gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #15 : Styczeń 01, 2009, 13:05:44 » |
|
I ja pozostawie to tym razem bez komentarza bo stajesz sie powoli załosna w tym tłumaczeniu ... A wszycy i tak sami według siebie mogą ocenic - choćby po ostatnich wypowiedziach dzisiejszych w innych wontkach ...mysle że nie ma potrzeby podawania linków . Zresztą jak ktoś ma ochotę postepować według rad giny -jego sparawa i jego problem Wlasnie podawanie linkow jest bardzo pomocne - oszczedza nieznajacemu tematu niepotrzebnego biegania po niepotrzebnych stronkach Tym bardziej ze nawet wyszukiwarka na tym forum wymaga sporej korekty np. wpisujesz " jak zalozyc nowe akwa" wyskakuje Ci iles tam postow ze slowem "jak", iles tam ze slowem "zalozyc", iles ze slowem "nowe" i iles tam ze slowem "akwa" - co w sumie daje mala powiesc z kiklu tomow niekoniecznie na temat
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 01, 2009, 13:18:32 wysłane przez gina2006 »
|
|
|
|
|
gina2006
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #16 : Styczeń 01, 2009, 13:09:31 » |
|
ja staram sie korygować jej błędy ale wy widzicie tylko mój sposób wypowiedzi ...Więc proszę nie zwracajcie uwagi na to co piszę gina z pewnościa lepiej wam doradzi ...
a oto przyklad : Mysle ze ok 40 do 45 L powinno wystarczyc by byla wystarczajaca wysokosc, ale to zalezy jeszcze jakie bedzie podloze (granulacja). By zaoszczedzic na podlozu mozesz na spod dac keramzyt, jest lekki (wiec jest go sporo gabarytowo) i bardzo dobrze ukorzeniaja sie w nim rosliny (bo jest porowaty)
Kremazyt jako materiał dużo lżejszy i zapewne o większej granulacji wyjdzie na wierzch z czasem - i to predzej niz puźniej - także nie polecam tego rozwiązania. Powitac "biegajaca za gina" Tez mam keramzyt w podlozu i by mi nie wyplywal jest w siatce i obciazony zwirem, na wszystko jest sposob
|
|
|
|
|
|
|
ala
|
|
« Odpowiedz #17 : Styczeń 01, 2009, 13:10:22 » |
|
Czytanie ze zrozumieniem nie jest Twoją mocną striona to wiem juz od dawana... Miałam na myśli linki do bzdur które wypisujesz. Nie podam linka ale radze zajrzeć do tematu który cytujesz alfo i omego- Phi
|
|
|
|
|
|
|
antek amator
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #18 : Styczeń 01, 2009, 13:18:19 » |
|
czy to nie jest tak ze robisz wszystko pod publike?takie nastawianie ze ala glupoty klepie jest nie na miejscu.a to ze podasz link do wypracowania na dany temat to nic nie znaczy.chodzi o praktyke ktora bardzo czesto mija sie z czysta teoria.
|
|
|
|
|
|
|
Muchomorek
Super aktywny
...a cыновья уходят в бой!
|
|
« Odpowiedz #19 : Styczeń 01, 2009, 13:20:19 » |
|
(...)mysle że nie ma potrzeby podawania linków(...)
Wlasnie podawanie linkow jest bardzo pomocne - oszczedza nieznajacemu tematu niepotrzebnego biegania po niepotrzebnych stronkach Podawanie linków do źródeł jest jak najbardziej w porządku i jest dobrym zwyczajem. Natomiast pisanie: "poszukaj sobie na google" jest objawem braku kultury i całe szczęście, że na tym forum jest to marginalne. Często, początkujący nie potrafi zadać poprawnie zapytania. Żeby coś znaleźć, to już sporo trzeba wiedzieć na ten temat. A co do nabijania wątków, czy chodzi Wam o te głupie gwiazki? Tak? Rozczulające!
|
|
|
|
|
|
|
antek amator
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #20 : Styczeń 01, 2009, 13:26:27 » |
|
najpierw google i jesli czegos nie kumamy dopiero dopytac na forum.
|
|
|
|
|
|
|
gina2006
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #21 : Styczeń 01, 2009, 13:33:23 » |
|
kazdy link podany przeze mnie jest na temat , a co do wyszukiwarki to czytaj powyzej ! czy to nie jest tak ze robisz wszystko pod publike?
Bardzo czesto zagadnienia pisane przez nowicjuszy sa ignorowane - dlugo brakuje na nie odpowiedzi lub sa lakoniczne, wysmiewajace nic nie wnoszace do tematu (sama sie z tym spotkalam na poczatku ! i niestety widze to nadal) Wiec jesli juz cos wiem na dany temat to odpowiadam, mam czas i moge to dlaczego nie ? Zauwaz tez ze prawdziwi znawcy (niestety nieliczni) swoje posty pisza dopiero jesli jest juz problem wiekszej wagi. Czytanie ze zrozumieniem nie jest Twoją mocną striona to wiem juz od dawana...
Nikt nie jest nieomylny, nawet TY
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 01, 2009, 13:36:11 wysłane przez gina2006 »
|
|
|
|
|
MarteQ15
|
|
« Odpowiedz #22 : Styczeń 01, 2009, 13:33:48 » |
|
Jak tu juz jestem to cos napisze Według mnie temat wogole nie potrzebny wywoluje kłótnie Moderator powinien go zamknąc Jestem za Alą ma nieco wieksze doswiadczenie Bez obrazy oczywiscie to tylko moje zdanie
|
|
|
|
|
|
|
antek amator
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #23 : Styczeń 01, 2009, 13:40:47 » |
|
lepiej sie klocic tu niz w normalnych watkach!moderator to zamknie i zacznie sie w innych tematach!
|
|
|
|
|
|
|
racso
Stały użytkownik
mój bystrzyk krwisty
|
|
« Odpowiedz #24 : Styczeń 01, 2009, 13:43:52 » |
|
albo się zacznie w innych tematach albo będzie podbudzać do kłótni w innych. proponuje zamknięcie wątku
|
|
|
|
"W życiu piękne są tylko chwile..."
|
|
|
MarteQ15
|
|
« Odpowiedz #25 : Styczeń 01, 2009, 13:49:03 » |
|
lepiej sie klocic tu niz w normalnych watkach!moderator to zamknie i zacznie sie w innych tematach!
Moim zdaniem to forum jest od pomocy a nie od kłótni
|
|
|
|
|
|
|
ala
|
|
« Odpowiedz #26 : Styczeń 01, 2009, 14:36:22 » |
|
Więc nie wiem w jakim celu powstał ten idiotyczny wontek? I tak każdy potrafi sam oceniuć która z nas ma racje
|
|
|
|
|
|
|
MichcioRoslina
|
|
« Odpowiedz #27 : Styczeń 01, 2009, 14:46:50 » |
|
A moim zdaniem za kłótnie na forum powinno się dawać ostrzeżenie 3 stopnia (oczywiście tylko dla osób kłócących się ze sobą- "bez świadków")
|
|
|
|
|
|
|
djdzej1000
|
|
« Odpowiedz #28 : Styczeń 01, 2009, 15:42:47 » |
|
to tak jak bym ci kazal jechac samochodem gdy ty nawet w nim nie sidziales.ale ci powiedzialem jak jechac!pojechalbys?no wiadomo mozna sie dzielic.ale wedlug mnie wina sporow lezy po jej stronie.
Zastanów się co piszesz. Jeśli chodzi o wiedzę z literatury. Wszyscy szanujący się ludzie wpierw czytają dopiero później eksperymentują. Dam przykład: - na kursie prawa jazdy jest teoria ( znaki drogowe, testy ), później jazda - ja czytam poradnik akwarysty przyswajam wiedzę i robię to wg. tego co napisane Podaj przykład osoby, która zgineła w wypadku samochodowym i to opisała
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 01, 2009, 15:45:18 wysłane przez djdzej1000 »
|
|
|
|
|
gina2006
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #29 : Styczeń 01, 2009, 15:59:27 » |
|
A moim zdaniem za kłótnie na forum powinno się dawać ostrzeżenie 3 stopnia (oczywiście tylko dla osób kłócących się ze sobą- "bez świadków")
Kazdy tak odbiera jak chce odebrac - ja twierdze ze to wymiana zdan (raczej nikomu niepotrzebna), choc powinna byc prowadzona na czacie a nie tu
|
|
|
|
|
|
|
|