Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Pielęgniczki w 70 litrach  (Przeczytany 1714 razy)
sydar
Nowy
*

« : Styczeń 17, 2009, 14:52:20 »

Witam
Myślałem o wpuszczeniu do akwarium ok.70 litrów kilku niewielkich pielęgniczek (p. Ramireza, p. Żółta, ew. p. Kakadu +"coś na dno" + "coś kolorowego" np. neonki inessa, micro... galaxy, danio . Może macie jakieś ciekawe propozycje bądż sugestie. Chodzi mi o to żeby było jak najbardziej kolorowo, a zarazem aby rybki czuły sie dobrze w swoim towarzystwie
Kiedyś posiadałem większe akwarium i z powodzeniem hodowałem sobie w nim rybki (pielęgnica zebra, pielęgnica meeka, kiryski, barwniaki czerwonobrzuche), więc można powiedzieć, że jakieś tam doświadczenie posiadam i nie boję się wyzwań Cheesy

loczek_13
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1 : Styczeń 17, 2009, 14:56:03 »

- barwniaki czerwonobrzuche/ramirezy
- 10-12 neonek innesa
- 4 kiryski pstre
POZDRO

126l Ogólniak

160l Malawi
sydar
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Styczeń 17, 2009, 15:10:17 »

Miałem kiedyś barwniaki  Cheesy piękne i wdzięczne rybki. Tylko jak one potraktuja ramirezy? Nie będzie problemów? W 70 litrach nie zapewnię niesamowitej ilości kryjówek? A Ramirezy z tego co pamiętam są dość statycznymi rybkami
izago1
Stały użytkownik

« Odpowiedz #3 : Styczeń 17, 2009, 15:11:22 »

A ja chyba bym postawila na Pielegniczke viejita 1+2, do tego razbory galaxy i otoski. Jakiej dlugosci masz akwarium? papa

54l
6xneon czerwony
3xgupik endlera
5xotosek
5xkirysek pando podobny
2+1 pielegniczka ramirezi
Smiley Smiley
sydar
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Styczeń 17, 2009, 15:22:37 »

Akwarium jeszcze nie zakupione. W planach  60szer, 30gł , 40wys.  Narazie robię rozeznanie. Chciałbym wybrać jak najlepiej, żeby póżniej nie musieć sie martwić, że coś nie bedzie grało. Pozdro
izago1
Stały użytkownik

« Odpowiedz #5 : Styczeń 17, 2009, 16:10:33 »

Dla pielegniczki viejita akwarium minimum 70 cm dlugosci. Bardzo ladne pielegniczki ale nie sa zbyt plodne, wymagaja tez miekkiej i kwasnej wody! Ja osobiscie jak bym miala wybor to wieksze akwarium bym zakupila papa

54l
6xneon czerwony
3xgupik endlera
5xotosek
5xkirysek pando podobny
2+1 pielegniczka ramirezi
Smiley Smiley
sydar
Nowy
*

« Odpowiedz #6 : Styczeń 17, 2009, 16:28:10 »

Cheesy Ja osobiście też bym wolał większe. Wtedy jednak pytałbym o paletki Cheesy. Niestety warunki mieszkaniowe wymuszają taki a nie inny zbiornik. Pozostaje mi więc wybór ryb do takiego albo rezygnacja z zakupu. Wybór ryb jest jeszcze troszke uwarunkowany dziećmi  Wink rybki więc muszą być kolorowe
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: