Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Jak rozmnożyć rybki « Ramirezeki się wytarły w ogólnym:) Pomocy:):)
Strony: 1 2 [3]
  Drukuj  
Autor Wątek: Ramirezeki się wytarły w ogólnym:) Pomocy:):)  (Przeczytany 12744 razy)
Martin
Stały użytkownik

« Odpowiedz #30 : Luty 05, 2009, 23:33:52 »

"Dobre bd te pokarmy w Iszych dniach życia ramirez?"

First bytes ponoć jest dobry. Drugiego nie znam.

"Teraz 2. pytanie. Mam w zapasie 2 aqw. jdno 15 l. a 2gie 50l (które było by lepsze?). Mugłbym tam wpuścić jedno pare ramirez. I teraz pytanie. Jak myslicie jak złożo w którymś tym aqw to jak nie bd ich oddzielał to nie pozjadaja ikry lub potem młodych?"

Raczej to większe dla jednej pary - typowo tarliskowe z kryjówkami, kamyczkami itp... Ramirezki zajmują się narybkiem, narybek pilnuje się rodziców. Kiedy poczują się zagrożone, zestresują się, wszamią kawior bądź też małe...

serwisek35
Stały użytkownik

I`m the last one

« Odpowiedz #31 : Luty 05, 2009, 23:41:56 »

Kupione pokarmy są takie:
1.  Hikari FIRST BITES
na pierwsze dni jest dobry
2. JBL NOBILFLUID artemia  w płynie
po tygodniu możesz podawać ten
Teraz 2. pytanie. Mam w zapasie 2 aqw. jdno 15 l. a 2gie 50l (które było by lepsze?). Mugłbym tam wpuścić jedno pare ramirez. I teraz pytanie. Jak myslicie jak złożo w którymś tym aqw to jak nie bd ich oddzielał to nie pozjadaja ikry lub potem młodych? Możliwe jest wychowanie samodzielnie w takim duzym aqw jak 50l?
zdecydowanie pięćdziesiątka!
i na koniec ikrę wcinają niedoświadczone pary, ale skoro Twoje się już wytarły to nie powinno nic złego się stać po następnym tarle

Akwarystyka to hobby, Rodzina to obowiązki
GG 10680128
Martin
Stały użytkownik

« Odpowiedz #32 : Marzec 17, 2009, 23:11:39 »

ODKOPUJE (I KRZYCZE Smiley )

WIDZĘ LARWY RAMIREZEK - CWANIAKI SCHOWAŁY SIĘ ZA KORZENIEM, TATUŚ ICH PILNUJE I PRZEGANIA MAMUŚKĘ.

MAM SUCHY POKARM DLA NARYBKU - WSYPAŁEM TROCHĘ.

PORADŹCIE CO JESZCZE MOGĘ ZROBIĆ <RADOCHA>

a teraz już nie krzyczę, tylko proszę o rady Smiley

Martin
Stały użytkownik

« Odpowiedz #33 : Marzec 20, 2009, 11:53:29 »

Narybek się wykluł, rodzice opiekują się na zmianę Smiley

Zdjęcia (jakość kiepska, bo się nieźle zbunkrowały)

ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #34 : Marzec 20, 2009, 14:37:02 »

gratulacje Cheesy

Martin
Stały użytkownik

« Odpowiedz #35 : Marzec 20, 2009, 17:59:35 »

I moje skarby już pływają:

(Kliknij, a otworzy się duże zdjęcie)
Podałem im JBL Nobil Fluid (Artemia)

edit - nowe zdjęcie:

I film na YT:
« Ostatnia zmiana: Marzec 21, 2009, 22:51:50 wysłane przez Martin » Zapisane

Herodotus
Nowy
*

« Odpowiedz #36 : Sierpień 17, 2009, 15:46:23 »

Porzebne info!!:)

Witam, dwa dni temu w moim ogólnym akwarium (112 l.) na plaskim kamieniu w rogu akwarium ramirezka zlozyla ikre... ikre pojawila sie w nocy i zauwazylem ja od razu po zapaleniu rano swiatla... od razu zauwazyl ja takze niewielki zbrojnik i molinezja... chyba troche spanikowalem i z racji tego, ze mlody samiec ramerezki slabo bronil ikry to przenioslem kamiec wraz z przyklejonymi jajami do 15 litrowego akwa pzygotowanego dla pary ramirezek... na poczatku wszystko wygladalo niezle, ale dzis zauwazylem, ze czesc ikry pokrywa plesn:( na szczescie nie wszystkie jaja (bo sa rozproszone na kamieniu) ale obawiam sie, ze moze to spotkac takze te wygladajace jeszcze zdrowo... czy plesn pojawila sie bo jaja byly martwe, czy dlatego ze przenioslem ikre i nie miala ona juz opieki rodzicow... czy jest szansa ze czesc jaj jednak dotrwa do wylegu?? niektore z nich pociemnialy, inne wciaz pozostaja jasne, prawie ze biale... mam wrazenie,ze w niektorych widac malutkie larwy, choc ciezko mi to stwierdzic, gdyz sa one jeszcze bardzo male...

...mam tez pytanie co do karmienia.. kupilem prepaat w proszku z proteinami dla malutkiego narybku... czy to jest cos warte?? czy konieczne jest karmienie zywym pokarmem....??
Strony: 1 2 [3]
  Drukuj  

Skocz do: