Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 2 3 [4]
  Drukuj  
Autor Wątek: Bloody69 - [33l] [135l]  (Przeczytany 12876 razy)
Bloody69
Nowy
*

« Odpowiedz #45 : Styczeń 21, 2009, 21:53:22 »

a czy te bąbelki przypadkiem nie napowietrzają wody;)?

Początkujący
MichcioRoslina
Bywalec

« Odpowiedz #46 : Styczeń 21, 2009, 22:06:13 »

Napowietrzają ale wypłukują z wody CO2 które jest potrzebne do uprawy roslin.. lepiej poruszać tafla wody
Bloody69
Nowy
*

« Odpowiedz #47 : Styczeń 21, 2009, 23:14:17 »

czyli moge ta rureczke co wystaje ponad poziom wody wyjac;)?

Początkujący
Chudy89
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #48 : Styczeń 21, 2009, 23:33:03 »

To ja sie może podłącze do tematu:]. Tak rureczke możesz wyjąć. Tak w ogóle czytając temat od początku, z każdym kolejnym postem włosy mi się jeżyły na karku że nikt nie zwrócił uwagi na obsade 33l... Mieszanka solidna:]. Ale to już kolega bloody wie. Ja bym spróbował do tych 33l np krewecie+ może microrasbory, ewentualnie gupiki endlera. Nie wiem co reszta forumowiczow na to ale moze jakies proporczykowce?
Bloody69
Nowy
*

« Odpowiedz #49 : Styczeń 21, 2009, 23:44:55 »

z tego 33L chyba zrezygnuje;( tylko  poczekam az akwarium  135L mi dojrzeje czyli jeszcze jakies 2tygodnie;) obsada wiem zla ale jednego gupika co mam oddaje koledze co  ma akwarium tylko z gupikami wiec bd mu dobrze;) nie wiem co zrobic z pyszczakiem wiec chyba go oddam do sklepu;(  molinezje oddam kumplowi i mysle ze juz chyba dd dobrze?

do 135L wrzuce ze starego zbiornika
1x Bojownika
3x Neonki
1x Glonojad
4x DAnio

i jeszcze mysle nad  2 skalarmi? wiekszymi od innych rybek  zeby ladnie wygladalo? czy to dobry pomysl?

Początkujący
Chudy89
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #50 : Styczeń 21, 2009, 23:56:30 »

No więc ja bym na Twoim miejscu nie rezygnował z 33l, tak jak napisałem zrób krewetkarium. Co do 135l skalary wykluczone, 135l jest za małe, ja sam mam 112l i będe sie z niego pozbywal skalarów bo juz sie powoli za duze robią. Co do obsady dokup z 12 neonków, i np parke pielęgniczek Ramireza. Z tego co kojarze co z Krakowa jesteś? Jak tak odezwij sie na pw, to pogadamy;]
MichcioRoslina
Bywalec

« Odpowiedz #51 : Styczeń 22, 2009, 07:22:11 »

Ja bym na twoim miejscu jakos ładnie urzadzil 33 litrów i tam dal samego bojownika a do 135 dał
15 neonków
8 danio
glonojad... a nie lepiej duze stadko kirysków  Cheesy
FighterMan
Bywalec

Kocham Ramirezy!!!

« Odpowiedz #52 : Styczeń 22, 2009, 11:53:03 »

Ja bym na twoim miejscu jakos ładnie urzadzil 33 litrów i tam dal samego bojownika
... jaki trawniczek i krewecie: red cherry, drystal red, amano itd.

izago1
Stały użytkownik

« Odpowiedz #53 : Styczeń 23, 2009, 21:19:08 »

A ja znowu swoje- jakies pielegnicowate bym dala. Uwielbiam pielegnicowate wiec nie jestem zbytnio obiektywna pod wzgledem dobierania obsady. Radzilabym stadko (5 szt) malych Aequidens pulcher-akara blekitna. Stadko dlatego, ze po pierwsze: nie jest latwo odroznic samca od samicy,  po drugie: jesli sa w akwarium od malego z rybami lawicowymi, nie czynia im krzywdy jak dorosna. Dla jednej pary wystarczy akwarium o dlugosci 60 cm, w akwarium o dlugosci 90 cm moze byc 1+2-3 samiczki. Zobacz sobie jakie to ladne rybcie:

http://images.google.nl/images?hl=nl&rlz=1W1SKPB_en&q=akara%20blekitna&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi

Zycze dokonania wlasciwego wyboru papa

54l
6xneon czerwony
3xgupik endlera
5xotosek
5xkirysek pando podobny
2+1 pielegniczka ramirezi
Smiley Smiley
FighterMan
Bywalec

Kocham Ramirezy!!!

« Odpowiedz #54 : Styczeń 23, 2009, 21:29:07 »

:oczemu masz GOOGLE po niemiecku?

Bloody69
Nowy
*

« Odpowiedz #55 : Styczeń 23, 2009, 22:30:56 »

oo ta akara blekitna mi sie spodobala Wink ale czy nie bd problemu jeszli wpuszcze je do akwarium z tymi rybkami co mam;)?

Początkujący
izago1
Stały użytkownik

« Odpowiedz #56 : Styczeń 23, 2009, 23:37:10 »

Google mam po holendersku, mieszkam w Holandii  i dlatego tak wyszlo.
Mysle, ze nie powinno byc problemu z tymi rybkami co masz, chociaz nie wiem odnosnie bojownika - no ale bojowniki bywaja rozne, jak beda wojny, dasz go najwyzej do 33l. Jak chcesz jeszcze cos wiedziec to pytaj, bo mam ksiazki o pielegnicach, takze moge cos pomoc pewnie Smiley papa

Aha, zamiast ''glonojada'' otoski, mysle 7 szt.

A teraz juz naprawde uciekam do lozka, bo juz po polnocy Roll Eyes

papa
« Ostatnia zmiana: Styczeń 24, 2009, 00:03:47 wysłane przez izago1 » Zapisane

54l
6xneon czerwony
3xgupik endlera
5xotosek
5xkirysek pando podobny
2+1 pielegniczka ramirezi
Smiley Smiley
FighterMan
Bywalec

Kocham Ramirezy!!!

« Odpowiedz #57 : Styczeń 24, 2009, 07:48:45 »

Google mam po holendersku, mieszkam w Holandii  i dlatego tak wyszlo.
A to sorki.

Bloody69
Nowy
*

« Odpowiedz #58 : Styczeń 26, 2009, 15:38:33 »

wylałem wode z 33L i rybki wlorzylem do 135l... zaowarzylem ze bojownik z pyszczakiem juz sie nie atakuja Smiley plywaja  daleko  od siebie Wink tylko ze teraz jeden gupik atakuje 1 molinezje... i jeszcze mam jeden tajemniczy problem ;/

Mialem w akwarium 2 molinezje!!
Jak odlawialem rybki byla tylko 1;( co sie z nia moglo stac kilka dni temu plywaly 2?
Mialem 2 glonojady... po rybiej ospie widzialem ze dwa glonojady sa tuz przy samej górze akwarium... na nastepny dzien widzialem juz tylko 1;(  kilka dni pozniej znalazlem go w kacie akwarium na dnie Sad Dokupilem 1 i puki co zyje Wink Lecz nie mam pojecia co sie stalo z tymi 2 rybkami:( Jak wywalalem zwir z tamtego akwarium specjalnie go przepłukałem zeby sprawdzic czy nie byly gdzies zakopane... niestety nie bylo;( co sie z nimi moglo stac;)?

Mam zamiar kupic sobie tapete na szyby zastanawiam sie ktora bd lepsza..:p
widzialem akwarium w zoologicznym z niebieskim tlem ladnie wygladalo a po za tym taniej mi wyjdzie samo niebieskie tlo;) czy lepsza jest jakas fototapeta;)? co doradzacie?

widzialem takie małe zabki po 3zl  ? przerzyly by w 135l z tymi rybkami co mam (Bojownik, Pyszczak, 4x Danio, 3x Neonki, 1x Molinezja, 1x glonojad + 1.Gupik ale oddaje go kumplowi;)? w planach mam kupno 5 Otosek:) i rozmyslam na kupnem 2 krewetek?

--------------------------------------------------

Mam pytanie ;] moze ktos bd wiedział...

co to jest za rybka;)?

« Ostatnia zmiana: Styczeń 29, 2009, 19:54:33 wysłane przez Bloody69 » Zapisane

Początkujący
Strony: 1 2 3 [4]
  Drukuj  

Skocz do: