Angler
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #15 : Styczeń 03, 2009, 21:39:12 » |
|
Bocje albo szukają ślimaków(ich przysmaku), albo kryjówki. Dobrą kryjówką dla Bocji mogą być łupiny kokosa (dla młodszych) lub kawałki rury PCV o dość dużej średnicy, schowane między roślinami z otworami skierowanymi poza rośliny (najlepiej oba końce).
|
|
|
|
|
|
|
beata mlodawska
Tusia
Stały użytkownik
Nie taki smok straszny na jakiego wygląda...
|
|
« Odpowiedz #16 : Styczeń 03, 2009, 21:44:48 » |
|
One wtedy "żarły" bo trudno to ładniej nazwać. Już dawno pozbyłam się takich przedmiotów jak kokosy, mają nory w gęstwinie roślin...do kokosa to by jej pół tylko weszło
|
|
|
|
120x40x50 - ruszyło 29.03.2008 (LT - HT ) , LT (60l) - 06.04.08 Moje akwaria
|
|
|
izago1
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #17 : Styczeń 03, 2009, 21:59:31 » |
|
Swietne akwarium, jak niektorzy to robia z tymi roslinkami, ze sie tak pieknie rozrastaja? Mi wiecznie albo wyplywaja z gruntu, zolkna albo tym podobne. Poprosze o recepte na piekne roslinki!! Bocje tez sliczne niunki
|
|
|
|
54l 6xneon czerwony 3xgupik endlera 5xotosek 5xkirysek pando podobny 2+1 pielegniczka ramirezi
|
|
|
seboox
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #18 : Styczeń 03, 2009, 22:03:21 » |
|
a na tym pierwszym filmie te babelik to efekt podawania CO2 czyli proces fotosyntezy czy napowietrzanie akwa supppppper
|
|
|
|
|
|
|
|
dwight 18
|
|
« Odpowiedz #20 : Styczeń 03, 2009, 22:06:32 » |
|
Swietne akwarium, jak niektorzy to robia z tymi roslinkami, ze sie tak pieknie rozrastaja? Mi wiecznie albo wyplywaja z gruntu, zolkna albo tym podobne. Poprosze o recepte na piekne roslinki!! silne oświetlenie i co2 a co do akwarium jest naprawdę genialne!!!!!!!!! na 6++++++++++++++++ piękniejszego akwarium nie widziałem jestem naprawde pod ogromnym wrażeniem ps nie myślałaś o stadku neonków? wspaniale by się wkomponowały w tą bujną roślinność
|
|
|
|
|
|
|
Peterpl
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #21 : Styczeń 03, 2009, 22:17:06 » |
|
Toz to busz nad busze , jak Ty to odmulasz ? Przy takiej ilości roślin raczej się nie odmula, wszystko co spada na dno jest raczej przerabiane na pożywkę dla roślin. Przynajmniej tak mi się wydaje, szczególnie, że jest to akwarium na bazie ziemi
|
|
|
|
|
|
|
beata mlodawska
Tusia
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #22 : Styczeń 03, 2009, 22:30:05 » |
|
Moi drodzy...widzę, że nie gościliście na forach dla "rośliniarzy"... , temat ziemi w podłożu jest obecnie mocno rozpropagowany zarówno jeśli chodzi o LT jak i HT. Nie jestem wyjątkiem, wiele osób ma tak piękne zbiorniki . Gdy w podłożu mamy ziemię nie odmulamy.... Ja mam 0.7 W/l i butlę z CO2 (...w opisie) - dzięki temu i bogatemu w składniki odżywcze podłożu , rośliny pięknie rosną (u mnie prawie bez nawożenia słupa wody poza potasem). Nie będę się na ten temat rozpisywać bo...mi się nie chce a jest tego bardzo dużo , wystarczy wpisać w google akwarium na bazie ziemi, low-tech itp. a znajdziecie wiele informacji. Polecam ziemię !!! Jest rewelacyjna a jeśli nie ziemia to substraty imitujące doskonałą ziemię mniej lub bardziej udanie ...
|
|
|
|
|
|
|
Mataertest
|
|
« Odpowiedz #23 : Styczeń 03, 2009, 22:37:04 » |
|
a ja zmieniał zdanie nie podoba mi się! lepiej zaaranżowane i więcej roślin w akwarium i ładniej wyglądające akwarium ma Takshi Amano
|
|
|
|
|
|
|
Irishman
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #24 : Styczeń 03, 2009, 22:46:52 » |
|
Piekne aqua, az brak slow. W chwili obecnej nie umiem wyobrazic sobie siebie umiejacego zapanowac nad takim zywiolem roslinnym
|
|
|
|
|
|
|
beata mlodawska
Tusia
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #25 : Styczeń 03, 2009, 22:52:18 » |
|
a ja zmieniał zdanie nie podoba mi się! lepiej zaaranżowane i więcej roślin w akwarium i ładniej wyglądające akwarium ma Takshi Amano ...uczył się ode mnie ...kiepski uczeń ale pracowity to i mu zaczęło wychodzić Piekne aqua, az brak slow. W chwili obecnej nie umiem wyobrazic sobie siebie umiejacego zapanowac nad takim zywiolem roslinnym
To samo rośnie ... prawie bezobsługowe A zaglądaliście do mojego podpisu klikając w - moje akwaria jest duuuuuużo albumów ze zdjęciami...
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 03, 2009, 22:57:14 wysłane przez beata mlodawska »
|
|
|
|
|
christopher93
Zainteresowany
Krytykować łatwo, tworzyć trudno...
|
|
« Odpowiedz #26 : Styczeń 03, 2009, 23:04:21 » |
|
Akwarium po prostu cudne, widziałem je już na innym forum i jestem po prostu pod wrażeniem. Jedno z lepszy akwariów na tym forum ) P.S Chyba zastosuje takie podłoże jak ty
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 03, 2009, 23:05:53 wysłane przez christopher93 »
|
|
|
|
|
Mataertest
|
|
« Odpowiedz #27 : Styczeń 03, 2009, 23:06:59 » |
|
a jakie masz odmiany tych krewetek karłowatych?? tylko red cherry? PS zdradź nam ile cię to kosztowało pieniędzy?
|
|
|
|
|
|
|
Chudy89
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #28 : Styczeń 03, 2009, 23:11:04 » |
|
I tutaj jest dowód że da się zrobić naprawde ładne akwarium roślinne bez mega kosztów i udziwniania. TJ walenia ton drogiej ady na podłoże, i lania hektolitrów mikro makro do slupa wody. Ja zadam takie pytanie techniczne, jak to jest z tą zmienią czy pozalaniu nie zasyfia wody?? Czy po prostu nie dochodzi z wodą do konaktu z racji tego że jest ona przysypana innymi podłożami?? p.s oddzielałas ziemie od reszty jakąś siatką ?
|
|
|
|
|
|
|
antek amator
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #29 : Styczeń 03, 2009, 23:16:11 » |