Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Zrób to sam « Jak przygotować łupinę orzecha kokosowego?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Jak przygotować łupinę orzecha kokosowego?  (Przeczytany 5177 razy)
lesnik
Zainteresowany
**

"Początkiem wszechrzeczy jest woda" Tales z Miletu

« : Styczeń 01, 2009, 11:50:31 »

Kupiłem do dekoracji kokosa,czy tak jak drewno należy wygotować w wodzie z solą(w sklepie powiedziano,że nie ma takiej potrzeby).Słyszałem też,że taka łupina barwi wodę na brązowo i zastanawiam się czy nie będzie zmieniać parametrów wody.Nigdy wcześniej nie miałem tego typu dekoracji,dlatego proszę o wypowiedz jak to jest z taką łupinką.Dziękuję,pozdrawiam i pomyślności w Nowym Roku życzę!
gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Styczeń 01, 2009, 12:10:33 »

Dla pewnosci mozna wygotowac w soli i pozniej dokladnie wyplukac. Moze Ci zabarwic wode (choc nie musi), ale to nie jest szkodliwe dla mieszkancow akwa
andy czytaj wszystko  Wink
« Ostatnia zmiana: Styczeń 01, 2009, 12:25:29 wysłane przez gina2006 » Zapisane

andy76
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Styczeń 01, 2009, 12:22:50 »

Ja kupilem w markecie 2 kokosy zrobilem dwie dziury wydrarzylem ze srodka kokos. Raz wygotowalem i bylo luks nie zauwarzylem, zeby zabarwily mi wode.NAJLEPSZEGO W NOWYM ROKU.
Kamil921023
Bywalec

« Odpowiedz #3 : Styczeń 01, 2009, 20:58:08 »

Lepiej wyparzyc.Z reguły barwią wodę ale dzięki temu dodają do wody garbniki i związki humusowe-chyba Grin
rybomaniak
Rybki to moja pasja
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #4 : Styczeń 02, 2009, 13:07:40 »

Ja tylko wydrążam i płukam gorącą wodą i do akwa. Swietnie wyglada kilka kokosów zlepionych (silikonem akwariowym) ze sobą w różnych pozycjach. Ja mam akurat 4 zlepione równo dziurkanmi (w czterech kierunkach swiata Afro) i piąty na górze. Super to wygląda.

Nie ma to jak dużo wody i rybki.
Rybkami zajmuje się od dawna i ciągle dowiaduje się czegoś nowego.
patii
Nowy
*

« Odpowiedz #5 : Styczeń 03, 2009, 09:57:34 »

mam pytanie ile kokos moze lezec w akwarium. Szczesliwego nowego roku!
patryk1708
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #6 : Styczeń 03, 2009, 10:16:12 »

Ja tylko wydrążam i płukam gorącą wodą i do akwa. Swietnie wyglada kilka kokosów zlepionych (silikonem akwariowym) ze sobą w różnych pozycjach. Ja mam akurat 4 zlepione równo dziurkanmi (w czterech kierunkach swiata Afro) i piąty na górze. Super to wygląda.

możesz dać zdjęcie, chętnie bym to zobaczył- może też coś takiego zrobie

zegarsky91
Stały użytkownik

« Odpowiedz #7 : Styczeń 03, 2009, 13:46:56 »

mam pytanie ile kokos moze lezec w akwarium. Szczesliwego nowego roku!

bardzo długo ciezko okreslić ale on nie gnije wic nawet 10lat;] tak jak u mnie ;];p

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: