Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Choroby « Sera Bactopur Direkt - dawkowanie
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Sera Bactopur Direkt - dawkowanie  (Przeczytany 3971 razy)
Esmi
Bywalec

Cave hominem

« : Styczeń 12, 2009, 20:32:26 »

Zastosowałam kurację w osobnym zbiorniku preparatem Sera Bactopur Direkt. Niestety nie mam pudełka z preparatu i nie wiem jak go stosować. Wiem tylko, że daje się 1 tabl. na 50l wody. Czy ktoś wie jak to stosować? Kiedy następna dawka, w jakiej ilości, kiedy podmiana i jaka dawka po podmianie i jak długo prowadzić kurację?

Jesteśmy zarozumiałymi ignorantami zapatrzonymi w swoje "człowieczeństwo", które zamiast otworzyć nam szerzej oczy na otaczający nas świat, przysłoniło je mgłą pychy.
Drago
Super aktywny

akwarystyka jest dla pasjonatów

« Odpowiedz #1 : Styczeń 12, 2009, 21:08:57 »

SERA baktopur direct to antybiotyk likwiduje wszelkie bakterie w chorobach wirusowych jest nieskuteczny.Ja po zastosowaniu w ogólnym nie wymieniałem wody po 3 dniach tylko przy cotygodniowej podmianie. 1 tabletka na 50l czyli np. akwarium 200l = 4 tablety,trzeba je najpierw rozpuścić w słoiku w letniej wodzie, a następnie rozlać po całym akwarium.Ja u siebie po kuracji nie stosowałem SERA Aqutan i SERA Nitrivec. Tu jest link z instrukcją stosowania.

http://www.discus_org_pl/smf/index.php?topic=403.0

Akwarium może mieć każdy, akwarystą trzeba się urodzić bo może tylko 2% to hobbyści reszta to ludzie którzy mają ryby. Lecz  czym jest bezmyślne lampienie się na najpospolitsze gatunki i ciąże u gupika wśród chwastów, w porównaniu z odkrywaniem i poznawaniem nowych, tajemniczych i ciekawych gatunków
Esmi
Bywalec

Cave hominem

« Odpowiedz #2 : Styczeń 12, 2009, 21:29:19 »

Wielkie dzięki! Właśnie o to mi chodziło papa

Jesteśmy zarozumiałymi ignorantami zapatrzonymi w swoje "człowieczeństwo", które zamiast otworzyć nam szerzej oczy na otaczający nas świat, przysłoniło je mgłą pychy.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: