Irishman
Zainteresowany
|
|
« : Styczeń 03, 2009, 17:56:35 » |
|
dziekuje Adminom za nowy dział Witam Jesli ktos mieszka w Irlandii i chcialby nawiazac kontakt z akwarystami prosze sie wpisac. Ja dopiero co zalozylem maly zbiorniczek i chetnie w niedalekiej przyszlosci odkupie lub przyjme scinki roslinek i kilka red cherry. Pozdrawiam Marcin a tutaj odnosnik do mojego fish tanka http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=19933.0
|
|
|
|
|
|
|
Irishman
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #1 : Styczeń 08, 2009, 16:23:04 » |
|
Wiec tak bylem dzisiaj na lunchu w Dun Laoghaire w sklepiku, ktory moge zdecydowanie polecic W tym akurat sklepie jest spory wybor zielska jak i rybek, a sprzedawcy zanim sprzedadza ryby czy rosliny dokladnie wypytuja o warunki, oswietlenie, obsade itp Polecam http://www.fintasticaquatics.ie/
|
|
|
|
|
|
|
izago1
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #2 : Styczeń 08, 2009, 20:14:15 » |
|
Widze, ze u Ciebie brak wspolrodakow, tak jak u mnie......Pozdrawiam i tylko pozostaje nam czekac...
|
|
|
|
54l 6xneon czerwony 3xgupik endlera 5xotosek 5xkirysek pando podobny 2+1 pielegniczka ramirezi
|
|
|
serwisek35
Stały użytkownik
I`m the last one
|
|
« Odpowiedz #3 : Styczeń 10, 2009, 02:13:13 » |
|
Ja również dołączam się do podziękowań dla Admi. <good>za ten dział. Mieszkam w Carrick On Shannon Hrabstwo Leitrim i jest nas tutaj sześcioro "akwarystów", którzy trzymają się razem. Jeżeli chodzi o możliwości co do stworzenia wymarzonego baniaka w Irlandii to warunki są rewelacyjne. Sam fakt, że tu woda jest za darmo już jest plusem i to olbrzymim ( w końcu woda to podstawa ). Ceny co niektórych mogą przerażać, ale jeżeli ktoś przelicza wszystko na złotówki to niestety wychodzi drogo. Ja osobiście mieszkam tu od trzech lat więc przeliczanie mam już dawno za sobą i powiem szczerze, że w Polsce bardzo mocno odczuwałem w domowym budżecie posiadanie baniaczka, a tutaj jest ok. pozdrawiam all. PS.: Zgadzam się z moim kolegą, że za nim sprzedawca sprzeda Ci rybkę to przeprowadza taki wywiad "środowiskowy" jak gdybyś chciał adoptować dziecko, a kupić rybkę
|
|
|
|
Akwarystyka to hobby, Rodzina to obowiązki GG 10680128
|
|
|
lenki
...
Nowy
|
|
« Odpowiedz #4 : Styczeń 20, 2009, 12:41:19 » |
|
No to czesc... Mieszkam w Dublnie - Clondalkin i mam swiezo 'upieczony' baniaczek. Z checia podziele sie swoimi problemami z innymi ( he he he) z okolicy. zawsze w grupie sila Powrocilem po wieeelu latach do rybek - ... przez przypadek. Znajoma znajomej nie miala co zrobic ze swoja 80 + szafka wiec przygarnalem. No i klapa. wciagnelo mnie jak za dawnych lat. Na dzis akwa ma 2 miesiace, start - koszmar. Ale hula juz doswiadczenia z mlodosci ze szklanymi filtrami zasilanymi pompka domowej roboty, ramowe akwaria i zarowki jako oswietlenie - na niewiele sie teraz przydaj, wiec dobrze wiedziec, ze jest ktos w okolicy kto gada w rodzimym jezyku i wie co to glonojad, bystrzyk czy mieczyk pozdrowka
|
|
|
|
75l w likwidacji; 30l fighters kingdom, 254l on the way
|
|
|
Irishman
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #5 : Styczeń 20, 2009, 13:18:49 » |
|
Lenki - witam i pozdrawiam z D15. pstryknij pare fotek i dolacz do dzialu nasze akwaria. jakbys mial cos na wymiane, oddanie, sprzedaz daj znac pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
kapi13
Nowy
|
|
« Odpowiedz #6 : Czerwiec 12, 2009, 10:07:31 » |
|
Ja tez mieszkam w Irlandii, konkretnie w Dublin 15.
Jakby ktos chcial sie powymieniac rybkami, roslinkami itp, ma ktos cos do oddania, to prosze dac znac. Dopiero zaczynam sie w to bawic, ale kiedys mialem akwa kupe lat, wiec co nie co pamietam.
Moj numer to +353 860 551 950
|
|
|
|
|
|
|
Krab
Unikam moderatorów jak ognia... xD
Bywalec
Rak umarł 12:58 02/01/10
|
|
« Odpowiedz #7 : Grudzień 05, 2009, 19:33:24 » |
|
Hello. Mieszkam w Irlandii i mam akwaria, opisy na dole. Jestem sam na tym forum to mieszka w na tej zielonej wyspie? Jakies problemy w Irlandii to do mnie. Tak jak np. Gdzie jest dobry sklep w Belfascie? Pozdro.
|
|
|
|
|
|
|
owlman
|
|
« Odpowiedz #8 : Grudzień 05, 2009, 20:21:23 » |
|
A maja tam slowniki ortograficzne oraz poprawnej pisowni ? Goraco polecam .
|
|
|
|
|
|
|
M G
NIE NABIJAĆ POSTÓW
Zainteresowany
gg: 12084964
|
|
« Odpowiedz #9 : Styczeń 09, 2010, 23:26:14 » |
|
Dzień dobry wieczór mam pytanko, W Dublinie w pobliżu "Szpilki" znajduje się taki duży 2 poziomowy zoologiczny, jaka to jest ulica? nazwa sklepu? może ktoś zna ich stronkę internetową?
|
|
|
|
Pozdrawiam [/color
|
|
|
tek76
Juwel 240l
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #10 : Styczeń 10, 2010, 00:03:43 » |
|
no witam serdecznie kolegow!!! mieszkam w irlandi Kildare od 6 lat i jak kolega po latach mam na nowo swoj baniaczek kupiony okazyjnie od chinola Juwel 240l wystartowalem calkiem niedawno bo miesiac temu i jak narazie jest ok pozdrawiam kolegow!!!NIE JESTESCIE SAMI
|
|
|
|
|
|
|
Irishman
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #11 : Styczeń 16, 2010, 22:19:05 » |
|
Witam witam co ciekawego trzymacie w tych waszych akwariach ? macie tutaj linka do galerii z waszymi szkielkami?? niestety nie slyszalem nic o tym dwupoziomowym sklepie w poblizu szpili
|
|
|
|
|
|
|
M G
NIE NABIJAĆ POSTÓW
Zainteresowany
gg: 12084964
|
|
« Odpowiedz #12 : Styczeń 25, 2010, 12:47:44 » |
|
to chyba była Parnel strsklep jest na parterze a w piwnicy jest raj dla akwarystów. Już z 2 lata minęły jak tam nie byłem ale jest
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 28, 2010, 00:47:06 wysłane przez M G »
|
|
Pozdrawiam [/color
|
|
|
Ricco
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #13 : Sierpień 22, 2010, 01:43:30 » |
|
Witam,sadzac po dacie ostatniego wpisu to nie ma za duzego ruchu na tym forum. Interesuje mnie wymiana informacji z kims kto juz ma baniaczek bo ja obecnie jestem na kupnie 120l. Moja pierwsza przygode z rybkami zakonczylem jakies 6 lat temu z powodu pekniecia baniaka. Mam nadzieje ze ktos tutaj jest
|
|
|
|
|
|
|
Irishman
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #14 : Sierpień 22, 2010, 13:04:50 » |
|
Witam,sadzac po dacie ostatniego wpisu to nie ma za duzego ruchu na tym forum. Interesuje mnie wymiana informacji z kims kto juz ma baniaczek bo ja obecnie jestem na kupnie 120l. Moja pierwsza przygode z rybkami zakonczylem jakies 6 lat temu z powodu pekniecia baniaka. Mam nadzieje ze ktos tutaj jest witaj. nadal jestem w eire, i mam baniaczek troszke wieksz od twojego.
|
|
|
|
|
|
|
|