Bea
|
 |
« : Wrzesień 08, 2004, 13:33:14 » |
|
Niezby przyjemne pytanie: Jak wyglądają odchody zdrowych ryb? Mój zbrojnik właśnie zrobił długą szarą niteczkę długości ok 7 cm, :shock: czy to normalne?
|
|
|
|
Pozdrawiam 112 l i: 6 neonków Inessa, 5 danio pręgowane, 3 gupiki, 1 ramirezka, 2 skalary, 2 gurami mozaikowe, 4 mieczyki, 2 molinezje Black Molly, 1 zbrojnik niebieski 25 l kotnik: około 10małych molinezji Black i kilkanaście malutkich gupiczków.
|
|
|
wirek
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #1 : Wrzesień 08, 2004, 13:41:59 » |
|
zauważylem, że sporo w tym temacie zależy od pokarmu i osobowości rybki. Gdy moje rybki dostają suszone żóltko walą wyraźnie jaśniejszym kolorem, a konsystencja też bywa różna. Co wcale im nie przeszkadza żyć, bądź co bądź, w kupie  . Sądzę, że więcej o zdrowiu ryb powie ich zachowanie i wygląd zewnętrzny. Moim rybkom, zwlaszcza tym plywającym w górnej strefie (danio, makropody) często zdarza się plywać z dlugą szarą lub brunatną nitką.
|
|
|
|
Tańczący z rybkami
|
|
|
Oggy
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #2 : Wrzesień 11, 2004, 16:53:05 » |
|
Zgodze sie z poprzednim postem, to zalezy w duzej mierze od podawanego pokarmu !
|
|
|
|
------BLINK 182------ Dwoma Sowami AMERICAN PIE To Jest To !!!
|
|
|
Maciek
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #3 : Wrzesień 12, 2004, 22:00:46 » |
|
Niezby przyjemne pytanie: Jak wyglądają odchody zdrowych ryb? Mój zbrojnik właśnie zrobił długą szarą niteczkę długości ok 7 cm, :shock: czy to normalne? a ile cm ma ten zbrojnik? bo odchody na 7 cm to robia raczej duze ryby, jestes pewna ze taka dlugosc czy ot tak ci sie napisalo zeby bylo efektownie? :mrgreen:
|
|
|
|
Akwa 75l - ogólne.
Zamienię dziewczynę na duże akwarium ;-)
|
|
|
Bea
|
 |
« Odpowiedz #4 : Wrzesień 12, 2004, 22:21:42 » |
|
Niezby przyjemne pytanie: Jak wyglądają odchody zdrowych ryb? Mój zbrojnik właśnie zrobił długą szarą niteczkę długości ok 7 cm, :shock: czy to normalne? a ile cm ma ten zbrojnik? bo odchody na 7 cm to robia raczej duze ryby, jestes pewna ze taka dlugosc czy ot tak ci sie napisalo zeby bylo efektownie? :mrgreen: Na pewno nitka była dłuższa niż on sam. Ale widziałam to tylko raz. Może miał zatwardzenie. :wink:
|
|
|
|
Pozdrawiam 112 l i: 6 neonków Inessa, 5 danio pręgowane, 3 gupiki, 1 ramirezka, 2 skalary, 2 gurami mozaikowe, 4 mieczyki, 2 molinezje Black Molly, 1 zbrojnik niebieski 25 l kotnik: około 10małych molinezji Black i kilkanaście malutkich gupiczków.
|
|
|
Maciek
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #5 : Wrzesień 12, 2004, 22:25:22 » |
|
Niezby przyjemne pytanie: Jak wyglądają odchody zdrowych ryb? Mój zbrojnik właśnie zrobił długą szarą niteczkę długości ok 7 cm, :shock: czy to normalne? a ile cm ma ten zbrojnik? bo odchody na 7 cm to robia raczej duze ryby, jestes pewna ze taka dlugosc czy ot tak ci sie napisalo zeby bylo efektownie? :mrgreen: Na pewno nitka była dłuższa niż on sam. Ale widziałam to tylko raz. Może miał zatwardzenie. :wink: Ano tak bywa ze zbrojnikami niebieskimi, od czasu stac je na zrobienie rzeczy wiekszych od siebie. :wink:
|
|
|
|
Akwa 75l - ogólne.
|
|
|
Riczi
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #6 : Wrzesień 13, 2004, 14:15:00 » |
|
Taaaaa. A mój ma 21 cm i zrobił większą o 2x od siebie. Czy nie uważacie że wybraliśmy dziwny temat do rozmowy :?: 
|
|
|
|
Mam akwa. 83.538l, 6 skalarów, 2 kiryśniki czarnoplame, liposarcus multiradiatus - plecostomus, mieczyk czerwony, 2 gupiki, 7 neonów inessa, żabka - karlik szponiasty oraz 2 ampularie. Hodowcą jestem od roku. Mam 16 lat. Urodziły się młode skalary
|
|
|
Maciek
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #7 : Wrzesień 13, 2004, 18:45:56 » |
|
Taaaaa. A mój ma 21 cm i zrobił większą o 2x od siebie. Czy nie uważacie że wybraliśmy dziwny temat do rozmowy :?:  temat jak każdy inny, byle by się rozmowa trzymała kupy 
|
|
|
|
Akwa 75l - ogólne.
|
|
|
atusia
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #8 : Wrzesień 13, 2004, 21:26:26 » |
|
temat jak każdy inny, byle by się rozmowa trzymała kupy  :lol:.... nio... to raczej rozmowa się trzyma.... :mrgreen:
|
|
|
|
|
|
|
ola177
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #9 : Grudzień 20, 2005, 14:05:07 » |
|
A ja dzisiaj zobaczyłam na dnie czerwone odchody moich rybek. Dodam że stało się to po pzjedzeniu pokarmu Tetra Pro, w którym przeważają czerwone płatki.
|
|
|
|
60l 4xneon Inesa 2x danio 1xgurami plamiste 4gupiki 1bocja 2glonojady 1żabka 2molinezje +narybek gupików 2 żabki - karliki
|
|
|
mdramski
|
 |
« Odpowiedz #10 : Grudzień 20, 2005, 15:35:44 » |
|
No to nie powinno Cię to dziwić.
|
|
|
|
|
|
|
Leloo
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #11 : Grudzień 20, 2005, 16:02:04 » |
|
mloje glonki smigaja z jeszcze dluzszymi kupkami:P a mlode -> ponad 2 cm glonojady smigaja z takimi po 2 cm:P
|
|
|
|
112; i kotnik 12l
|
|
|
|