Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: 33L i potrzebna pomoc  (Przeczytany 1911 razy)
reqza
Nowy
*

« : Styczeń 03, 2009, 22:37:31 »

Czy moje 33L akwarium nadaje się do chodowli niewielkich rybek Huh
Muchomorek
Super aktywny

...a cыновья уходят в бой!

« Odpowiedz #1 : Styczeń 03, 2009, 22:40:48 »

Czy moje 33L akwarium nadaje się do chodowli niewielkich rybek Huh
Jasne, że tak. Inni mają mniejsze akwaria i mają dobrze dobraną obsadę. Poczytaj może najpierw inne podobne wątki, żebyś głupich pytań nie zadawał, bo tu ludzie są bardzo na takie pytania uczuleni.  Wink
reqza
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Styczeń 03, 2009, 22:45:00 »

Wiem, że innym osobom to nie w smak. Niestety nie znalazłem innego wątku na podobny temat. A nie wiem co to krewetkarium. Muszę jeszcze dużo poczytać.
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny

Dariusz

« Odpowiedz #3 : Styczeń 03, 2009, 22:47:58 »

Malych rybek badz wlasnie krewetek. Albo np bojownika.

GG 12591627
"Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15

160l na ziemi!
Muchomorek
Super aktywny

...a cыновья уходят в бой!

« Odpowiedz #4 : Styczeń 03, 2009, 22:59:53 »

Wejdź w działy Ryby akwariowe albo Nasze akwaria i tam poszukaj podobnej objętości, widziałem tam  zapytania o akwaria 20l, 22l, 25l i inne. (na dole są numery stron i tym się zmienia strony)
A krewetki to takie małe jakby raczki.

Ps. Nie chodzi mi o obrażanie kogokolwiek, czy traktowanie jak upośledzonego. Nie dziw się, że tak tłumaczę łopatologicznie, ale tutaj są ludzie w różnym wieku.
Swój temat możesz sam zamknąć (Nasze akwaria i przy temacie jest kłódka).
« Ostatnia zmiana: Styczeń 03, 2009, 23:46:32 wysłane przez Muchomorek » Zapisane
reqza
Nowy
*

« Odpowiedz #5 : Styczeń 03, 2009, 23:17:17 »

Dzięki i sorki za nowy temat, który był właściwie niepotrzebny, bo mogłem to znaleźć.

@Muchomorek
Przesadziłeś troszeczkę... to, że jestem nowy nie znaczy, że nie miałem do czynienia z forum. Dam sobie już radę a temat zamykam.
ryba243
Stały użytkownik

« Odpowiedz #6 : Styczeń 03, 2009, 23:54:32 »

wpusc bojownika i bedzie ok albo krewecie  papa
5blue5
Bywalec

Nie ma lepszego od Neona Czerwonego!!!

« Odpowiedz #7 : Styczeń 04, 2009, 01:30:48 »

Nie ten dział   Roll Eyes Powinien być w Akwarystyczne Pogaduszki

oczywiście ze się nadaje  Roll Eyes  Cheesy np neonki
ale potrzebne ci będzie
filtr
grzałka
oświetlenie
pokrywa
żywe rośliny
akwarium musi dojrzeć min 2-3 tyg

Widzew Łódź
Prosta rzecz śnić ten sen tak niewinnie jak marzyciel
Życie jak mecz jeden mecz który ważniejszy jest niż życie
Spójrz na niebo poczuj siebie zanim złapiesz oddech
Pethro
Super aktywny

« Odpowiedz #8 : Styczeń 04, 2009, 05:04:54 »

Nie ten dział  
oczywiście ze się nadaje  Roll Eyes  Cheesy np neonki
neonki ?? one musza być w ławicy minimum 8 szt ... a akwarium dla nich to minimum 80l...

reqza
kup sobie gupiki( 3-4 ), krewetk(3-4)i i do tego bojownik ( jeden)  jak zdecydujesz sie na bojownika to koniecznie musi byc pokrywa w akwarium by sobie błędnika nie przeziębił

i już bedzie prawie przerybienie Grin ale przy wydajnym filtrze z wkładem biologicznym powinno być ok.. kup kaskadowy bo nie zajmuje niepotrzebnie miejsce w akwarium, nie kupuj małego zwykłego filtra lepiej mieć większy niz za mały bo nie spełni swojej funkcji np. to http://www.allegro.pl/item513454404_filtr_zewnetrzny_kaskada_300_40_120l_fa.html
i koniecznie to przeczytaj bo wiekszość omija dojrzewanie akwarium a później mają same problemy Tongue http://www.malawi-moje.yoyo.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=53&Itemid=68

powodzenia  papa
« Ostatnia zmiana: Styczeń 04, 2009, 05:12:13 wysłane przez Pethro » Zapisane
pejot
Nowy
*

« Odpowiedz #9 : Styczeń 04, 2009, 19:40:26 »

Masz super akwa. 33l - bomba. Ja mam 25 i jest to frajda na 4 fajery. Dużo czytaj, pytaj i będzie ok. Ja mam zadbane akwa jak bym miał 300l. Może kiedyś znajde miejsce w domu na większe? Proponuję małe rybki typu kirysy, neony, pletki, gupiki itp. Pięknie wyglądają w dobrze obsadzonym roślinami akwarium. Brawo  Cheesy
Proponuję jeszcze danio. Są zwawe i radosne.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 04, 2009, 19:41:58 wysłane przez pejot » Zapisane
Pethro
Super aktywny

« Odpowiedz #10 : Styczeń 04, 2009, 19:45:45 »

Masz super akwa. 33l - bomba. Ja mam 25 i jest to frajda na 4 fajery. Dużo czytaj, pytaj i będzie ok. Ja mam zadbane akwa jak bym miał 300l. Może kiedyś znajde miejsce w domu na większe? Proponuję małe rybki typu kirysy, neony, pletki, gupiki itp. Pięknie wyglądają w dobrze obsadzonym roślinami akwarium. Brawo  Cheesy
Proponuję jeszcze danio. Są zwawe i radosne.
a dowiadywałes sie jakie akwarium dla nuch powinno być ? Tongue nie mówimy tu o 80l tylko 30l...
dwight 18
Super aktywny

« Odpowiedz #11 : Styczeń 05, 2009, 14:40:40 »

neonki ?? one musza być w ławicy minimum 8 szt ... a akwarium dla nich to minimum 80l

nie no to jest chyba przesada... starczy 50l na stadko neonków.
pejot
Nowy
*

« Odpowiedz #12 : Styczeń 05, 2009, 18:57:38 »

pethro - mam w sumie 9 rybek. Akwa więc nie jest przerybione. Chciałem kolegę tylko zachęcić do kontynuowania tej pasji. Jeśli chodzi zaś o moją wiedzę z zakresu hodowli rybek to jest dobra. Mam może mały zbiorniczek, ale życzę wszystkim rybką na świecie takich parametrów wody, i dbającego opiekuna. Pozdrawiam cię bardzo  - pejot

Ps. Mam nadzieję, że tak zrozumiałeś mój ostatni wpis  papa
« Ostatnia zmiana: Styczeń 05, 2009, 18:59:42 wysłane przez pejot » Zapisane
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: