Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Nasze akwaria « Nasze akwaria « 15l - kosteczka ryuboku -- 65l iwagumi- SebastianW
Strony: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 19
  Drukuj  
Autor Wątek: 15l - kosteczka ryuboku -- 65l iwagumi- SebastianW  (Przeczytany 92829 razy)
SebastianW
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #90 : Marzec 23, 2009, 22:11:48 »

Witam. A co powiecie na to?

Opis nowej 12stki w pierwszym poście

Zapraszam do wypowiedzi

Pozdrawiam
Sebastian
« Ostatnia zmiana: Maj 20, 2009, 21:05:58 wysłane przez SebastianW » Zapisane

Mateusz 120l
Zainteresowany
**

Są SUPER !

« Odpowiedz #91 : Marzec 24, 2009, 06:08:58 »

Super te akwa jak zresztą wszystkie Grin
Mi daleko do takich akwariów Grin

Moje akwaria:
54 litry-czarne wody
80x35x45 126 litrów
63l Proste "iwagumi" (początki)
dolly
Stały użytkownik

Szczecin-Ystad

« Odpowiedz #92 : Marzec 25, 2009, 08:47:32 »

Ja też chcę tak umieć ; )

SebastianW
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #93 : Marzec 26, 2009, 23:11:24 »

Witam

Nowe wieści z baniaczka

Parametry wody

PH - 7
NO2 - 0,1
NO3 - 20
TwW - 10
TwO - 11

Niestety pojawiły się nitki. Najprawdopodobniej spowodowane jest to tym, że akwarium stoi na parapecie od wschodu. Lampa doświetla je tylko 4h dziennie wieczorem. Czas je chyba testowo zaciemnić. Gupiki czują się świetnie.

Dziękuję za miłe opinie. Zapraszam do dalszych komentarzy.

Pozdrawiam
Sebastian

SebastianW
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #94 : Marzec 27, 2009, 19:55:49 »

Wieści z innej beczki.

Jak już wcześniej pisałem kosteczka 15l brała udział w pierwszym polskim konkursie nano. Udało mi (jej) się zająć 14 miejsce na 44 zgłoszenia. Moim zdaniem sukces. Na następny konkurs postaram się bardziej Wink spróbuję zmieścić się w pierwszej dziesiątce.

renii2
Stały użytkownik

lubimy rybcie (;

« Odpowiedz #95 : Marzec 27, 2009, 19:59:01 »

Gratulacje, kosteczki boskie, jak zawsze Wink

SebastianW
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #96 : Marzec 29, 2009, 17:01:29 »

------15l kosteczka---------

Czas na zmiany

Witam

Troszkę pozmieniało się w akwarium.

1. Sitowie z prawej zostało zastąpione microsorium. Pełnej nazwy niestety nie znam.
2. Mchy zostały przycięte
3. Resun 11W chwilowo zastępuje Arcadia9W

No i foto poglądowe post pierwszy

Pozdrawiam
Sebastian
« Ostatnia zmiana: Maj 20, 2009, 21:10:21 wysłane przez SebastianW » Zapisane

JONASZ
Stały użytkownik

« Odpowiedz #97 : Marzec 29, 2009, 17:10:29 »

dla mnie super  Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked nie wiedziałem że z takiego małego akwarium można zrobić coś tak pięknego Pozdrawiam

35L Budowa od nowa
GG-9414752
E-mail jonasz.kocik@wp.pl
sircula
Bywalec

« Odpowiedz #98 : Marzec 31, 2009, 07:38:06 »

Wieści z innej beczki.

Jak już wcześniej pisałem kosteczka 15l brała udział w pierwszym polskim konkursie nano. Udało mi (jej) się zająć 14 miejsce na 44 zgłoszenia. Moim zdaniem sukces. Na następny konkurs postaram się bardziej Wink spróbuję zmieścić się w pierwszej dziesiątce.

Gratulacje świetnego miejsca !!!  Dla mnie mogło być wyżej , bo naprawde sam aranż jest świetny:)...Dobrze , że wystartowałeś...szczerze mówiąc spodziewałem się,że zobacze tam Twoją kostuchę:D...Biorąc sprawę na chłodno wydaje mi się , że miejsce było by jeszcze lepsze, gdyby część roślinności była inna... Gdyby gałęzatkę zastąpić czymś innym (np. mały henio) , kto wie. Wydaje mi się , że wśrod  ekspertów rośliniarzy, gałęzatka nie cieszy się szacunkiem... Dla mnie naprawde rewelacyjne akwa.Talent jest.Trzeba go rozwijac:),.,,
Spróbuj teraz do 1 maja można zgłaszać aplikacje do http://www.aquaticscapers.com/en/application-guidelines   tu tez jest kategoria NANO, tylko praca musi być wcześniej niepublikowana....
Ja teraz pracuje nad małym baniaczkiem, ale nie wiem czy sie wyrobie bo za pozno sie zebralem:(
Pozdro

"Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu." - Stanisław Lem
<br>http://www.artrock.pl/recenzje_sc.php?id=2365
SebastianW
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #99 : Marzec 31, 2009, 13:08:44 »

Gratulacje świetnego miejsca !!! 

Dzięki Cheesy

Biorąc sprawę na chłodno wydaje mi się , że miejsce było by jeszcze lepsze, gdyby część roślinności była inna... Gdyby gałęzatkę zastąpić czymś innym (np. mały henio) , kto wie. Wydaje mi się , że wśrod  ekspertów rośliniarzy, gałęzatka nie cieszy się szacunkiem... Dla mnie naprawde rewelacyjne akwa.Talent jest.Trzeba go rozwijac:),.,,

Też mi się wydaje, że gałęzatka za chwast jest uznawana w "wielkim świecie". Co do henia - marne mam z nim wspomnienia, zabardzo mi szaleje (czyt rośnie w górę) i nie potrafię go okiełznać. Wgłębka też odpada - kosteczka jest akwarium, w którę chcę jak najmniej ingerować, a wiadomo . z wgłębką dużo kłopotu może być Wink Mi jak narazie gałęzatka pasuje i się podoba.

Spróbuj teraz do 1 maja można zgłaszać aplikacje do http://www.aquaticscapers.com/en/application-guidelines   tu tez jest kategoria NANO, tylko praca musi być wcześniej niepublikowana....

Narazie nie posiadam innego akwa wersji nano więc startów najbliższym czasie nie przewiduję. Do tego malucha mam sentyment i aranż pociągnę tek długo jak się da. Chociaż czeka mnie przeprowadzka z akwariami, zmieniają pokoik, ale może przertrwa.

Ja teraz pracuje nad małym baniaczkiem, ale nie wiem czy sie wyrobie bo za pozno sie zebralem:(

Powodzenia nad pracą, może się wyrobisz.

Pozdrawiam
Sebastian

sircula
Bywalec

« Odpowiedz #100 : Marzec 31, 2009, 13:29:19 »

. Co do henia - marne mam z nim wspomnienia, zabardzo mi szaleje (czyt rośnie w górę) i nie potrafię go okiełznać.

Po przeczytaniu opisu kosteczki na 90 procent mogę wskazać przyczynę problemów z małym heniem .O ile się nie mylę to świecisz kompaktową  żarówką.  Na podstawie wlasnych obserwacji gdy świeciłem w moim baniaku zarówką kompaktowa(roznej mocy)  henio zachowywał się identycznie. Szedł do góry i liście nie były tak rozwinięte jak powinny. Zrobiłem pokrywe ze swietlówkami 2 x 8 W i odrazu roślina się pięknie rozwinęła i zaczął się płożyć...czyli tak jak powinien.
Pozdro

"Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu." - Stanisław Lem
gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny

« Odpowiedz #101 : Kwiecień 01, 2009, 10:02:45 »

Oczywiscie gratulacje - uwazam ze super pozycja  Good ! Good ! Good !
Zamiast galezatki czy wglebki mozna dac lomariopsis lineata, nie ma takich problemow jak z wglebka i szlachetniejsza od galezatki a wyglad wspanialy jesli fajnie uksztaltujesz (mozna z tego zrobic wszystko)

(fotka z Allegro)

SebastianW
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #102 : Kwiecień 01, 2009, 22:42:44 »

Gino2006 znam roślinkę doskonale i posiadam ją we wszystkich trzech akwa. Do kosteczki, na pierwszy plan, moim skromnym zdaniem się nie nadaje. Za duża faktura "listków" Nie zmienia to faktu, że jest piękna, w nowej 60tce część korzenną chcę oprzeć na niej. Wracając do 15stki, jak napisał kolega sircula ,henio i wgłębka by pasowały ze względu na rozmiar "listków" ale za dużo zachodu z nimi - może kiedyś się skuszę.

lwica79
Super aktywny

« Odpowiedz #103 : Kwiecień 01, 2009, 23:08:51 »

Te akwaria wyglądają raz tak, raz inaczej, wciąż się zmieniają a za każdym razem wyglądają pięknie. Gratuluję Smiley

sircula
Bywalec

« Odpowiedz #104 : Kwiecień 02, 2009, 07:25:38 »

, jak napisał kolega sircula ,henio i wgłębka by pasowały ze względu na rozmiar "listków" ale za dużo zachodu z nimi -

O wgłębce nie pisałem, bo z nią nawet więcej roboty niż z heniem....jak się rozrośnie to zaczyna iść do góry ...trzeba ją kosić mocno...wszak to roslina plywająca.
pozdro.
P.S.
Dzis wieczorem wysle Ci foty pokrywy.
pozdr

Strony: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 19
  Drukuj  

Skocz do: