Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2] 3 4 ... 6
  Drukuj  
Autor Wątek: CyFer 160l 26.07.09 - Restart  (Przeczytany 11891 razy)
izago1
Stały użytkownik

« Odpowiedz #15 : Styczeń 12, 2009, 13:34:55 »

No calkiem fajnie sie zapowiada Smiley Pewnie juz nie mozesz sie doczekac az wpuscisz rybki, a co w ogole planujesz tam- jakies pomysly masz juz? papa

54l
6xneon czerwony
3xgupik endlera
5xotosek
5xkirysek pando podobny
2+1 pielegniczka ramirezi
Smiley Smiley
CyFer
Stały użytkownik

« Odpowiedz #16 : Styczeń 12, 2009, 13:50:39 »

Pomysł na rybki? Część ryb już mam. Są to Neony czerwone, 24 sztuki, które miałem wpuścić do mojego poprzedniego akwarium, które zlikwidowałem i już od października siedzą w 54l. Mam jeszcze 4 kirysy spiżowe, parkę zbrojników oraz dwie krewetki filtrujące. Nie pamiętam ich nazwy Wink Takie czerwono-brązowe Wink

Następnie bym dokupił kilka kirysów, bo 4 to trochę mało, trochę zwinników jarzeńców (bardzo mi się podobają) i może zwinniki czerwonouste. Oczywiście muszę pomyśleć nad ilością aby nie było przerybienia.

izago1
Stały użytkownik

« Odpowiedz #17 : Styczeń 12, 2009, 14:20:51 »

Aha to obstawiasz na jakies male rybki stadne w sumie, tak? A nie bedziesz chcial paru wiekszych, przeciez to 160 litrow Smiley

54l
6xneon czerwony
3xgupik endlera
5xotosek
5xkirysek pando podobny
Smiley Smiley
CyFer
Stały użytkownik

« Odpowiedz #18 : Styczeń 12, 2009, 14:22:08 »

Od kiedy dostałem pierwsze akwarium w 5 podstawówce nigdy nie podobały mi się duże ryby Wink Lubię jak są małe i jest ich dużo Smiley

Mutari28
Stały użytkownik

« Odpowiedz #19 : Styczeń 12, 2009, 14:28:49 »

Ale obyś tylko nie przesadził z tą ilością tych małych ryb. Możesz zrobić jeszcze jakoś ławicę z innych np. z zwinnika blehera i dokupić jakieś gurami z 4 sztuki. Było by fajnie. I możesz dokupić więcej roślin.
Ale akwarium na na razie wygląda fajnie a może być jeszcze lepiej.

Moje 375 litrów http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=19435.0

Zapraszam do oglądania i komentowania.

Pozdro
Marcin
ivan23
Stały użytkownik

« Odpowiedz #20 : Styczeń 12, 2009, 14:32:33 »

Od kiedy dostałem pierwsze akwarium w 5 podstawówce nigdy nie podobały mi się duże ryby Wink Lubię jak są małe i jest ich dużo Smiley

Mam to samo, małe stadne rybki uważam za ciekawsze, ożywiają akwarium, jakoś tak weselej się na duszy robi gdy się patrzy na taką rozrabiającą w akwa bandę. Nie dla mnie majestratyczne duże ryby, na które gapisz się w nadziei, że raczą ruszyć dupsko i pokazać tym samym, że jeszcze żyją  Good !

122, 63, 15, 36, 24, 24, 22
microrasbora galaxy, erythromicron, neocaridina heteropoda var. yellow, caridina babaulti cf. green, stripes, dario dario, boraras brigittae, cambarellus orange
CyFer
Stały użytkownik

« Odpowiedz #21 : Styczeń 12, 2009, 14:33:13 »

Dzisiaj specjalnie nie poszedłem do szkoły, ponieważ miały przyjść roślinki z allegro no i przyszły Wink Wszystkie zasadziłem i już nie ma miejsca na sadzenie Wink Zrobię zdjęcie jak te rośliny się rozrosną, bo po przesyłce nie są w najlepszym stanie Smiley

izago1
Stały użytkownik

« Odpowiedz #22 : Styczeń 12, 2009, 14:51:08 »

[/quote]

Mam to samo, małe stadne rybki uważam za ciekawsze, ożywiają akwarium, jakoś tak weselej się na duszy robi gdy się patrzy na taką rozrabiającą w akwa bandę. Nie dla mnie majestratyczne duże ryby, na które gapisz się w nadziei, że raczą ruszyć dupsko i pokazać tym samym, że jeszcze żyją  Good !
[/quote]

Tu sie zgodzic nie moge, bo uwazam, ze moje pielegniczki kakadu sa baardzo ciekawe. No i fajnie, ze nie musze wysilac zeby je znalezc- zwykle urzeduja przy przedniej szybie. Endlerki tez mi sie podobaja, ale ja mam tylko 3 wiec fajnego efektu nie ma.....

No to czekamy na zdjecia papa

54l
6xneon czerwony
3xgupik endlera
5xotosek
5xkirysek pando podobny
Smiley Smiley
marek121221
Super aktywny

« Odpowiedz #23 : Styczeń 12, 2009, 17:49:37 »

Ładne akwa ja na twoim miejscu jakieś pielęgniczki bym kupił
Ja proponuję kakadu są piękne  Cool
Ja mam troijo Grin Grin

gg-733380
gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny

« Odpowiedz #24 : Styczeń 12, 2009, 18:30:17 »

Zapowiada sie bardzo ladnie, widze ze masz sporo cierpliwosci a to duzy plus w akwarystyce  Good !
Te łupki poskladane na sobie sa czyms sklejone dla pewnosci ?

CyFer
Stały użytkownik

« Odpowiedz #25 : Styczeń 12, 2009, 19:05:19 »

Łupki nie są sklejone. Leżą na sobie dosyć stabilnie Smiley Pomyślę nad tymi kakadu, ale nigdy nie miałem pielęgniczek to muszę o nich poczytać Smiley

loczek_13
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #26 : Styczeń 17, 2009, 14:52:32 »

FAJNE AKWA Wink

126l Ogólniak

160l Malawi
CyFer
Stały użytkownik

« Odpowiedz #27 : Styczeń 23, 2009, 18:48:10 »

Umieszczam kolejne zdjęcie w pierwszym poście Smiley Pozdrawiam!

mt-mc
Nowy
*

* 54 [l] Amazonka - czekająca na większe lokum

« Odpowiedz #28 : Styczeń 27, 2009, 00:33:44 »

Ale obyś tylko nie przesadził z tą ilością tych małych ryb. Możesz zrobić jeszcze jakoś ławicę z innych np. z zwinnika blehera i dokupić jakieś gurami z 4 sztuki. Było by fajnie. I możesz dokupić więcej roślin.
Ale akwarium na na razie wygląda fajnie a może być jeszcze lepiej.

Akurat Gurami to nie koniecznie - wystarczy przeczytać opis akwa, żeby wiedziec o wachaniach temp. powietrza w pokoju i sporej różnicy względem temperatury wody w zbiorniku oraz o braku [obecnie] pokrywy - jednym słowem labiryntowate łatwo tam przeziębić!

Akwarium bardzo ładne, widać ciekawą koncepcję i spójność w realizacji. Mnie osobiście podoba się to, że przewidujesz miejsce na rozrost roślin i tu wykazujesz myślenie 4 - wymiarowe!  Afro

To, co ewentualnie bym podszepnął:
- czy płyty utrzymujące belkę oświetleniową są solidnie przymocowane bo patrząc na zdjęcia nie jestem pewien? [na marginesie: braawa za oryginalne, proste i estetyczne rozwiązanie!]
- czy nie chcesz, nawet w obecnym stanie, przyciąć gąbkę na której stoi zbiornik, tej niebieskiej która lekko wystaje po obu stronach? [byle ostrożnie - szkoda porysować blat!]
- czy ewentualnie jeszcze nie dodać kryjówek dla planowanej większej ilości kirysków?
Ale to tylko kosmetyka. Akwarium świetne, myslę, że będzie się kapitalnie dalej rozrastać! - jestem ciekawy następnych zdjęć Cool

CyFer
Stały użytkownik

« Odpowiedz #29 : Styczeń 27, 2009, 10:59:24 »

Akurat Gurami to nie koniecznie - wystarczy przeczytać opis akwa, żeby wiedziec o wachaniach temp. powietrza w pokoju i sporej różnicy względem temperatury wody w zbiorniku oraz o braku [obecnie] pokrywy - jednym słowem labiryntowate łatwo tam przeziębić!

Tak, temperatura często się zmienia o jeden/dwa stopnie ze względu na brak grzałki i ostatnio zmieniającą się szybko pogodę za oknem. Na szczęście u mnie w mieszkaniu jest ciepło. Ryby trzymam w akwarium 54l (też bez grzałki) od początku listopada i na razie nie było zgonów Wink A co do Gurami... Jakoś szczególnie to nie przepadam za tą rybą Wink Obejdzie się bez niej Smiley

Jeszcze dzisiaj będę przesadzał trochę roślin. Szczególnie te szybko rosnące. Inne rośliny już nabierają kształtów i rogatki z nurzańcami tylko zabierają miejsce.

- czy płyty utrzymujące belkę oświetleniową są solidnie przymocowane bo patrząc na zdjęcia nie jestem pewien?

Ośmiorniczka Wink Szczerze to jestem zdziwiony, że tak porządnie się to trzyma.

- czy nie chcesz, nawet w obecnym stanie, przyciąć gąbkę na której stoi zbiornik, tej niebieskiej która lekko wystaje po obu stronach?

Zdecydowanie to jest dobry pomysł. Wyglądałoby to bardziej estetycznie Wink Szczególnie, że na górze gąbki są namalowane delfiny ;p Zajmę się tym w niedalekiej przyszłości Smiley

- czy ewentualnie jeszcze nie dodać kryjówek dla planowanej większej ilości kirysków?

Mam trochę kokosów, które mógłbym użyć, tylko że zauważyłem, że kirysy wolą siedzieć w gęstych roślinach takich jak rogatek, albo na liściach większych roślin. Kirysy mam od dawna i kokosy jakoś nie były ich zainteresowaniem Wink W razie czego jest jeszcze ten duży korzeń, w którym znajdzie się trochę miejsc do schowania. O ile nie zajmą ich zbrojniki Smiley

Niedługo wpuszczam pierwsze ryby, więc postaram się umieścić kolejne zdjęcia Smiley

Pozdrawiam!
« Ostatnia zmiana: Styczeń 27, 2009, 11:01:01 wysłane przez CyFer » Zapisane

Strony: 1 [2] 3 4 ... 6
  Drukuj  

Skocz do: