macciek
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #30 : Lipiec 19, 2009, 14:20:32 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Irishman
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #31 : Sierpień 04, 2009, 00:36:12 » |
|
zapraszam do komentowania najnowszej odslony mojego akwarium. - jedyny szczegol , to grzalka, ktora jest na wierzchu - jest tam tylko na kilka dni, wiec przy najblizszej odslonie juz jej nie bedzie.
akwarium zalane bylo 17 lipca, ryby wpuscilem 2 sierpnia - jakby nie bylo - niektorzy dopatrza sie, ze to ledwie 2 tygodnie.
Ale..
za namowa zony zlikwidowalem male akwarium 39 litrow, przelalem wode - te 30 litrow do duzego zbiornika, i przenioslem dojrzaly kubelek tetry -ex400 do duzego zbiornika. Male akwa na razie chowam do szafy, a jak bedzie potrzeba to sie je wyjmie.
wlasnie czekam na przesylke z Anglii - zamowilem świetlowki Dennerle Trocal T5 Longlife Special Plant + Color Plus- 2 x 24W, L 54.9cm
mocowanie glo t5 hagena juz mam, wiec od jutra bede mial 56w +48w, co da mi 0,77w na litr.
|
|
|
|
|
|
|
dobraf
|
|
« Odpowiedz #32 : Sierpień 04, 2009, 13:36:31 » |
|
b. ładny baniak, oświetlenie nocne masz z diód? jak tak to ile ich zastosowałeś?
|
|
|
|
|
|
|
Irishman
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #33 : Sierpień 04, 2009, 13:57:45 » |
|
b. ładny baniak, oświetlenie nocne masz z diód? jak tak to ile ich zastosowałeś?
tak oswietlenie nocne to diody - oswietlenie zrobil dla mnie moj Tato, ktory uwielbia "grzebac w pradzie" rurka gumowa przezroczysta o srednicy 15mm, dlugosc 77cm, 12 diodek w srodku polaczonych szeregowo, diody przymocowane na listewce plastikowej ( zeby nie swiecily cala powierzchnia, a bardziej punktowo w dol), zatkane korkiem, obklejone silikonem do akwa, do tego wszystkiego zasilacz i calkiem przyjemnie to wyglada jak sie wylaczy swiatlo glowne. Chociaz, gdyby dac tam 15 diodek, to tez by tragedii nie bylo.
|
|
|
|
|
|
|
Reno
Bywalec
Powrót do młodości...
|
|
« Odpowiedz #34 : Sierpień 04, 2009, 22:24:35 » |
|
Bardzo ładne klimatyczne akwa. Robi wrażenie szczególnie korzenie
|
|
|
|
Moje akwarium: 200L Dorzecze Amazonki Moje GG: 911966
|
|
|
ala
|
|
« Odpowiedz #35 : Sierpień 05, 2009, 05:03:16 » |
|
Akwarium ładne, ale weź wyciągnij ten kamień ! wyglada jak jakaś zagubiona piłka golfowa.
|
|
|
|
|
|
|
Irishman
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #36 : Sierpień 05, 2009, 08:06:26 » |
|
Akwarium ładne, ale weź wyciągnij ten kamień ! wyglada jak jakaś zagubiona piłka golfowa.
kamien jest zdecydowanie wiekszy od pilki golfowej i nie nie usune go, albowiem zamierzam upolowac jakis mech i i przymocowac go do tego kamienia. Niestety upolowanie mchow w Irlandii nie jest rzecza latwa - mech jawajski dostalem po okolo 3 miesiacach poszukiwan, a sprowadzany na zamowienie kosztuje fortune
|
|
|
|
|
|
|
ala
|
|
« Odpowiedz #37 : Sierpień 05, 2009, 11:44:49 » |
|
, a sprowadzany na zamowienie kosztuje fortune
weź nie żartuj , kupujesz w polsce np. - bardzo dużo osób sprzedaje za grosze i płacisz za przesyłką - za znaczek na list dokładnie rzecz biorąc plus koperta bąblowana - z 10pln Cię to wyniesie
|
|
|
|
|
|
|
Irishman
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #38 : Sierpień 05, 2009, 12:06:56 » |
|
biorac pod uwage, ze list najdluzej szedl 4 tygodnie, a paczka ok 6 tygodni ( z Polski) nie ryzykowalbym wysylania mchu poczta = no chyba, ze kurierem.
druga sprawa jest taka, ze nie mozna ot tak sobie przewozic roslin i zwierzat, wiec moglbym zaryzykowac, ale po co jak moge poczekac troche.
|
|
|
|
|
|
|
czapka
|
|
« Odpowiedz #39 : Sierpień 05, 2009, 14:54:52 » |
|
Mech z Polski - żaden problem. Tutaj przesyłają z całego świata. Sam ostatnio dostałem z Polski krewetki i mech. Jeżeli wysyłasz same rośliny to idą zwyklym listem w kopercie z bąbelkami.
|
|
|
|
|
|
|
Kamil921023
|
|
« Odpowiedz #40 : Sierpień 12, 2009, 11:50:37 » |
|
Akwarium ładne ale to łyse tło mi się nie podoba. Ale zobacze jak rośliny urosną
|
|
|
|
|
|
|
Irishman
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #41 : Listopad 07, 2009, 00:49:51 » |
|
dodałem nowe fotki na dole pierwszego postu.
|
|
|
|
|
|
|
netka888
Stały użytkownik
Akwarystyka to pasja... Practise, go and win !
|
|
« Odpowiedz #42 : Listopad 07, 2009, 14:51:04 » |
|
akwarium śliczne
|
|
|
|
The only reason why God created man is because he was disappointed with the monkey - M. Twain
...In sleep he sang to me In dreams he came That voice which calls to me and speaks my name And do I dream again?...
...........................................................
|
|
|
Leśny
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #43 : Listopad 07, 2009, 23:25:31 » |
|
Jak dla mnie bomba! Mam podobny litraż i jakoś nie mogę z tego wyciągnąć czegoś fajnego (znaczy sam nie jestem z tego zadowolony)
|
|
|
|
|
|
|
Irishman
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #44 : Marzec 07, 2010, 21:14:05 » |
|
Mały update - dwie najswieższe fotki Akwarium zarosło niemiłosiernie, walcze troche z gloniskami, cały czas regularnie podmieniam wode, parametry sa w porządku. Rozmnożylo mi sie troche platynek, krewetek już nie jestem w stanie policzyc. Roślin już jaki czas nie przycinałem - a to dlatego, że za tydzien akwarium czekam przeprowadzka do nowego domu, w pogotowiu jest mały zbiornik 30 litrow, do ktorego bede musiał przenieść ryby i krewetki - na 2-3 dni , w między czasie restart zbiornika, czysczenie kamieni, nowa aranżacja, dużo roboty. Akwarium idzie do miejsca tymczasowego - i jak tylko rozpakuje rzeczy - zabieram sie za budowanie stanowiska na 480 litrowe monstrum 160 x 50 x 60cm
|
|
|
|
|
|
|
|