Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 2 3 [4]
  Drukuj  
Autor Wątek: sum kaczodzioby  (Przeczytany 19870 razy)
mymlon
Stały użytkownik

« Odpowiedz #45 : Styczeń 20, 2009, 19:28:06 »

probowalem z reki, nic z tego, odplywaja Sad a na swirszcze chyba nie wyrobie, tyle jedza
Misquamacus
Super aktywny

« Odpowiedz #46 : Styczeń 20, 2009, 19:41:18 »

Sumy skorzystają Wink

>>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<<
>>>>>>>>   www.fawa.pl  <<<<<<<
Angler
Stały użytkownik

« Odpowiedz #47 : Styczeń 20, 2009, 19:42:23 »

A może zastrzyk z powietrza w kawałek mięsa? Przynajmniej w USA wędkarze tak pompują robaki.
mymlon
Stały użytkownik

« Odpowiedz #48 : Styczeń 20, 2009, 19:44:27 »

sumy maja zarcia w brud, bo co wieczor wrzucam porvje zarelka dla mrukow, wiec i sumy korzystaja, teraz problem z tymi gadami motylowcami, potrzebuje cos co plywa. Suchego to niezabardzo jedza, czasem cos tam lizna
Angler
Stały użytkownik

« Odpowiedz #49 : Styczeń 20, 2009, 19:55:29 »

Dżdżownice może napompowane? Bierzesz jedną, nakłuwasz igłą od strzykawki i lekko pompujesz, powinna się unosić lub wolno opadać, może tak samo uda się z mięsem.
Drago
Super aktywny

akwarystyka jest dla pasjonatów

« Odpowiedz #50 : Styczeń 20, 2009, 21:24:43 »

mymlon masz racje motylowce wbrew temu co widać w sklepowych akwariach są agresywne wobec siebie,dlatego na twój baniak 2 wystarczą. W sklepie są zestresowane,po aklimatyzacji w akwarium zaczyna się walka o rewiry.Ja swojego motyla karmie z ręki mieloną ligawą wołową razem z wątrobą drobiową ,dżdżownicami,larwami muchy plujki do kupienia w wędkarskim,mrożonkami w kostkach np.ochotka ,wodzień.Trzymam pokarm w palcach nieruchomo na powierzchni lustra wody wtedy podpływa i się karmi,wołowinę przed zamrożeniem rozklepuje w worku foliowym na placek potem kroje w paski , a następnie w kostki i tak podaje.Ochotkę trzymam kostkę zamrożoną na powierzchni wody i motyl podpływa i sobie skubie rozmrożone robaki ,tak samo dżdżownice.Mój dostaje tez suszonego gammarusa i duże płatki, a w okresie letnim to pająki ,muchy zabite packą ,koniki polne, ale to już rzucam na powierzchnię. Z początku mogą się bać ręki ale po pewnym czasie się przyzwyczajają i nie ma problemu, możesz też spróbować podawać pincetą,oczywiście ręka musi być nie ruchoma żeby się nie płoszyły.

Akwarium może mieć każdy, akwarystą trzeba się urodzić bo może tylko 2% to hobbyści reszta to ludzie którzy mają ryby. Lecz  czym jest bezmyślne lampienie się na najpospolitsze gatunki i ciąże u gupika wśród chwastów, w porównaniu z odkrywaniem i poznawaniem nowych, tajemniczych i ciekawych gatunków
perfectmen87
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #51 : Styczeń 20, 2009, 22:31:13 »

Świetna ryba ten kaczodzioby! Miałem kiedyś takiego małego ze 25 cm w ogólnym:D Dziennie jadł dwie duże molinezje. Po dwóch tygodniach w zbiorniku zostały 3 rekinie i jeden kirys:d
mymlon
Stały użytkownik

« Odpowiedz #52 : Styczeń 21, 2009, 17:59:11 »

dzis dalem maczniaki, ale motylowce   Grin sie nazarly
hatiras
Nowy
*

« Odpowiedz #53 : Styczeń 23, 2009, 12:44:38 »

Drago, przepraszam, że odpisuję dopiero teraz.
Nie sądzę, żebyśmy mogli szerzej pogadać. Myślę, że wielu rzeczy mógłbym się od Ciebie nauczyć:)
W ofertach żaden z wymienionych przez Ciebie gatunków w ostatnim czasie nie był dostępny.
Z podobnych ciekawostek niedawno trafiły się Allenbatrachus grunniens, ale nie załapałem się. Pogrzebałem trochę i reszta, którą wymieniłeś jest zazwyczaj w kosmicznych cenach. Nie zdecydowałbym się na wzięcie ich do sklepu:)
Z bardziej dostępnych mam w chwili obecnej zaaklimatyzowane Mormyrus longirostris i Eigenmannia virescens, Gymnothorax tile w trakcie aklimatyzowania .
Pozdrawiam, Łukasz

Zajęcie? Mieszam w wodzie, czasem wyławiając trupy...

90x44x30cm ~115l, 21kg LR, Hagen Glo 2x39W, AM Reef White 15K, AM Reef Blue, Resun SK-300, 2xJVP-101
Emblemaria pandionis
Ecsenius stigmatura
Eviota pellucida
Sphaerichthys vaillanti
Drago
Super aktywny

akwarystyka jest dla pasjonatów

« Odpowiedz #54 : Styczeń 24, 2009, 03:22:09 »

Nic nie szkodzi no właśnie nigdzie nie mogę dostać tych ryb. Allenbatrachus grunniens mam 3 sztuki takie około 14 cm ,nie wiem czy wiesz ale one potrzebują soli do wody no i odżywiają się tylko żywymi rybami,Gymnothorax tile też tylko z nazwy jest murenom słodkowodną .Mormyrus longirostris no mruka delfina tez poszukuje ale ja jestem z pomorza, nie bardzo się opłaca jechać po jeden gatunek 500km w jedną stronęł.Eigenmannie mam no ale tylko 4 sztuki przydało by się więcej . Widzę że w gatunkach się orientujesz, nie bardzo wiem czego mógłbyś się nauczyć ode mnie,proponowałbym przenieść się na ten wątek. O nożowcach flądrach belonach i tym podobne ciekawe.  Napisz mniej więcej ile by kosztowały te ryby które wymieniłem.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 28, 2009, 20:57:37 wysłane przez Drago » Zapisane

Akwarium może mieć każdy, akwarystą trzeba się urodzić bo może tylko 2% to hobbyści reszta to ludzie którzy mają ryby. Lecz  czym jest bezmyślne lampienie się na najpospolitsze gatunki i ciąże u gupika wśród chwastów, w porównaniu z odkrywaniem i poznawaniem nowych, tajemniczych i ciekawych gatunków
Strony: 1 2 3 [4]
  Drukuj  

Skocz do: