Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 2 [3]
  Drukuj  
Autor Wątek: 43 l - le5iu  (Przeczytany 5872 razy)
racso
Stały użytkownik

mój bystrzyk krwisty

« Odpowiedz #30 : Styczeń 04, 2009, 14:10:55 »

no to da sie coś zrobić
po pierwsze(jeżeli nie chcesz sie pozbywać rybek) załóż większy zbiornik( jak robie ja ) poczekaj te 3 tygodnie(ryby jakoś to przeżyją) i wpuść je do tego nowego-to chyba jest najlepsze rozwiązanie, bo ja robie tak samo...

"W życiu piękne są tylko chwile..."
le5iu
Nowy
*

« Odpowiedz #31 : Styczeń 04, 2009, 14:14:52 »

i konkret !! dzieki czekam na akwarium bedzie wieksze =D trafiles w sedno tak dla tych wyrzej czekam na akwarium a 3 tyg rybki przerzyja... tydzien temu wpuszczone
MateuszMława
Stały użytkownik

« Odpowiedz #32 : Styczeń 04, 2009, 14:15:14 »

Jeśli już tak będziesz robił to nie wstawiaj żadnych zamkow i sztucznych roślin i kup sobie tapete Wink
le5iu
Nowy
*

« Odpowiedz #33 : Styczeń 04, 2009, 14:16:47 »

sztuczne sa na tylnej scianie akwa =) tez nie lubie ich w srodku... =) a w zamku rozmnozył mi sie  zbrojowniki czekam na powtorke lubia tam siedziec
racso
Stały użytkownik

mój bystrzyk krwisty

« Odpowiedz #34 : Styczeń 04, 2009, 14:21:11 »

ale glonojad nie siedzi w zamku bo jest to zamek tylko tam musi być najlepsza kryjówka, ale jak zrobisz inną lepszą kryjówke np. z kokosa lub korzenia itp. to tam ci sie rozmnożą Wink

"W życiu piękne są tylko chwile..."
MateuszMława
Stały użytkownik

« Odpowiedz #35 : Styczeń 04, 2009, 14:21:29 »

o zbrojniki takie są lubią siedzieć w kryjówkach zamiast tego zamku wstaw mu kokos i też bedzie siedział  Grin
le5iu
Nowy
*

« Odpowiedz #36 : Styczeń 04, 2009, 14:24:30 »

Kokos zawsze mi sie podobał i mnie kusił ale jak go przygotowac ?? czy kupic gotowego do akwarium ??
gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny

« Odpowiedz #37 : Styczeń 04, 2009, 14:31:57 »

mam...
To terzaz juz niewiele potrzebujesz, a jeszcze jak wymienisz ryby nieodpowiednie na kaske lub cos co sie przyda w Twoim akwarium - to bedzie z gorki.
Jak dodasz podloza (moze byc ziemia, zwirek czy firmowe) i nakupisz roslinek (mozesz tez sporo dostac za darmo lub przyslowiowa czekolade od takich co robia przycinki u siebie - w dziale gielda przyjme), jakis kokosik, korzen,skalke lub lupki to mozesz zrobic cudenko z tego co masz wywalajac te sztucznosci.
Kokosa mozesz zrobic sam kupujac, wyjac srodek - wyczyscic dokladnie, skorupe sparzyc i gotowe, lub kupic gotowy sa niedrogie
« Ostatnia zmiana: Styczeń 04, 2009, 14:34:50 wysłane przez gina2006 » Zapisane

MateuszMława
Stały użytkownik

« Odpowiedz #38 : Styczeń 04, 2009, 14:32:46 »

odetnij czubek wydłub środek wymocz go we wrządku  nie zaszkodzi jeśli będzie to z solą
rudy2007
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #39 : Styczeń 04, 2009, 14:55:53 »

Sztuczne wyroby roślinkopodobne ( Wink ) wywal całkowicie najlepiej. Jest wiele dużo ładniejszych prawdziwych roślinek, które rosną wysokie i można je wsadzić na tył.
MateuszMława
Stały użytkownik

« Odpowiedz #40 : Styczeń 04, 2009, 14:57:59 »

rudy to było pisane już ze trzy razy Grin Grin
Irishman
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #41 : Styczeń 04, 2009, 15:41:14 »

skoro  czekasz na nowe akwarium, to sprawa z meczeniem rybek zalatwiona.

przejrzyj sobie forum -  zobacz jak ludzie maja urzadzone akwaria, mysle ze przy kilku  przynajmniej opadnie ci szczeka.
Dodatkowo na youtube  poszukaj filmikow z  pieknymi  zbiorniczkami  i daz do tego, zeby  cos osiagnac w nowym  aqua.

Natomiast co do obecnego zbiorniczka   zadalbym  pytanie  do bardziej doswiadczonych forumowiczow

1) chce miec w tym akwarium rybki - jakie rybki nie wymagaja duzo przestrzeni, a lubia  wysokie zbiorniki ?
( tam tez ewentualnie zostaw swoj zamek)

2) krewetkarium
- jak przygotowac akwarium pod krewetki  i ewentualnie parke gupikow ?
- czy jesli znajde/ kupie wysoki  korzen, ktory bedzie zapelnial  pustke spowodowana wysokoscia zbiorniczka i  "zasadze" na tym korzeniu rozne gatunki mchu, to czy  krewetki beda przebywac tylko na dnie, czy beda tez  zyly sobie na wyzszych "kondygnacjach" korzenia ?     ( tak zeby bylo je widac)

red cherry na zielonym  mchu  wyglada  swietnie.

ps
to forum to kopalnia wiedzy -  poczytaj dokladnie rozne dzialy, mnie to tak wciagnelo, ze  w ciagu  2 dni  przejrzalem   wszystkie posty  w  dziale nasze akwaria.

pozdrawiam 

Strony: 1 2 [3]
  Drukuj  

Skocz do: