Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 2 [3]
  Drukuj  
Autor Wątek: gina i ala  (Przeczytany 7731 razy)
speedeecat
Bywalec

http://www.moja-akwamania.za.pl

« Odpowiedz #30 : Styczeń 01, 2009, 16:11:18 »

Beznadziejny wątek. Wejdźcie na profil gina2006 - wiek 108 lat? - albo mamy do czynienia z babcią która zamiast rozwijać to już dawno zaczęła się cofać, albo jest to neo kid. Gina2006 to zwykły nabijacz postów bo nie wiem jak opisać babkę co czeka aby wtrącić swoje 3 grosze w byle jakim wątku po to tylko aby licznik rósł. Mało tego odpowiada na tematy o których nie ma zielonego pojęcia i tylko sieje tym samym zamęt na forum.
Spójrzcie na akwaria Ali - można się na nich wzorować a jej ogromną wiedzę dopełnia wieloletnie doświadczenie. Porady od Ali są bezcenne dlatego właśnie że ona już przez większość problemów (akwarystycznych) przebrnęła i wie co robić aby nie dopuszczać do ich ponownego powstawania oraz co było ich przyczyną. Czy gina2006 posiada jakiekolwiek zaplecze wiedzy akwarystycznej? Zobaczcie na jej zbiornik – pierwsze podejście totalna klapa, drugie podejście t samo. Czy naprawdę uważacie że gina2006 po przeczytaniu kilku postów posiada doktorat z zagadnień akwarystycznych? Sama gina2006 przyznaje że zajmuje się akwarystyką od niedawna i jeszcze wszystkiego nie wie, a ja myślę że raczej wszystkiego nie ogarnie bo nie jest alfą i omegą. Przekład jej wiedzy na praktykę można zaobserwować patrząc na to co sama stworzyła – „dzicz” w 275 litrowym szkle.
Osobiście cieszy mnie to że Ala jest na tym forum i poprawia bzdury wypisywane przez naszą gina2006.

antek amator
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #31 : Styczeń 01, 2009, 16:22:50 »

speedeecat teraz to jej dales <good>wlasnie gina  ile masz lat
?
Misquamacus
Super aktywny

« Odpowiedz #32 : Styczeń 01, 2009, 16:27:47 »

No cóż,
Patrząc od strony praktycznej (czyli mojej Roll Eyes ) dla takiego laika (są 2 rodzaje - tacy, którzy chcą zmienić i tacy, którzy twierdzą, że wszystko wiedzą) zdecydowanie bardziej pomocny jest opis własnych doświadczeń zawarty w 5 zdaniach niż 10 linków.
Link, linkiem, każdy może go sobie znaleść, ale forum nie jest po to, żeby gromadzić miliony linków, ale żeby wymieniać wiedzę akwarystyczną ze swoich doświadczeń.
No ok, może Gina chce być pomocną wróżką, ale pomoc nie polega na wyszukaniu x linków i podaniu ich na tacy.
Pomijam fakt, że niektóre linki są do niczego, ponieważ pisze je jakieś dziecko, które ma swoje 'widzi mi sie'.
Pomoc jest zawarta w tym co ktoś doświadczył i nam napisał.
Owszem, linki bywają przydatne jeśli wiemy, że są 100% dobre i zawierają jakieś mądre informacje ( Wink ), teksty źródłowe, czy fotografie.
Pomijam pytania wałkowane x razy, bo odpowiedz jest x razy zawarta na forum i ja nie widzę potrzeby wałkowania tego poraz x+1.
Dlatego np. ja nie odpowiadam w takich zupełnie absurdalnych wątkach bo na takie odpowiedź można znaleść na 1000% na forum, wysilać się nie trzeba, bo najczęściej jest zawarta w przyklejonych wątkach.
Dlatego, jeśli chodzi o wiedzę, którą chcemy przekazać to opowiadam się za Alą, bo ona pisze swoje doświadczenia i rady, które wie, że działają, a nie odpowiada x linkami.
Dziękuje Wink

>>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<<
>>>>>>>>   www.fawa.pl  <<<<<<<
ivan23
Stały użytkownik

« Odpowiedz #33 : Styczeń 01, 2009, 23:27:34 »

Nie oceniam wiedzy obu Pań, bo sam jestem na dopiero początku drogi.

Ale lubię czytać posty pisane przyjaznym, łagodnym i kulturalnym "tonem", nie uszczypliwym i chamskim. Do tego pisane po polsku. A tych warunków niestety posty Ali nie spełniają.

Bez urazy oczywiście  papa

122, 63, 15, 36, 24, 24, 22
microrasbora galaxy, erythromicron, neocaridina heteropoda var. yellow, caridina babaulti cf. green, stripes, dario dario, boraras brigittae, cambarellus orange
ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #34 : Styczeń 02, 2009, 06:17:57 »

I proszę bardzo Cheesy wybierać każdy może - przyjazny ton lub konkretna treść - co kto woli

djdzej1000
Bywalec

« Odpowiedz #35 : Styczeń 02, 2009, 08:51:29 »

Nie jestem stroną w tej " kłótni " ale to już przesada. Zamiast pisać o akwarystyce debatujemy kto ma rację prawica czy lewica?
Kaczyński czy Tusk. Mi za bardzo nie podoba się akwa młodszej koleżanki alee fakt nie ignoruje młodych forumowiczów jak ala.
Ostatnio dałem odpowiedź na bez sęsowne pytanie do czego służy odmulacz. Napisałem do czego służy i poinformowałem autora wąntku by znalazł w wyszukiwarce a później pytał.
Zadam teraz pytanie, jak by się zachowała ala a jak ginna 2006. Mym zdaniem ala by zkrytykowała taką osobę a ginna2006 by odpowiedziała. Trzeba znaleść konsensus i już. papa
Aila
:)
Zainteresowany
**

:))

« Odpowiedz #36 : Styczeń 02, 2009, 09:18:04 »

I proszę bardzo Cheesy wybierać każdy może - przyjazny ton lub konkretna treść - co kto woli

Tylko że ta konkretna treść jest często podawana w bardzo nieodpowiedniej formie (duży brak kultury - całkowicie nie do przyjęcia). Czytajac posty ali ma sie wrażenie że pisze je smarkacz (nie)wychowany w rodzinie patologicznej a nie kobieta z XXIw ze środka europy. A pisanie w języku polskim to wstyd i zgroza ( poczytaj kobieto słowniczek ortograficzny zanim cos napiszesz - budowa zdania też pozostawia wiele do życzenia. Lektura ksiażki "ogłada na co dzien" też wskazana

USMIECHNIJ SIE !!! ludzie nie sa az tacy zli
Moje akwaria : http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=23687.0
Zapraszam
speedeecat
Bywalec

http://www.moja-akwamania.za.pl

« Odpowiedz #37 : Styczeń 02, 2009, 09:21:53 »

Cytat: djdzej1000
Mi za bardzo nie podoba się akwa młodszej koleżanki alee fakt nie ignoruje młodych forumowiczów jak ala.
Po co odpowiadać na pytania zadane 100x w 20 podobnych wątkach?
Ostatnio dałem odpowiedź na bez sęsowne pytanie do czego służy odmulacz. Napisałem do czego służy i poinformowałem autora wąntku by znalazł w wyszukiwarce a później pytał.
Chcesz za to medal? Administratorzy sami apelowali o to aby ignorować powielane pytania po to aby nie powstawało 100 takich samych wątków.
Zadam teraz pytanie, jak by się zachowała ala a jak ginna 2006. Mym zdaniem ala by zkrytykowała taką osobę a ginna2006 by odpowiedziała. Trzeba znaleść konsensus i już. papa
Odpowiedź masz wyżej.

Muchomorek
Super aktywny

...a cыновья уходят в бой!

« Odpowiedz #38 : Styczeń 02, 2009, 09:38:55 »

Uprasza się o poprawne pisanie!
bezsensowne zamiast bez sęsowne
nieliczni zamiast nie liczni
wątku zamiast wąntku, wontku (niektórzy piszą tak z uporem maniaka)
znaleźć zamiast znaleść
wg zamiast wg. czy w/g

Już nie mówię nawet o braku ogonków czy interpunkcji.
Tekst napisany w błędami dla mnie jest niewarygodny, tak samo, jak autor postu.
Dysleksja nie tłumaczy takich błędów, bo blędy są stale te same. Można się było nauczyć pisać stale niepoprawnie, to można i poprawnie. Słowniki w łapę i działać!
Jest podgląd! Można przeczytać, poprawić, przy okazji odrzucić trochę jadu  Grin

Brawo
speedeecat, marcinl, Aila - powinnniście otrzymać medal im. Mikołaja (Reja). Tylko od kogo? bo nawet nie wszyscy moderatorzy piszą poprawnie  Sad
marek121221
Super aktywny

« Odpowiedz #39 : Styczeń 02, 2009, 18:21:05 »

A ja lubię obie tak samo  Wink
Oby dwie panie mają dużą wiedze na temat akwarystyki i "krewetkarystyki" Good !
« Ostatnia zmiana: Styczeń 02, 2009, 18:22:40 wysłane przez marek121221 » Zapisane

gg-733380
Misquamacus
Super aktywny

« Odpowiedz #40 : Styczeń 02, 2009, 18:23:20 »

Zamknijcie ten wątek, bo tu się spam zaczyna robić, kto kogo lubi, a kogo nie ....

>>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<<
>>>>>>>>   www.fawa.pl  <<<<<<<
gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny

« Odpowiedz #41 : Styczeń 02, 2009, 18:31:26 »

A ja lubię obie tak samo  Wink
Oby dwie panie mają dużą wiedze na temat akwarystyki i "krewetkarystyki" Good !
Bardzo dziekuje Marku, lecz do wiedzy ali o akwarystyce jeszcze mi daleko ( nie od razu Krakow zbudowano) choc juz sporo wiem.
A o "krewetkarystyki"- jak piszesz to narazie nie mam pojecia, ale wszystko jest do opanowania jesli sie chce  Cheesy
No i zastanawia mnie jedno. Gina2006 - jakim cudem od września napisałaś 1000 postów, nie pisząc tak naprawdę NIC / bardzo niewiele?
PS
Zamknąć ten wątek. Roll Eyes
Z pewnoscia nie licze na ilosc napisanych postow, czesto korzystajac z ocjii zmien  lub pw - w innym wypadku mialabym grubo ponad 1000  Grin
" sprowadza na "złą drogę"" - to juz przesada, nikogo nie sprowadzam na zla droge - jesli jest inaczej to prosze udowodnij to !

« Ostatnia zmiana: Styczeń 02, 2009, 19:47:43 wysłane przez gina2006 » Zapisane

KSnake
Stały użytkownik

Fauna Azja, Flora Ameryka - taki "misz masz"

« Odpowiedz #42 : Styczeń 02, 2009, 19:14:12 »

No cóż, chciałem się nie wypowiadać, ale jednak się wypowiem - pomimo, że to będzie spam chyba.
Lubię czytać wypowiedzi obu Pań. Cenię sobie to, że Ala pisze bardzo fachowo i jej odpowiedzi są bardzo merytoryczne, nawet jeśli "z jajem". Mogłaby jednak czasem odpowiadać mniej oschle.
Za to Gina2006 pisze w niemal każdym wątku i stara się pomóc chociaż zazwyczaj jest to niedźwiedzia przysługa i w ten sposób powoduje zamęt oraz sprowadza na "złą drogę" - jednak jej wypowiedzi mają pozytywny wydźwięk i widać, że stara się jak może (chociaż nie udolnie).

No i zastanawia mnie jedno. Gina2006 - jakim cudem od września napisałaś 1000 postów, nie pisząc tak naprawdę NIC / bardzo niewiele?

PS
Zamknąć ten wątek. Roll Eyes

GG: Tylko na życzenie (po ostatnich wydarzeniach)
Moje akwarium: http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=18823.0 Wink

Jeśli się mylę to besztajcie i poprawiajcie - człowiek uczy się całe życie i czasem walnie głową w mur.
Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #43 : Styczeń 05, 2009, 09:52:38 »

Szczerze mówiąc przejrzałem pobieżnie ... ale sam temat już sugeruje natychmiastowe zamknięcie.
Myślę, że nikogo tutaj nie interesuje kto kogo lubi a kto kogo nie i kto ma rację a kto nie.

ZAMYKAM

P.S.
Prywatne awersje proszę załatwiać inną drogą niż poprzez pisanie na forum i spamowanie

Strony: 1 2 [3]
  Drukuj  

Skocz do: