Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2] 3
  Drukuj  
Autor Wątek: Jędrula - 54 l Amazonia  (Przeczytany 16553 razy)
Jędrula
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #15 : Styczeń 08, 2009, 10:55:56 »

Wiem o tym droga koleżanko Smiley W tej chwili jest tam tylko 15 W, ale lada dzień wypłata i będe tam upychał kolejne 15 W  Grin Bardziej chodziło mi o aranżacje zakładając ten wątek Smiley

Peterpl
Stały użytkownik

« Odpowiedz #16 : Styczeń 08, 2009, 11:00:17 »

Zapowiada się całkiem fajnie ale po co Ci dwa filtry w 54L ?

Akwarium 112L w budowie Wink

25L krewetkarium
- ok. 13 fire red
- 4 red nose
- 2 orange
- 4 crystal red
- otoski

http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=18202.msg165541#msg165541
Jędrula
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #17 : Styczeń 08, 2009, 18:00:18 »

Mniejszy ma spełniać rolę filtracji mechanicznej, ale i tak jest raczej tymczasowo. Duży jest nastawiony na pół mocy. Pralki nie mam, dzięki za troskę Wink
« Ostatnia zmiana: Styczeń 08, 2009, 23:43:20 wysłane przez Jędrula » Zapisane

Jędrula
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #18 : Styczeń 23, 2009, 01:55:28 »

Witam ponownie!

Zbiorniczek po małych zmianach. Tak jak pisałem - pozbyłem się piękniczkowatych. Z neonów czarnych zrezygnowałem, na ich miejsce stadko innesi.

Zmodyfikowałem oświetlenie wg koncepcji z wątku Wykorzystanie elektroniki z żarówki kompaktowej.

Paprotnicę sumatrzańską zredukowałem do "odrostów" z kupnej sadzonki. Główna roślinka zastąpiona kabombą karolińską, która rośnie również po lewej stronie - mam nadzieje że razem z nurzańcem zamaskuje mi główny filtr Wink Prócz tego przesadziłem obydwie żabienice.

Aktualne fotki:

Pozdrawiam, Jędrula.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 23, 2009, 02:00:19 wysłane przez Jędrula » Zapisane

Martin
Stały użytkownik

« Odpowiedz #19 : Styczeń 23, 2009, 07:26:56 »

Bardzo ładnie Ci to wyszło, ale po mojemu to dodałbym jakąś roślinke na sam tył akwa. Ale i tak jest Spoko  Cool Gratuluję.

Misquamacus
Super aktywny

« Odpowiedz #20 : Styczeń 23, 2009, 08:07:42 »

Tak w sumie nie jest źle, tylko ta żabienica pomniejsza optycznie zbiornik. Lepsza była by roślina o delikatniejszych liściach w tym litrażu.

>>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<<
>>>>>>>>   www.fawa.pl  <<<<<<<
Jędrula
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #21 : Styczeń 23, 2009, 12:51:33 »

Tak w sumie nie jest źle, tylko ta żabienica pomniejsza optycznie zbiornik. Lepsza była by roślina o delikatniejszych liściach w tym litrażu.

Jeszcze niedawno miałem tylko 15W w tym baniaku, więc roślinki nie rosły prawidłowo. Czekam aż żabienice się ustabilizują - ocelot powinien mieć krótkie, eliptyczne liście na wysokich łodygach.

Ale jestem otwarty na sugestie. Co proponujesz? Zależy mi żeby kontrastowało z bokami.

eryk@
Stały użytkownik

« Odpowiedz #22 : Styczeń 23, 2009, 13:22:14 »

Ja bym dał jakiś trawniczek,np. z jezycznika australiskiego.
Jędrula
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #23 : Styczeń 23, 2009, 22:46:41 »

Trawniczek raczej odpada - mam kiryski

gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny

« Odpowiedz #24 : Styczeń 24, 2009, 08:08:56 »

Trawniczek raczej odpada - mam kiryski
Kiryski nie zjadaja zdrowych roslin  Wink zywia sie tylko resztkami jedzenia i ewentualnie kawalkami nadpsutych roslinek (jesli nie sa sprzatniete) wiec nie wiem czemu odpada trawniczek ?

MichcioRoslina
Bywalec

« Odpowiedz #25 : Styczeń 24, 2009, 08:09:03 »

Nie przesadzaj. ja też mam kiryski i glosia rośnie Wink
Mutari28
Stały użytkownik

« Odpowiedz #26 : Styczeń 24, 2009, 08:22:16 »

Siemanko Jędrula, kiryski nie niszczą roślin  Cheesy, więc jak najbardziej możesz sobie sprawić ładny trawnik. A nie mógł byś obłożyć te kokosy gałęziatką. Ja u siebie teraz to zrobiłem, ale tylko te, które nie są zamaskowane roślinami, ładnie to wygląda. Mógłbyś jeszcze dokupić roślin na 2 i 3 plan. Ale poza tym ładny masz baniaczek.

Moje 375 litrów http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=19435.0

Zapraszam do oglądania i komentowania.

Pozdro
Marcin
MichcioRoslina
Bywalec

« Odpowiedz #27 : Styczeń 24, 2009, 08:27:09 »

Albo obsadzić kokos mchem javajskim tak jak ja mam ten korzonek na środku (wejdź sobie w mój link i spójrz na 1 i zdjęcie ostatnie zobaczysz jak sie rozrósł Smiley)
renii2
Stały użytkownik

lubimy rybcie (;

« Odpowiedz #28 : Styczeń 24, 2009, 11:27:54 »

A ja zamiast tej żabienicy, która rzeczywiście jest tutaj za duża proponuję Hygrofilię corymbosa albo Ludwigię repens- Cheesy bardzo ładne roślinki, które moim zdaniem będą lepiej pasować. Poza tym chyba nie powinno się wrzucać młodych osobników takich ryb jak zbrojnik po to, żeby je potem wymieniać, one w tak małym litrażu karłowacieją. Lepiej zastąpić je np. otoskami- małe i sympatyczne Wink, a tak w ogóle to ciekawa aranżacja

Jędrula
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #29 : Styczeń 25, 2009, 13:16:41 »

Kiryski nie zjadaja zdrowych roslin  Wink zywia sie tylko resztkami jedzenia i ewentualnie kawalkami nadpsutych roslinek (jesli nie sa sprzatniete) wiec nie wiem czemu odpada trawniczek ?

Nie chodzi o zjadanie, tylko o miejsce do "kopania", którego i tak nie ma już zbyt wiele przy 7 doś dużych kirysach. Po za tym akwarium jest chyba za niskie jak na "zielony dywan".

Siemanko Jędrula, kiryski nie niszczą roślin  , więc jak najbardziej możesz sobie sprawić ładny trawnik. A nie mógł byś obłożyć te kokosy gałęziatką. Ja u siebie teraz to zrobiłem, ale tylko te, które nie są zamaskowane roślinami, ładnie to wygląda. Mógłbyś jeszcze dokupić roślin na 2 i 3 plan. Ale poza tym ładny masz baniaczek.

Myślałem wżałśnie o gałęzatce na kokosie  Grin Nawet wspomniałem o tym w którymś z poprzednich postów.

A ja zamiast tej żabienicy, która rzeczywiście jest tutaj za duża proponuję

Z żabienic nie zrezygnuję Wink

Strony: 1 [2] 3
  Drukuj  

Skocz do: