Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Brzanka Sumatrzańska  (Przeczytany 4163 razy)
Oreł
Nowy
*

« : Styczeń 05, 2009, 17:53:33 »

Mam w akwa 5 brzanek sumatrzanskich.I nagle te ryby zmienily kolor.Tzn na swoich czarnych paskach pokawił sie kolor zielony  Huh 8)I te paski sa zielone :/ I nie wiem co to jest, co z tym zrobic.Prosze o pomoc, poradę.Dziekuje z góry
Krzysiek19
Bywalec

Siberian Husky

« Odpowiedz #1 : Styczeń 05, 2009, 18:01:00 »

Jaki masz litraż Wink

45 l
  XxX-gupiki z młodymi
  5-kiryski pstre
35l
W planach muszlowce Smiley
---------------
Angler
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Styczeń 05, 2009, 18:08:36 »

Daj foto, i napisz litraż. Kolor jest połyskujący czy matowy? Jest to sam błysk czy głęboki kolor?
Oreł
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Styczeń 05, 2009, 18:19:28 »

Litraz jest 54 L ale to tymczasowe.Chcialem je tam pare dni potrzymac i papa.A zdjecia robilem i nie widac tego szczegolnie.A kolor jest taki raczej matowy.A moze to daltego ze dalem tam pare kropli preparatu na odkazania wody???
MateuszMława
Stały użytkownik

« Odpowiedz #4 : Styczeń 05, 2009, 18:49:12 »

ja miałem kiedyś brzanki sumatrzańskie były zmieszane z zieloną i też mi się tak zrobiło były w paski a po dwóch tygodniach zamieniły się w zielone a teraz są  u kolegi kiedyś je oddałem już dawno i u kolegi w większym litrażu też są zielone  Grin Grin
Angler
Stały użytkownik

« Odpowiedz #5 : Styczeń 05, 2009, 18:57:14 »

Może to też być mieszanka z odmianą mszystą (bądź osobniki które zbliżyły sią do ubarwienia dzikich ryb, ale są po rodzicach odmiany mszystej), ponieważ widzuję często na zdjęciach brzanki mszyste o zielonkawym połysku bądź to zabarwieniu (trudno to określić nie widząc ryby na żywo.)
Oreł
Nowy
*

« Odpowiedz #6 : Styczeń 05, 2009, 19:32:46 »

http://i42.tinypic.com/2l91qi0.jpg Słaba jakość ale ta najbadziej po prawej to tak mniej wiecej wyglada jak reszta innych rybek
MateuszMława
Stały użytkownik

« Odpowiedz #7 : Styczeń 05, 2009, 21:42:27 »

mi sie wydaje że one są zwykłe brzanki sumatrzńskie i mają ładny zielony połysk
Drago
Super aktywny

akwarystyka jest dla pasjonatów

« Odpowiedz #8 : Styczeń 05, 2009, 22:43:00 »

Twoje brzanki to  Puntius anchisporus od której wywodzi się Brzanka mszysta.
« Ostatnia zmiana: Maj 27, 2010, 15:37:55 wysłane przez Drago » Zapisane

Akwarium może mieć każdy, akwarystą trzeba się urodzić bo może tylko 2% to hobbyści reszta to ludzie którzy mają ryby. Lecz  czym jest bezmyślne lampienie się na najpospolitsze gatunki i ciąże u gupika wśród chwastów, w porównaniu z odkrywaniem i poznawaniem nowych, tajemniczych i ciekawych gatunków
Oreł
Nowy
*

« Odpowiedz #9 : Styczeń 06, 2009, 04:32:52 »

Ale wczesniej jak je mialem to nigdy nie mialy takiego koloru.A teraz nagle dup zielone sa  Shocked
Drago
Super aktywny

akwarystyka jest dla pasjonatów

« Odpowiedz #10 : Styczeń 06, 2009, 13:48:41 »

Jak długo masz te ryby? Jeżeli niedługo , to zapewne dopiero teraz się w pełni zaaklimatyzowały i dostają kolory.
« Ostatnia zmiana: Maj 27, 2010, 15:38:42 wysłane przez Drago » Zapisane

Akwarium może mieć każdy, akwarystą trzeba się urodzić bo może tylko 2% to hobbyści reszta to ludzie którzy mają ryby. Lecz  czym jest bezmyślne lampienie się na najpospolitsze gatunki i ciąże u gupika wśród chwastów, w porównaniu z odkrywaniem i poznawaniem nowych, tajemniczych i ciekawych gatunków
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: