Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Żabka  (Przeczytany 3651 razy)
Danuta
Bywalec

« : Wrzesień 08, 2004, 08:36:15 »

Moja żabka a mam ich dwie atakuje rybki - to karlik szponiasty. Bardzo agresywny, druga jest całkiem grzeczna. Tongue

Akwa 80l
20 rybek małych

Pozdrowienia z Olkusza
sir Michael
Bywalec

« Odpowiedz #1 : Wrzesień 08, 2004, 11:52:30 »

Po pierwsze: na bezrybiu i żaba ryba, ale chyba powinno to być w 'Nierybiaste' :wink:
Po wtóre: dziwne, dawniej miałem żaby (karliki) i to one były ofiarami :?
atusia
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Wrzesień 08, 2004, 12:03:41 »

Moja żabka czasami dziubnie kiryska, ale to tylko wtedy jak kiryski dostaną pokarm w tabletce :wink:  ona uwielbia ten pokarm i wtedy przepycha się "łapkami"oraz dziubie ... :wink:

Pozdrawiam Beata

240l-paletki
Tomlsv
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Wrzesień 08, 2004, 14:16:54 »

Moje karliki także są potulne, sporadycznie odgonią jakąś rybke podczas żerowania. Napewno nie są w stanie zrobić Twoim rybom krzywdy.

http://akwarium.cdi.pl/avataranim.html  avatary (zdjęcia/obrazki pod nick) na forum !
Jak komuś nie działa to dodać www do adresu.
Riczi
Stały użytkownik

« Odpowiedz #4 : Wrzesień 10, 2004, 16:22:21 »

Ja mam karlika szponiastego i też atakuje ryby. Śmiać mi się z tego chce, ponieważ fajnie to robi, a ryby się tym nie przejmują. Nie martw się nic się nie stanie. Karliki dlatego atakują, ponieważ jak się da im mięsko, to odzywa się w nich instynkt łowiecki. Dajesz jakieś robaki :?:

Mam akwa. 83.538l, 6 skalarów, 2 kiryśniki czarnoplame, liposarcus multiradiatus - plecostomus, mieczyk czerwony, 2 gupiki, 7 neonów inessa, żabka - karlik szponiasty oraz 2 ampularie. Hodowcą jestem od roku. Mam 16 lat. Urodziły się młode skalary
Danuta
Bywalec

« Odpowiedz #5 : Wrzesień 18, 2004, 19:33:39 »

Nie daję robali bo ciągle mają problem po zjedzeniu robali coś nie tak z jelitami jakieś długie białe odchody . :oops:
Sir Michael a czy nie jest to w Nierybiaste?

Akwa 80l
20 rybek małych

Pozdrowienia z Olkusza
Tomlsv
Super aktywny

« Odpowiedz #6 : Wrzesień 19, 2004, 20:15:26 »

To moze dawaj mniej tych robali, wtedy odchody niebedą takie długie, a ze białe to czasem sie zdarza.

http://akwarium.cdi.pl/avataranim.html  avatary (zdjęcia/obrazki pod nick) na forum !
Jak komuś nie działa to dodać www do adresu.
Michał.akwa.
Nowy
*

« Odpowiedz #7 : Grudzień 31, 2004, 00:51:35 »

w moim akwariu to żabka jest raczej ofiarą  Sad  cały czas musi się chować przed skalarami. miałem dwie ale jedną już zjadł dorosły skalar :evil:

akwarium 120l
Danuta
Bywalec

« Odpowiedz #8 : Styczeń 13, 2005, 10:07:46 »

moja żabka była juz dość duża i ostatnio gdzieś ją wcięło. Nie znalazłam jej nigdzie i nie mam takich ryb coby ją zjadły. Może wyskoczyła z akwa jak zdjęłam pokrywę? Ale nigdzie jej na podłodze nie ma. Kupiłam następne 2 bo lubię mieć coś ciekawego w akwa do oglądania. Są maleńkie i zwied :roll: zają akwa.
OOO!!!Znalazłam w drugim końcu pokoju ususzoną żabcie Smiley Tak skończyła się jej przygoda zwiedzania mieszkania.

Akwa 80l
20 rybek małych

Pozdrowienia z Olkusza
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: