Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: 70 l - jak zagospodarować?  (Przeczytany 1194 razy)
kolokolokolo
Nowy
*

« : Styczeń 06, 2009, 15:44:22 »

Cześć!

Posiadam zbiornik 70 l z pełnym wyposażeniem - poszukuję pomysły na jego zagospodarowanie.

Akwarystyką zajmuję się ok 1,5 roku więc podstawy znam.

Zastanawiam się nad jakimś biotopem - może macie jakiś pomysł?

Teraz zbiornik stoi pusty ale w czerwcu będzie musiał być ponownie zamknięty - wyjazd.

Co można by zrobić z takim akwarium? Niekoniecznie muszą być w nim ryby, szukam po prostu oryginalnego sposobu na jego zagospodarowanie.

marek121221
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Styczeń 06, 2009, 16:41:34 »

Jeśli orginalnie to ja doradzam akwarium morskie z błazenkami nie no żart
ja proponuję:
1+1 ramirezy
10 neonek
10 krewetki red cherry papa

gg-733380
ivan23
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Styczeń 06, 2009, 23:25:30 »

Ramirezy, neonki, red cherry.............bleeeeee

Rzeczywiście, oryginalne jak cholera, te 3 gatunki są na tym forum wałkowane do zrzygania  Shocked

Do autora wątku: sorki, ale jak dla mnie startowanie z akwarium po to by po kilku miesiącach je zamknąć nie ma większego sensu. Mimo wszystko może jednak Kolega pomyślałby o zbiorniczku roślinnym, ew. dodał jakieś ładne ozdobne ślimaczki ? Wtedy w razie konieczności zakończenia zabawy nie byłoby dylematów co zrobić z fauną, przedstawicieli flory jakoś zawsze łatwiej się pozdbyć, ot choćby na allegro. A nawet jakby miały trafić do kubła, to przecież też żadna tragedia. Zresztą takie akwarium nie wymaga tyle zachodu, nie byłoby fauny, więc można by je spokojnie czyjejś opiece powierzyć, na czas nieobecności, bez większych obaw, że ów ktoś zrobi coś nie tak.

122, 63, 15, 36, 24, 24, 22
microrasbora galaxy, erythromicron, neocaridina heteropoda var. yellow, caridina babaulti cf. green, stripes, dario dario, boraras brigittae, cambarellus orange
Muchomorek
Super aktywny

...a cыновья уходят в бой!

« Odpowiedz #3 : Styczeń 06, 2009, 23:47:30 »

Zrób sobie akwarium z samymi małżami. Piasek, małże, glony, fitoplankton, zooplankton i dużo piasku.
gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny

« Odpowiedz #4 : Styczeń 07, 2009, 07:22:01 »

A moze jakies rybcie niewielkie naszych stawow i zamiast ogzrewania chlodzenie, bedzie oryginalnie i w czerwcu wroca do stawu

Muchomorek
Super aktywny

...a cыновья уходят в бой!

« Odpowiedz #5 : Styczeń 07, 2009, 14:01:35 »

A może wystawić na balkon, żeby się zrobił staw zimą :-)  Sam o tym kiedyś myslałem, trochę roślinek, kilka okonków, przerębel.
Szkoda, że niewykonalne, bo pęknie akwarium :-(
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: