Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1] 2
  Drukuj  
Autor Wątek: Ozdoby  (Przeczytany 3408 razy)
Neonek23
Stały użytkownik

« : Styczeń 02, 2009, 20:53:13 »

Witam,

Czy znacie jakies fajne aukcje na allegro lub sklepy internetowe z ciekawymi dodatkami i ozdobami do akwarii. Chodzi mi o np. wulkany z napowietrznieniem, sztuczne roslinki itd.
MichcioRoslina
Bywalec

« Odpowiedz #1 : Styczeń 02, 2009, 21:01:02 »

Gdyby nie to że dostalbym ostrzeżenie za przeklinanie, obrazanie i rozpoczęcie buntu przeciwko tobie to bym cos powiedzial! We wczesniejszych 2 tematach pisales ze chcesz mieć ladne akwarium roślinne. My podalismy ci wiekszosć rzeczy ktore potrzebujesz, zeby akwarium wygladalo naturalnie a ty wyjeżdżasz z tekstem : Sztuczne ozdoby, roślinki itp. Hello! Opamiętaj się czlowieku po co pytasz o jedno a potem, o zupelnie cos innego i gorszego? Nabijasz sobie posty zeby dostać wiecej gwiazdek?! 
Neonek23
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Styczeń 02, 2009, 21:03:07 »

czy odpowiedziałeś na moje pytanko Huh Myślisz, ze mam 1 akwarium.... Mam 6 akwarii
ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #3 : Styczeń 02, 2009, 21:09:16 »

Tak? to pokaż Grin

MichcioRoslina
Bywalec

« Odpowiedz #4 : Styczeń 02, 2009, 21:10:56 »

Mam nadzieje że ktos się za mną wstawi.. np ty Ala? Jako doswiadczona akwarystka? Fakt moze to nie dotyczy tematu ale tutaj większosć osob jest przeciwna takim ozdobą w akwa więc wątpie zeby ci ktos "normalnie" odpisal
MarteQ15
Bywalec

« Odpowiedz #5 : Styczeń 02, 2009, 21:13:32 »

Ja sie wstawiam   Wink Jestem przeciwko  takim ozdobom  Undecided
i ogólnie piszac Użytkownik Neonek23 sie nie zna na akwarystyce  Good ! i dodatkowo wypisuje głupoty <daje złe rady>
Łamie wszelkie prawa  Angry
« Ostatnia zmiana: Styczeń 02, 2009, 21:17:15 wysłane przez MarteQ15 » Zapisane
ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #6 : Styczeń 02, 2009, 21:18:14 »

Widzisz Micho -jak wyżej wstawiam się - ale przypominam Ci że tak niedawno proponowałes potrujne ostrzeżenie za moje uczestnicstwo w kłutniach . A zauważ że dla mnie gina jest jak dla Ciebie Neonek - tylko nie zauważasz tego bo brak Ci i wiedzy na temat tego co ona pisze i argumętów przeciw temu a ja je mam ... i nie mogę niektórych wypowiedzi pozostawiac bez komętarza. To jest ta sama sytuacja.

marek121221
Super aktywny

« Odpowiedz #7 : Styczeń 02, 2009, 21:18:32 »

Wiecie co według mnie to początkujący akwaryści na to kasę wydają
bo myślą że będzie ładniejsze akwa  a to ino przeszkadza rybkom
ja bym wolał sobie korzeń kupić lub kilka roślinek a nie jakieś "wulkany" Undecided
aha udowodnij nam te 6 akwarii papa

gg-733380
MichcioRoslina
Bywalec

« Odpowiedz #8 : Styczeń 02, 2009, 21:22:09 »

Rozumiem o co Ci chodzi Ala, no i faktycznie porównanie Ty i Gina, i ja i Neonek jest bardzo trafne! Oczywiście nie gniewaj się za mnie bo wtedy chodzilo o ten specjalny watek żeby się ludzie kłócili, a to "Może Ala sie za mna wstawi (...) " to nie bylo ironiczne tylko "prawdziwe"
marcinl
Szczecin
Super aktywny

« Odpowiedz #9 : Styczeń 02, 2009, 21:22:17 »

IMO najładniejsze są łupiny kokosa
mogą być pożyteczne jako kryjówki, można do nich przyczepiać mech, lub niektóre roślinki no i krewetki uwielbiają te włosy
mam w swoim akwa tylko kokosa (z dodatków) i uważam, że to najlepsze
dodatkowo IMHO wszystkie plastiki lub gliniane statki etc. wyglądają tandetnie i sztucznie i glony je lubią

moje 72l - http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=17736.0
Ulubione - Kiryski Pstre, Gurami Mozaikowe i krewetki Smiley
marek121221
Super aktywny

« Odpowiedz #10 : Styczeń 02, 2009, 21:28:36 »

Ja mam 2 korzenie i nowego kokosa a
te porównania są do kitu i lepiej było
by gdybyś my żyli w zgodzie Wink

gg-733380
Muchomorek
Super aktywny

...a cыновья уходят в бой!

« Odpowiedz #11 : Styczeń 03, 2009, 00:58:29 »

Alu, Kochanowski się w grobie przewraca!  Cry Używaj słowników, choćby sprawdzania pisowni w programie openoffice (można ściągnąć i używać darmo!).
serwisek35
Stały użytkownik

I`m the last one

« Odpowiedz #12 : Styczeń 03, 2009, 02:54:57 »

Wracając do tematu. Ja całym sercem jestem z Neonkiem23! Grin Powinien wręcz kupić takie ozdoby jak sztuczne rośliny, zamki, wulkany. Do tego powinien zamontować kurtynę powietrzną( w każdym z sześciu awarii). Tylko musi spełnić jeden malutki waruneczek, a mianowicie rybki, które tam wpuści również powinny być sztuczne( dostępne pewnie na allegro) i po sprawie. Wówczas nawet wody nie musi podmieniać, bo kto niby będzie ją brudził. Pozdrawiam wszystkich „amatorów sztucznego podwodnego świata”. papa papa papa

Akwarystyka to hobby, Rodzina to obowiązki
GG 10680128
Pethro
Super aktywny

« Odpowiedz #13 : Styczeń 03, 2009, 04:00:39 »

dajcie spokój to nie zbrodnia że komuś się podoba plastikowy statek, przecież to nie wpływa na parametry wody bo plastik jest obojętny chemicznie ...

a to ino przeszkadza rybkom
niby jak przeszkadza ? Sad

Mam nadzieje że ktos się za mną wstawi.. np ty Ala? Jako doswiadczona akwarystka? Fakt moze to nie dotyczy tematu ale tutaj większosć osob jest przeciwna takim ozdobą w akwa więc wątpie zeby ci ktos "normalnie" odpisal
a skąd te oburzenie ? przecież on nie wkłada wapieni do wody tylko plastikowy wulkan

apeluje o mniej subiektywnych opinii a więcej merytorycznych i obiektywnych Grin bo każdy rozum ma i argumentowanie "nie bo nie", nie przemawia do ludzi. Jak już ktoś chce napisać że nie poleca to niech napisze dlaczego.

a teraz spamik... wszyscy owczym pędem będą powtarzać że sztuczności sa złe mimo nawet że nie wiedzą czy są czy nie," ale nie ważne! po co myśleć samemu, jak inni mogą za mnie Grin".... jej Grin
« Ostatnia zmiana: Styczeń 03, 2009, 04:03:46 wysłane przez Pethro » Zapisane
MichcioRoslina
Bywalec

« Odpowiedz #14 : Styczeń 03, 2009, 08:50:47 »

Pethr chodzi o to że w poprzednim wątku- chyba tez tam byleś- prosił żeby mu podać oświetlenie itp. żeby stworzyc akwarium roslinnne, a teraz wyskakuje ze sztucznymi roślinami itp.
Strony: [1] 2
  Drukuj  

Skocz do: