Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Obsada do 120L pomocy  (Przeczytany 976 razy)
Archon
Zainteresowany
**

« : Styczeń 04, 2009, 12:53:10 »

Witam

Mam następujący pomysł na urządzenie mojego zbiornika 120l
- ok 10 - Black Moly
- 4 - Bojowniki, (1 samiec, 3 samice)
- 5 - Red Cherry

W akwarium chce postawić na wysoki kontrast kolorów, dlatego zaplanowałem biały drobny piaseczek i wyłącznie zieloną roślinność, myślę ze krewetki będą sie świetnie prezentowały na białym podłożu. Będę również poszukiwał samca Bojownika w kolorze najlepiej niebieskim (ewentualnie czerwonym lub żółtym). Czytałem ze może być problem z aklimatyzacją Bojownika w takim zbiorniku z innymi rybami, wiec w grę wchodzi tez inna rybka, i tu proszę o pomoc Smiley Co innego w żywych barwach można będzie dołączyć do Molinezji i krewetek ?

Problem mam z ustaleniem konkretnej ilości rybek i krewetek, czy nie będzie ich za mało i czy nie będą się gubiły się w zbiorniku, może większa liczba będzie bardziej odpowiednia ? Po prostu ile czego powinno byc, aby było dobrze ?

Czy do takiego zestawu będzie wymagany glonojad, Molinezje i krewetki żywią sie trochę glonami czy to wystarczy aby zachować porządek w zbiorniku, może jakiś glonojad w odpowiednich kolorach ?

Proszę o  wskazówki i sugestie Smiley
« Ostatnia zmiana: Styczeń 04, 2009, 21:55:14 wysłane przez Archon » Zapisane

MateuszMława
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Styczeń 04, 2009, 13:29:53 »

ja bym ci dał taką obsadę
3 pielęgniczki ramirezy (1 + 2)
5 kirysków jakie chcesz tylko jeden gatunek
10 razbory klinowe lub neony innesa
5/8 żałobniczka
6 otoski
i ze 2 zbrojnik chyba mogą być
a noi oczywiście krewetki
« Ostatnia zmiana: Styczeń 04, 2009, 13:32:42 wysłane przez MateuszMława » Zapisane
MateuszMława
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Styczeń 04, 2009, 13:31:35 »

sorry że post pod postem
oczywiście jak ci sie podobają i masz kase i nie podałeś tego co potrzeba aby taką zaproponowałem osadę nie powiedziałeś ph twardość wody itp
dwight 18
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Styczeń 04, 2009, 13:32:40 »

ok 10 - Black Moly

rosną za duże do twojego akwarium zamieć je na ostrouste.Glonojad praktycznie nie je glonów to taka idiotyczna nazwa dużo lepszym pożeraczem tych wodnych chwastów są krewetki.
Archon
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #4 : Styczeń 04, 2009, 14:51:12 »

A co do krewetek to jakiej ilości nie powinienem przekraczać ?
10 Molinezji Ostroustnych to nie będzie za dużo ?

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: