Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Zmiana aranżacji w 450l  (Przeczytany 4622 razy)
ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #15 : Styczeń 21, 2009, 22:17:12 »

( i jakos 99% akwarystow wymienia wode i to dosyc czesto bez wzgledu na to jakie ma akwa )
owszem co nie znaczy że inaczej się nie da.

gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny

« Odpowiedz #16 : Styczeń 21, 2009, 22:33:34 »

( i jakos 99% akwarystow wymienia wode i to dosyc czesto bez wzgledu na to jakie ma akwa )
owszem co nie znaczy że inaczej się nie da.
Wiec nie komentuj mojej wypowiedzi ze to bzdura - chyba ze to z przyzwyczajenia i glupoty

ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #17 : Styczeń 21, 2009, 22:42:37 »

Niewiem ale ryby były idealnie zdrowe pięknie wybarwione a woda czystrza niż u mnie w kranie. Może to dzięki profesjonalnej filtracji i pompie która goni ze 4 tys na godzine
Gość Ci pisze że się da 
Ale Ty chyba tego swoim rozumkiem nie potrafisz pojąć bo piszesz:
Nawet najlepszy filtr nie wyczysci wszystkiego - a to ze woda na "oko" jest krystaliczna nie znaczy ze jest czysta - a ryby plywaja w swoich odchodach  Wściekły Wściekły Wściekły
I to jest właśnie bzdura
Więc Ci  logicznie wytłumaczę że taka sytuacja jest całkowicie możliwa ( patrz poprzednie moje posty) - ale Ty w swojej głupocie już tak się zapętliłas że jednak nadal nie rozumiesz ....żal . A co do przyzwyczajenia - to owszem masz racje -przyzwyczaiłam się już do takiego zachowania w Twoim wydaniu.

gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny

« Odpowiedz #18 : Styczeń 21, 2009, 22:54:16 »

Wiesz u mojej sasiadki w akwa 112 L filtr FAN2 - 3 zlote rybki, 2 duze skalary tez jest woda krysztal, rybki slicznie wybarwione i wygladaja na zdrowe choc woda tylko dolewana, a raz do roku wymiana wody i wszystko myte  dokladnie
i tez sie da  Tongue
co nie znaczy ze tak sie powinno robic
a moj rozumek zostaw w spokoju bo nie Tobie go oceniac !!!

ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #19 : Styczeń 21, 2009, 23:02:03 »

Mnie nie bardzo obchodzi co słychać u twojej sąsiadki jak i reszta plotek z osiedla...
Piszę tylko że można mieć akwarium bez podmian - no prawie bez podmian i to zupełnie ''zdrowo funkcjonujące - z prawidłowymi parametrami wody - a Ty nadal nie rozumiesz - więc już dalej nie tłumaczę bo i tak to sensu nie ma.
a moj rozumek zostaw w spokoju bo nie Tobie go oceniac !!!
oczywiście - nawet by mi się go nie chciało szukać bo bez dobrej lupy to chyba nie możliwe by było zobaczyć takie coś.

serwisek35
Stały użytkownik

I`m the last one

« Odpowiedz #20 : Styczeń 21, 2009, 23:47:37 »

Podziwiam obie Panie  za wytrwałość w prowadzeniu wojny przy każdej napotkanej okazji  Cheesy. Bez urazy, po prostu mnie to bawi, żadna z Pań nie odpuszcza( jak Kargul z Pawlakiem) papa

Akwarystyka to hobby, Rodzina to obowiązki
GG 10680128
ivan23
Stały użytkownik

« Odpowiedz #21 : Styczeń 22, 2009, 10:48:06 »

Podziwiam obie Panie  za wytrwałość w prowadzeniu wojny przy każdej napotkanej okazji  Cheesy. Bez urazy, po prostu mnie to bawi, żadna z Pań nie odpuszcza( jak Kargul z Pawlakiem) papa

Niezłe jaja, prawda ? Może by tak obu Paniom zorganizować zapasy w błocie  Wink

122, 63, 15, 36, 24, 24, 22
microrasbora galaxy, erythromicron, neocaridina heteropoda var. yellow, caridina babaulti cf. green, stripes, dario dario, boraras brigittae, cambarellus orange
ziomy111
Zainteresowany
**

Pterophyllum altum

« Odpowiedz #22 : Styczeń 22, 2009, 13:30:02 »

lepiej w kisielu :p a ja proponuje zamknąć temat bo dowiedziałem się czego chciałem a teraz to tutaj tylko kłótnia jest i offtop Wink

Akwa 120l:
http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=20908.0
Akwa 450l:
www.pl
Akwa 960l:
www.pl
Czyli wszystkie wkrótce po "remoncie" Wink
perfectmen87
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #23 : Styczeń 22, 2009, 17:58:45 »

Widze że tu każdy kontrowersyjny temat to wojna odrazu.. hehe
Tylko jedno mnie dziwi tak martwicię się o te rybki i je kochacie a zamykacie w szklanych skrzynkach. nieda się stworzyć warónków takich jakie są w przyrodzie. Wiekszość ludzi dolewa wode z wodociągu, chlorowaną i jeszcze niewiadomo z czym...
Napewno jest to potrzebne ale jakby mi było lać co tydzień czy dwa 30% z 500 czyli 150 litrów to chyba bym zmienił hobby...

A i nie napisałe co to za filtr... komin w którym jest ze 20 litrów biobali i 100 litrowy sump. Sam mogę pić tą wodę jak będę miał kaca :d
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: