baniak doświetlany był dodatkowo do tej fotki?.
za ładny ten baniak na typowy LT. widać wpływ d. węgla i oświetlenia. chylę czoła
Nie był dodatkowo doświetlany.
To nie jest typowy LT a nawet wcale
nie jest LT...był... na początku ale potem podłączyłam CO2 i zaświeciłam 2 x 39 W dodatkowo ... najpierw na 2-3 godziny a obecnie od rana do wieczora...
To już HT na bazie ziemi i substratów !!!
LT (minimum techniki) to np. m/o Diana Walstad : ziemia + żwir , światło do 0,5 W/l i delikatna filtracja ...właściwie może być tylko pompa aby zapewnić minimalny ruch wody...mieszanie temperatury, to również
podmiany co kilka miesięcy, brak odmulania i nawożenia
- idealne rozwiązanie dla leniwych bądź zapracowanych
.
Rośliny super. Rewelacja - u mnie też tak czasem wyglądają (szkoda że nie wszystkie na raz ;-)) Aranżacja - nie w moim stylu, ale bardzo dobra. Gratuluję
Tym swoim zbiornikiem zainspirowałaś mnie do walki ze swoimi aranżacjami - zaczynam od dzisiaj.... teraz już nic nie będzie takie samo... eh... musiałaś pokazywać ten baniak (kryptokoryny mnie zachwyciły...)
też tak miałam...ale to fajne... krew szybciej krąży w żyłach, emocje...kocham to !!!
Ostatnio zrobiłam restart w 25 l. a następnego dnia przeczytałam o nowości...wykorzystaniu kociego żwiru z Tesco jako podłoża do akwa (ładne i tanie) ...zrobiłam kolejny restart i to co poprzedniego dnia pensetą sadziłam godzinami (eleocharis) wyjęłam i od nowa sadziłam tym razem w "kocim żwirze"
. Przeklinałam kolegę Kadazana, który napisał temat o tym kocim podłożu... i mnie zainspirował
.