Witam..
Posiadam Akwarium o pojemności 100 l. Posiadam w nim m.in: 2 bocje wspaniałe,3 cierniooczki, 1 zbrojnika niebieskiego oraz parke Gurami marmurkowego - i tu zaczyna się mój problem.
Gurami są naprawdę wspaniałe, ale mój samiec jest bardzo terytorialny, samica jest wciąż przeganiana( ale krzywdy jej jeszcze nie zrobił) Na szczęście posiadam bardzo dużo kryjówek ( dużo roślin,korzenie, skałki samemu sklejane itp..) więc samica bez problemu zawsze ma się gdzie schować. Mam zamiar dokupić jeszcze 1 samice gurami , aby złośliwość samca rozłożyła się na 2 samice.Mam nadzieję że to dobry pomysł?
?? W każdym razie chciałbym dokupić stadko Razbor Klinowych ( tylko nie wiem ile? jak sądzicie???) No i teraz mój największy dylemat - bardzo chciałbym w to wszystko wmieszać Gurami Mozaikowy (1+1 albo1+2)
I tu nie wiem jak sprawa ma się co do tego połączenia , marmurkowego z mozaikowym?
? Jakbym miał zbiornik powyżej 200l to bym się raczej nie przejmował, ale posiadam 100 l. Może ktoś z was miał juz takie doświadczenie??? Proszę o radę....