Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Jak rozmnożyć rybki « Ramirezeki się wytarły w ogólnym:) Pomocy:):)
Strony: 1 [2] 3
  Drukuj  
Autor Wątek: Ramirezeki się wytarły w ogólnym:) Pomocy:):)  (Przeczytany 12720 razy)
szymczak16
Stały użytkownik

« Odpowiedz #15 : Styczeń 10, 2009, 14:45:47 »

OKI Wink niebęde wybierał. I niebęde nic ryzykował. Trudno ile się wykluje to się wykluje. Jajeczek rusza się coraz więcej Grin Mam pytanie dlaczego te jajeczka niektóre są białe? To znaczy ze samiec je niezapłodnił?? A i jeszcze jedno po jakim czasie karmić młode?i czym najlepiej tak na sam poczatek? Bo później to dam sobie radę:)  papa
serwisek35
Stały użytkownik

I`m the last one

« Odpowiedz #16 : Styczeń 10, 2009, 14:49:34 »

Witam. Polecam Ci ten artykuł, z pewnością coś wniesie pożytecznego. powodzenia Good !
http://www.apisto.pl/gallade_ramirezy.php

Akwarystyka to hobby, Rodzina to obowiązki
GG 10680128
szymczak16
Stały użytkownik

« Odpowiedz #17 : Styczeń 10, 2009, 16:17:06 »

Witam. Polecam Ci ten artykuł, z pewnością coś wniesie pożytecznego. powodzenia Good !
http://www.apisto.pl/gallade_ramirezy.php

Dzięki za pomoc, ale ten artykuł już czytałem Cheesy trochę sie przydał:)
Drago
Super aktywny

akwarystyka jest dla pasjonatów

« Odpowiedz #18 : Styczeń 10, 2009, 18:01:27 »

Tak ikra nie zapłodniona psuje się i bieleje,po 3 dniach od wyklucia zazwyczaj zaczyna pływać i wtedy trzeba karmić.Tak jak pisałem najlepiej karmić pierwotniakami,ale na necie znalazłem że inni karmią :larwami solowca, startym-gotowanym żółtkiem jajka i pylistą suchą paszą,ale znalazłem tez opinie:Ja osobiście nie mam pokarmu mniejszego od larw solowca, w rezultacie młode maja trochę problemów z jedzeniem takiego pokarmu. Zarówno w "South American Dwarf Cichlids" Maylanda i Borka, jak i w "American Cichlids I - Dwarf Cichlids" Linke i Staecka wspomina się, że usta narybku są zbyt małe żeby połknąć larwę solowca i sugerowane są nicienie mikro. Nie sądzę, że osobniki hodowane w akwariach różnią się od dzikich ale nie miałem dużych strat wśród młodych. Prawdopodobnie samiec rozdrabnia larwy solowca i karmi młode które same nie mogą ich zjeść. Mój znajomy również wychowywał młode wyłącznie na larwach solowca.

Akwarium może mieć każdy, akwarystą trzeba się urodzić bo może tylko 2% to hobbyści reszta to ludzie którzy mają ryby. Lecz  czym jest bezmyślne lampienie się na najpospolitsze gatunki i ciąże u gupika wśród chwastów, w porównaniu z odkrywaniem i poznawaniem nowych, tajemniczych i ciekawych gatunków
szymczak16
Stały użytkownik

« Odpowiedz #19 : Styczeń 10, 2009, 20:18:01 »

Ja mam w zanadrzu mrożonke cyklopa, artemi:) Myślę że cyklop powinien być dobry. Niom i oczywiście będe dawał pyłek z płatków, bd musiał go dobrze rozdrobnić:) Smiley
Drago
Super aktywny

« Odpowiedz #20 : Styczeń 10, 2009, 21:04:09 »

Możesz także spróbować przyklejać tabletki pokarmowe do szyb, możliwe że będom skubały.

Akwarium może mieć każdy, akwarystą trzeba się urodzić bo może tylko 2% to hobbyści reszta to ludzie którzy mają ryby. Lecz  czym jest bezmyślne lampienie się na najpospolitsze gatunki i ciąże u gupika wśród chwastów, w porównaniu z odkrywaniem i poznawaniem nowych, tajemniczych i ciekawych gatunków
maciej321
Nowy
*

« Odpowiedz #21 : Styczeń 10, 2009, 21:28:26 »

no ja tez mam tabletki i sa bardzo dobre dal rybek. Bardzo ładnie skubią Smiley
szymczak16
Stały użytkownik

« Odpowiedz #22 : Styczeń 14, 2009, 21:09:06 »

Dzisiaj Iszy raz karmiłem młode gotowanym żółtkiem jaja. Bardzo zmielonym i rozpuszczonym w wodzie. Rybki jeszcze niektóre mają woreczki żółciowe. ALe ja niezauwarzyłem żeby one coś jadły Sad jutro podam im drożdże też dobrze zmielone. Jak myślicie przy takim pokarmie jak napisałem wychowam je?? I czy dużo bd brudził wode? Co ile podmianka? W następnym tygodniu bd podawał im nicienie mikro. Czekam na odp.
Drago
Super aktywny

« Odpowiedz #23 : Styczeń 14, 2009, 21:20:23 »

Jak mają woreczek żółtkowy to nie będom jeszcze jadły,co do żółtka nie trzeba go mielić wystarczy ugotowane rozetrzeć w wodzie.Wodę trzeba podmienić zaraz po karmieniu i ściągnąć muł bo żółtko bardzo zanieczyszcza wodę,drożdże podobnie.Czy wychowasz na takim pokarmie nie mam pojęcia.

szymczak16
Stały użytkownik

« Odpowiedz #24 : Styczeń 14, 2009, 21:22:34 »

Jak mają woreczek żółtkowy to nie będom jeszcze jadły,co do żółtka nie trzeba go mielić wystarczy ugotowane rozetrzeć w wodzie.Wodę trzeba podmienić zaraz po karmieniu i ściągnąć muł bo żółtko bardzo zanieczyszcza wodę,drożdże podobnie.Czy wychowasz na takim pokarmie nie mam pojęcia.
to co ja mam im dawać w I szych dnia życia??
Dzisiaj dałem poniewarz niektóre maja te woreczki a niektóre sie juz pozbyły:)
Drago
Super aktywny

« Odpowiedz #25 : Styczeń 14, 2009, 21:26:38 »

A próbowałeś wrzucać tabletki pokarmowe,gdzieś czytałem że jeden kolo tak odchował ramirezy chociaż nie wszystkie.

szymczak16
Stały użytkownik

« Odpowiedz #26 : Styczeń 14, 2009, 21:30:56 »

Nie tab. na Isze dni są zaduże, zostane przy tych zółtkach i drożdzach. W następnym tyg podam im nicienie mikro, a potem dafinę zywo Cheesy
szymczak16
Stały użytkownik

« Odpowiedz #27 : Luty 05, 2009, 21:42:01 »

Niestety ramirezki miałem tylko dwa tyg i mi padły. Dlatego że wyjechałem na ferie na tydz. i pod opiekie narybek zostawiłem bratu. A on jest ciemny w tych sprawach i pewnie zabrudził wode prz karmieniu i rybki popadały Sad
Mam kilka pytań znowu kupiłem dwa pokarmy, potem bd podawał nicienie mikro.
Kupione pokarmy są takie:
1.  Hikari FIRST BITES
2. JBL NOBILFLUID artemia  w płynie
Dobre bd te pokarmy w Iszych dniach życia ramirez?
Teraz 2. pytanie. Mam w zapasie 2 aqw. jdno 15 l. a 2gie 50l (które było by lepsze?). Mugłbym tam wpuścić jedno pare ramirez. I teraz pytanie. Jak myslicie jak złożo w którymś tym aqw to jak nie bd ich oddzielał to nie pozjadaja ikry lub potem młodych? Możliwe jest wychowanie samodzielnie w takim duzym aqw jak 50l? Boje sie ze oni tam nieznajda pokarmu itp.
Czekam na odp. bo mam dwie pary ramirez w 126l i już każda para po dwa razy mi sie wytarła Cheesy
Martin
Stały użytkownik

« Odpowiedz #28 : Luty 05, 2009, 21:48:10 »

I ja doczekałem się pierwszego razu Smiley Cholera, ale ładnie się gziły Smiley I te kolory... Coś pięknego. Widzę sporo jajeczek i pilnują je rodzice na zmianę...

szymczak16
Stały użytkownik

« Odpowiedz #29 : Luty 05, 2009, 23:05:11 »

a może ktoś mi odp. na moje zadane pytania?
Strony: 1 [2] 3
  Drukuj  

Skocz do: