dlatego nie popadajmy w skrajności,myśle że wiąkszość z nas zdaje sobie sprawe że rybki w naturalnym środowisku nie żyją w 200 l kałużach i nie bawmy sie w cytowanie encyklopedii , i chwalenie sie ile to przeczytaliśmy książek akwarystycznych, tutaj znaczenie ma udzielenie pomocy lub spokojna dyskusja na dany temat w którym naprawde jesteśmy mocni. ja zaczełem swoją znajomość z rybkami 25 lat temu od od 30l ramowego aqa z 1,5 centymetrową zbrojoną szybą na dnie
, i nawet nie przypuszczał bym że kiedyś rama nie będzie już potrzebna i że szyby nie będą już takie grube . miałem tam mieczyki ,gupiki i molly, oraz z trudem zdobywane żywe roślinki. rybki pływały raźno, a roślinki rosły tak szybko, że znosiłem je piętro niżej sąsiadowi zawodowemu akwaryście który nie odnosił w tym temacie takich sukcesów. i tak z czasem dorabiałem sie większych akwariów zapewniając rybkom lepsze warunki życia ,dlatego bądźmy koleżeńscy i wyrozumiali na forum pamiętając , że napewno znajdzie sie gdzieś ktoś równie mądry jak my lub mądżejszy.
W nowym roku życze więc wszystkim samych sukcesów w akwarystyce i poza nią, oraz spokoju