Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « Pytanie - odeszla samiczka kakadu :( CO ZROBIC??
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Pytanie - odeszla samiczka kakadu :( CO ZROBIC??  (Przeczytany 1462 razy)
izago1
Stały użytkownik

« : Styczeń 17, 2009, 09:32:52 »

Wlasciwie to nie wiem, gdzie wstawic to pytanie, dlatego pisze tutaj, bo tu raczej o wszystkim mozna.
Otoz wstalam dzisiaj rano, no i jak zwykle pierwsze moje kroki po umyciu sie, to akwarium. No i co widze?!! Shocked lezy sobie na dnie samiczka kakadu. Od razu sprawdzilam parametry- ale parametry bez zmian. Zastanawiam sie dlaczego Huh Z samcem raczej dobrze zyla, nie dokuczal jej za bardzo, a jak czasami tak w brzuszek ja pyszczkiem szturchnal to ona sobie nic z tego nie robila, a jak juz sie denerwowala, to miala gdzie uciekac ( sporo kryjowek ). Wczoraj jedyne co zrobilam ( moze i zle ) to zdjelam ten wezyk z gory od filtra, dlatego ze moje rosliny az sie lamaly taki byl silny prad. Teraz nie wiem czy dokupowac mojemy samcowi jeszcze jedna samiczke? Prosze o rady!
« Ostatnia zmiana: Styczeń 17, 2009, 10:38:29 wysłane przez izago1 » Zapisane

54l
6xneon czerwony
3xgupik endlera
5xotosek
5xkirysek pando podobny
2+1 pielegniczka ramirezi
Smiley Smiley
sircula
Bywalec

« Odpowiedz #1 : Styczeń 17, 2009, 09:46:59 »

A ile masz tych samiczek?...Kakadu to rybcie haremowe, więc warto mieć kilka samiczek na jednego samca. Jak się uprze to może zagonic samicę jeśli jest jedna i nie gotowa do tarła...Mogła też paść oczywiście z powodu jakiegoś choróbska.
pozdro

"Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu." - Stanisław Lem
<br>http://www.artrock.pl/recenzje_sc.php?id=2365
izago1
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Styczeń 17, 2009, 10:01:42 »

Tylko reszta obsady zupelnie w porzadku, przynajmniej takie sprawiaja wrazenie Huh Mialam jedna samiczke z tego wzgledu, ze mam male akwarium (54 l ), a wiec dokupowac mu jeszcze jedna czy nie, co myslicie?

54l
6xneon czerwony
3xgupik endlera
5xotosek
5xkirysek pando podobny
Smiley Smiley
jurekk
Stały użytkownik

« Odpowiedz #3 : Styczeń 17, 2009, 12:44:32 »

Bym kupił 2 samice. Zresztą, sam mam 1 samca + 2 samice. Jeżeli masz duzo kryjówek to będzie OK. Wstaw dwie małe połówki kokosa po przeciwległych kątach akwa i wszystko będzie OK. Samce są wredne i potrafią zamęczyć samice, to widać gołym okiem. Pozdro...  Wink
izago1
Stały użytkownik

« Odpowiedz #4 : Styczeń 17, 2009, 14:47:12 »

Kupilam dwie samiczki, narazie jeszcze w woreczku w akwarium plywaja. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Od razu zapytalam czy bede mogla oddac samiczke jesli samiec stanie sie wobec niej agresywny- no i bede mogla Grin papa

54l
6xneon czerwony
3xgupik endlera
5xotosek
5xkirysek pando podobny
Smiley Smiley
Mataertest
Bywalec

« Odpowiedz #5 : Styczeń 18, 2009, 20:47:41 »

nie trzymając się tematu

za ile kupiłaś kakadu???

ziomy111
Zainteresowany
**

Pterophyllum altum

« Odpowiedz #6 : Styczeń 18, 2009, 20:55:04 »

tak samo nie trzymając się tematu:
Ryby nie padają tylko dla tego że parametry są złe Wink może miała swoje lata i poprostu padła Smiley zdarza się  papa

Akwa 120l:
http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=20908.0
Akwa 450l:
www.pl
Akwa 960l:
www.pl
Czyli wszystkie wkrótce po "remoncie" Wink
izago1
Stały użytkownik

« Odpowiedz #7 : Styczeń 20, 2009, 19:50:22 »

Mieszkam w Holandii, jesli cie interesuje cena jeszcze to za samiczki zaplacilam 6, 75 euro.

Chodzi o to, ze to byla dosc mloda rybka, dlatego probowalam znalezc przyczyne. Najbardziej prawdobodobne, ze byla to sprawka samca- przynajmniej moim zdaniem! papa

54l
6xneon czerwony
3xgupik endlera
5xotosek
5xkirysek pando podobny
Smiley Smiley
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: