalmus compressus
112l - aktualnie puste
70l - baniak na karmówke.
Drago
Super aktywny

« Odpowiedz #1073 : Lipiec 31, 2011, 19:40:27 »

BIG GAME zaje...

tog raczej nie ma żadnych no może gdzieś malabaricus.

Dobra a teraz pytanie do posiadaczy najwyższego stopnia wtajemniczenia 10 dana. Co to jest ?

Anubis-RE
Super aktywny

« Odpowiedz #1074 : Lipiec 31, 2011, 19:57:16 »

Wygłodniała kosiarka  Grin
sorki za OT nie mogłem się powstrzymać Tongue  Grin

Drago
Super aktywny

« Odpowiedz #1075 : Lipiec 31, 2011, 20:15:05 »

Anubis ja pytam poważnie bo nie wiem co to za gatunek, patrząc po twoich dyrdymałach jakie wszędzie wypisujesz nie masz nawet zerowego dana. Więc po co się udzielasz, pisze wyraźnie w tym wątku szukam zainteresowanych, jeżeli nie jesteś zainteresowany i nie możesz się powstrzymać to sfajdaj się w gacie.

asagoth
Coldwater
Super aktywny

Rock 'n' roll baby

« Odpowiedz #1076 : Lipiec 31, 2011, 20:21:29 »

BIG GAME zaje...

tog raczej nie ma żadnych no może gdzieś malabaricus.

Dobra a teraz pytanie do posiadaczy najwyższego stopnia wtajemniczenia 10 dana. Co to jest ?

To samo pytanie mógłbym zadać tobie, wygląda mega azjatycko i znajomo jednak pierwszy raz widze ten gatunek... wydaje mi się, że należało by szukać w rybach zbliżonych do Epalzeorhynchus/Labeo lecz to mimowolne skojarzenie. Może i jeszcze ten gatunek nie został opisany;) a importerzy już go przytargali... ichtiologia zna mnóstwo takich przypadków

Anubis-RE
Super aktywny

« Odpowiedz #1077 : Lipiec 31, 2011, 20:24:37 »

Anubis ja pytam poważnie bo nie wiem co to za gatunek, patrząc po twoich dyrdymałach jakie wszędzie wypisujesz nie masz nawet zerowego dana. Więc po co się udzielasz, pisze wyraźnie w tym wątku szukam zainteresowanych, jeżeli nie jesteś zainteresowany i nie możesz się powstrzymać to sfajdaj się w gacie.

Angry normalnie poszukam ci tej ryby za pomocą Wikipedii i Google skoro ty nie potrafisz a co do klasyfikacji i kultury osobistej to ty jesteś na -10 dnie.
Dzieci z przedszkola mają więcej kultury od ciebie !!!!

Swoją drogą to zapewne jedna z 3 podobnych do sienie rybek (pierwszą z nich jest właśnie owa kosiarka, o reszcie tylko czytałem mimochodem, i nie pamiętam nazw ale poszukam Ci skoro sam nie umiesz czytać Google)

Drago
Super aktywny

« Odpowiedz #1078 : Lipiec 31, 2011, 20:39:01 »

asagoth no właśnie też podejrzewam że to może być nowy gatunek, przeglądałem rodzaje Crossocheilus, Epalzeorhynchos ale tam jest mało gatunków, a nawet Garra, jednak nic nie znalazłem.

Anubis dawaj tą kosiarkę  mistrzu sensej pewnie pokażesz mi Crossocheilus oblongus. Kosiarka to Ty jesteś.

Anubis-RE
Super aktywny

« Odpowiedz #1079 : Lipiec 31, 2011, 20:46:58 »

asagoth no właśnie też podejrzewam że to może być nowy gatunek, przeglądałem rodzaje Crossocheilus, Epalzeorhynchos ale tam jest mało gatunków, a nawet Garra, jednak nic nie znalazłem.

Anubis dawaj tą kosiarkę  mistrzu sensej pewnie pokażesz mi Crossocheilus oblongus. Kosiarka to Ty jesteś.

Z kosiarką po prostu żartowałem, nie miałem pojęcia, że z ciebie taki gbur i, że z ciebie taki mądrala, sam nie potrafisz znaleźć i jeszcze przy tym się wywyższasz jak byś wszelki rozum pozjadał. Siedzę i szukam, jak znajdę dam znać.

szukam w takich rybkach:

Crossocheilus atrilimes   Kottelat, 2000
Classification / Names
Actinopterygii (Ray-finned fishes) > Cypriniformes (Carps) > Cyprinidae (Minnows or carps) > Labeoninae
Common names | Synonyms | Catalog of Fishes (gen., sp.) | ITIS | CoL
Main reference
Kottelat, M. 2000. (Ref. 36949)
References | Biblio | Coordinator | Collaborators
Size / Weight / Age
Max length : 7.3 cm SL male/unsexed; (Ref. 36949)
Environment
Benthopelagic; freshwater
Climate / Range
Tropical
« Ostatnia zmiana: Lipiec 31, 2011, 20:50:31 wysłane przez Anubis-RE » Zapisane

Strony: 1 ... 70 71 [72] 73 74 ... 86
  Drukuj  

Skocz do: