Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Obsada 112 litrów  (Przeczytany 1157 razy)
tytios
Nowy
*

« : Grudzień 31, 2008, 18:07:30 »

Akwarium działa sobie od jakiegoś czasu bez większych problemów. Obecnie moja obsada to:

Pielęgniczka Ramireza - parka (już raz mi się wytarły Cheesy, na drugi dzień po ikrze nie było śladu)
Otoski 4 szt
Neon Innesa 10 szt
Danio pręgowany 5 szt
Kirysek panda 2 szt
Kirysek pstry 2 szt
Kirysek spiżowy 2 szt
Kosiarka 3 szt (wiem, że są za duże na takie akwarium, jak podrosną to je oddam, a teraz niech jedzą glony Cheesy)

Czy do tej obsady można dołożyć jeszcze jakiś gatunek, czy ewentualnie można zwiększyć obsadę gatunków już istniejących?

Rośliny 8 szt (żabienice, trawki, i inne których nazw nie znam), zarasta coraz bardziej. Światło 10 godzin, filtr non-stop.
Parametry wody:
NO3 10
NO2 0
GH 7-14
KH 6-10
pH 7,2
zegarsky91
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Styczeń 01, 2009, 18:28:27 »

danio i neon -to mi się nie widzi lepiej więcej neonków;]
no i te kiryski po co tak mieszać kup 6 pandy i zobazysz że ładniej wygląda bo się razem kręca ;]

podaj jeszcze oświetlenie ;]

Neonek23
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Styczeń 01, 2009, 18:32:06 »

danio i neon -to mi się nie widzi lepiej więcej neonków;]
no i te kiryski po co tak mieszać kup 6 pandy i zobazysz że ładniej wygląda bo się razem kręca ;]

On już kupił więc raczej nie odda.
Możesz jeszcze z 5 neonkow dokupić.
zegarsky91
Stały użytkownik

« Odpowiedz #3 : Styczeń 01, 2009, 18:35:13 »

i te kosiarki maskakra..... co z tego że podrosną i je oddasz.... bezsensowny pomysł ;] ale bravo ... po miesiącu jz im będzie ciasno...

tytios
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Styczeń 01, 2009, 19:40:06 »

Też mi się wydawało, że lepiej jest mieć jeden gatunek, ale sprzedawca powiedział, że to nie ma znaczenia. Ale teraz już widzę, że ma, bo każde pływają najczęściej osobno.

Standard 2 x 18 W, świetlówek jeszcze nie zmieniałem

i te kosiarki maskakra..... co z tego że podrosną i je oddasz.... bezsensowny pomysł ;] ale bravo ... po miesiącu jz im będzie ciasno...
Może i dla Ciebie to bezsensowny pomysł, ale w momencie kiedy zaczęły pojawiać się glony a otoski nie były nigdzie dostępne, to było dla mnie jedyne sensowne wyjście. A tak na marginesie to umówiłem się wcześniej z kolegą, który ma większe akwa, że odbierze ode mnie kosiarki.

Shifty
Stały użytkownik

« Odpowiedz #5 : Styczeń 01, 2009, 20:00:43 »

Względy estetyczne ;] można trzymać z 6 i np. 2 kiryski z jednego gatunku a jeśli woli to może trzymać 1 rodzinę pandy.

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: