Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « O nozowcach flądrach belonach i tym podobne ciekawe - szukam zainteresowanych
Strony: 1 ... 82 83 [84] 85 86
  Drukuj  
Autor Wątek: O nozowcach flądrach belonach i tym podobne ciekawe - szukam zainteresowanych  (Przeczytany 312270 razy)
arsik
Nowy
*

« Odpowiedz #1245 : Styczeń 19, 2012, 08:56:21 »

Ducze już dawno chciałbym zarybić baniaki, ale prace jeszcze trwają ;-) Wolę zrobić wszystko dobrze niż potem coś przerabiać itp.
Co do tego Acanthocobitis urophthalmus to jak najbardziej. Cena około 7-8zł.
A swoją drogą popularna jest w PL Barbucca diabolica. Ryba fajna, ale nazwa jeszcze lepsza ;-)
« Ostatnia zmiana: Styczeń 19, 2012, 09:01:37 wysłane przez arsik » Zapisane

Pozdrawiam
Artur
ducze
WhiteWater
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #1246 : Styczeń 19, 2012, 09:23:27 »

No nazwa tej Barbucci fajna Smiley

Jakbyś nie zauważył to wysłałem Ci wiadomość odnośnie tej kozy Wink

emperor
Super aktywny

« Odpowiedz #1247 : Styczeń 21, 2012, 13:12:13 »

No dobra panowie.
Ma ktoś doświadczenia z ta rybą

http://allegro.pl/pterosturisoma-microps-rarytas-glonojad-i2064183420.html

Przepraszam za małe OT, ale w tym temacie jedynie mogę otrzymać jakiekolwiek info.

Pośpiech w akwarystyce jest wskazany tylko w
czasie zbierania wody z podłogi

Mój baniaczek
http://www.akwarium.net.pl/forum/nasze-akwaria/240l-korzenie-i-galezie/
Drago
Super aktywny

akwarystyka jest dla pasjonatów

« Odpowiedz #1248 : Styczeń 21, 2012, 15:24:11 »

Widziałem ją kiedyś w hurtowni za 70 zł, jednak nie brałem bo już nie starczyło kasy. Nie mniej to jeden z tych zbrojków który mi się podoba, jednak nie występuje za często w sklepach. Więc z własnych doświadczeń niestety nie mogę pomóc.

Akwarium może mieć każdy, akwarystą trzeba się urodzić bo może tylko 2% to hobbyści reszta to ludzie którzy mają ryby. Lecz  czym jest bezmyślne lampienie się na najpospolitsze gatunki i ciąże u gupika wśród chwastów, w porównaniu z odkrywaniem i poznawaniem nowych, tajemniczych i ciekawych gatunków
karkonosz
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1249 : Styczeń 22, 2012, 14:29:53 »

Drago skoro masz 3 egzemplarze ctenops nobilis to może w przyszłości spróbował byś je rozmnożyc. Z pewnością znajdą się chętni na młode Wink Ducze jakiś czas temu miałem w akwarium śliza pochodzącego ze Sri Lanki. W sklepie nie wiedzieli co to, ale w atlasie znalazłem go pod nazwą Schistura sp. aff. notostigma. Opisują go jako silnie terytorialnego, ale mój miał swój rewir pod korzeniem i nie prześladował innych ryb, więc może chodzi o agresje wewnątrz gatunkową. W każdym razie do biotopu pasuje Wink
Drago
Super aktywny

« Odpowiedz #1250 : Styczeń 23, 2012, 04:49:14 »

Rozmnażanie ryb to nie dla mnie, nie mam na to miejsca, czasu który bym mógł na to przeznaczyć, no i przede wszystkim chęci. Jak pojawią się znowu w ofercie to chciałbym nabyć jeszcze, ilość będzie zależała od ceny.
Schistury nieraz przejawiają agresję ale wewnątrzgatunkową, jednak dużo zależy od gatunku, ilości sztuk, oraz przestrzeni życiowej, wobec innych ryb są obojętne. W sklepie to mają tak rozległą wiedzę na temat oferowanego towaru że wszystkiego można się dowiedzieć zwłaszcza jak jest coś rzadszego Cheesy.
Posiadasz jakąś fotkę tej ryby?

Akwarium może mieć każdy, akwarystą trzeba się urodzić bo może tylko 2% to hobbyści reszta to ludzie którzy mają ryby. Lecz  czym jest bezmyślne lampienie się na najpospolitsze gatunki i ciąże u gupika wśród chwastów, w porównaniu z odkrywaniem i poznawaniem nowych, tajemniczych i ciekawych gatunków
karkonosz
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1251 : Styczeń 23, 2012, 05:19:54 »

Zdjęć niestety nie posiadam. Pozostaje czekać, aż znów się w jakimś sklepie pojawi.  Na aledrogo znalazłem bardzo ciekawego suma chaca chaca. Miał ktoś kiedyś z tym gatunkiem do czynienia?
arsik
Nowy
*

« Odpowiedz #1252 : Styczeń 23, 2012, 12:00:08 »

No dobra panowie.
Ma ktoś doświadczenia z ta rybą

http://allegro.pl/pterosturisoma-microps-rarytas-glonojad-i2064183420.html

Przepraszam za małe OT, ale w tym temacie jedynie mogę otrzymać jakiekolwiek info.

Hej!
Mogę napisać prośbę o info co do warunków itp do Daniela z AEI, bo widać po foto , że je ma/miał ;-)
Swoja droga nie rozumiem opisu tego kolesia:
Zdjecia przedstawiają oferowane ryby - ZDJĘCIE POGLĄDOWE.
Albo jedno, albo drugie?!

Pozdrawiam
Artur
emperor
Super aktywny

« Odpowiedz #1253 : Styczeń 23, 2012, 15:53:23 »

Hej!
Mogę napisać prośbę o info co do warunków itp do Daniela z AEI, bo widać po foto , że je ma/miał ;-)
Będę wielce zobowiązany Smiley

Swoja droga nie rozumiem opisu tego kolesia:
Zdjecia przedstawiają oferowane ryby - ZDJĘCIE POGLĄDOWE.
Albo jedno, albo drugie?!
Tez zwróciłem na to uwagę.
Zdjęcia zapożyczone z AEI. Swoją drogą ciekawe ile tam kosztują?

Pośpiech w akwarystyce jest wskazany tylko w
czasie zbierania wody z podłogi

Mój baniaczek
http://www.akwarium.net.pl/forum/nasze-akwaria/240l-korzenie-i-galezie/
Drago
Super aktywny

« Odpowiedz #1254 : Styczeń 23, 2012, 18:47:36 »

Trzy gatunki sumów z rodziny Chacidae to jedne z tych na które czekam z utęsknieniem aż pojawią się w ofercie, i u mnie w akwarium. Najbardziej zastanawia mnie pogląd o sporym spadku pH w akwariach z tymi rybami. Na tej aukcji tak naprawdę nie wiadomo który gatunek Chaca mają do sprzedaży, bo zdjęcie oczywiście jak zwykle nie przedstawia oferowanych ryb tylko znalezione w necie. Jednak cena jak dla mnie przystępna.

karkonosz
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1255 : Styczeń 25, 2012, 21:30:30 »

Cena chacy to nawet bardzo przystępna Smiley Dla mnie, to obojętne, który gatunek bym dostał, bo wszystkie są dla mnie interesujące. Jednak obecne temperatury nie za bardzo sprzyjają wysyłaniu ryb.
ducze
WhiteWater
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #1256 : Styczeń 26, 2012, 08:26:31 »

Jednak obecne temperatury nie za bardzo sprzyjają wysyłaniu ryb.
Jeżeli PKP to nie ma żadnego problemu. Gorzej jeżeli wysyłka PKS, w bagażniku mroźno bywa Wink Ale w przedziale gdzie siedzą konduktorzy to raczej za ciepło zimą bywa niż za zimno.

arsik
Nowy
*

« Odpowiedz #1257 : Luty 02, 2012, 09:25:04 »

Swoją drogą ciekawe ile tam kosztują?

Mogę je sprowadzić w cenie ok. 140-150zł. Wielkość 18cm.

A swoją droga co powiecie na Salminus hilarii? ;-) Cena ok. 120-130zł.

« Ostatnia zmiana: Luty 02, 2012, 09:28:21 wysłane przez arsik » Zapisane

Pozdrawiam
Artur
Drago
Super aktywny

« Odpowiedz #1258 : Luty 04, 2012, 06:06:44 »

ducze pytanie do Ciebie. Chodzi o motyla, spotkałem się z opinią że płetwy brzuszne mogą służyć jako receptory zmysłu podobnie jak wąsy u suma. Ostrzegają je przed większymi rybami które podpływają od dołu. Zaobserwowałeś coś takiego u siebie gdy miałeś go ze szczupolami ? Uciekał jak podpływały?

arsik cena przystępna jak za Salminusa.

deleden
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1259 : Luty 05, 2012, 11:06:02 »

Drago zanim odpowie Ducze to może ja dodam  trzy grosze . Miałem motyle z akarami z maroni i i motyle zawsze wiedziały gdy coś się zbliżało w niecnych zamiarach . Ryby które tylko przepływały nie wywoływały u nich żadnej reakcji . Inną sprawą jest zto  , że motyle zawsze stacjonowały w zacisznym miejscu i takie sytuacje zdarzały się bardzo rzadko .  W jaki sposób motyle wykrywały zagrożenie ? Dobry wzrok plus duże pole widzenia , linia boczna ? Faktem jest że gdy karmiłem je np żywymi ćmami to potrafiły wykryć drgania powierzchni wody bo nieraz zdarzało się że rzucałem owada poza zasięgiem ich wzroku . Być może wyczuwały to właśnie płetwami , lub linią boczną  .

Karmienie moich byłych

Mam to co lubię .... akwarium  a w nim ryby .
http://www.akwarium.net.pl/forum/nasze-akwaria/sa-okolo-500l/
Strony: 1 ... 82 83 [84] 85 86
  Drukuj  

Skocz do: